Nyheter

Hemmalaget om chanserna på Göteborg Galopp

Publicerad
Det är många av de startande tränarna som har Göteborg Galopp som sin licensbana och de ställer upp med ett starkt lag när det vankas lördagsgalopp på hemmabanan. Vi har tagit pulsen på samtliga inför tävlingarna i morgon som drar i gång klockan 12:20. En del av intervjuerna, eller delar av dem, hittas också inbakade i tipsen.
ctstfakukpayhgcqxx1
Samara Bay och Per-Anders Gråberg vid seger senast det var tävlingar i Göteborg. Tar de en ny seger på lördag i V4-4 / V5-2? Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Det är ett starkt hemmalag som kommer till start och vi tar dem i tur och ordning, det vill säga bokstavsordning, där vi utgår från förnamnet. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna. 

V4-1

8 Lassie är stressad i lopp och träning och vill gå på ett andetag. Det är mycket nerver i henne. Hon hade sträckt sig bak till starten på Bro Park och det var därför hon var struken. Hon gick jobb i dag (läs: tisdag) och kändes jättefin så hon jobbar bra. Hon behöver längre distans för att lära sig andas, det är  inget fel i halsen på henne. Hon gör det bra ibland. Vi får se om det släpper för henne? Jag rider henne för första gången i lopp. Svårbedömt.

V4-2

9 Dolores var inte i närheten av Malandro när hon var tvåa bakom honom med två kilo mindre på ryggen på Bro Park och kommer inte att slå honom. Annars känns fin och som att hon utvecklas hela tiden. Jag hoppas hon är med i platsstriden. 

7 Aswan  var struken senast. Han har växt mycket och varit småstel. Har nu fått en paus och känns jättefin i träning. Han tränar med Dolores och de är jämna i träning. Han måste läggas bakom och komma på speed och fungerar det så är han också i platsstriden. 

10 History Hill verkar ha tappat formen lite, men känns fin nu igen. Willa (S M Schou) rider henne och de trivs bra ihop. Nu ska det inte regna så mycket och hon trivs bättre ju tyngre det är. Jag vet inte vem som är först av mina tre. 

V4-3 / V5-1

4 Ruby Dream hade gått bra till förra starten, men jag får ta på mig det och vi fick för mycket spår på vägen. Det var inte hans fel. Han är bättre på en snabbare bana. Han har höjts en del i handicap och det är lite tufft emot faktiskt. Är banan bra och så borde han vara med där framme.

V4-4 / V5-2

5 Scytale har varit superduktig hela året och det har verkligen gjort skillnad med blinkers på. Står inne på gamla vikten. Det är väldigt många täta starter för henne och hon har gått ganska hårt, men hon brukar hantera det och jag tycker att hon har en ganska bra chans här. Hon tycker om Göteborg Galopp.

V5-3 / V3-1

–5 Queen Mack tycker jag känns ganska okej i träning. Hon är halsopererad i våras och känns mycket bättre. Får tre kilo av med en jätteduktig Rebecca (Stålhandske) och hon borde vara med bland de tre.

9 Started It All känns superfin och tränar jättebra. Vi vet inte vilken distans som passar dock. Hon har varit jättesnabb ut och vi ska försöka få henne att gå bakifrån. Då har hon en bra chans. När hon är först springer hon på ett andetag men i ryggar blir hon väldigt fin och trevlig. Senaste loppet på Övrevoll tog det tvärstopp, hon sprang på ett andetag då vi hade fritt hela vägen. Det var också för kort distans för henne. På Bro Park i första starten för dig så hade hon mer att gå med när hon gick bakifrån. Jag tycker hon är min bästa chans, avslutar Nathalie Mortensen. 

Emelie Hamngren

V4-1

10 Cantini gjorde en okej insats i senaste starten där han blev gående i det tråkiga spåret vid railen och såg ut att ha svårt där.  Denna start får han det tufft, men han gillar Göteborg och gjorde sitt bästa senast i en åldersvikt på banan. Prövar annat upplägg denna gång så får vi hur långt det räcker?

V5-3 / V3-1

8 Miss Dahlia var jag mycket nöjd med i kvalet. Hon har fin grundkapacitet och väldigt lätt för sig och är betydligt bättre i träning än stallkamraten, avslutar Emelie Hamngren. 

Lars-Åke Enström 

V5-5 / V3-3

1 Three Is Company har återhämtat sig efter Tjeckien och han har fått vila ganska mycket efter den resan då han inte åt någonting förutom ett äpple under hela resan. Han har börjat skifta päls och varit lite låg, men kändes riktigt bra igen i dag (fredag). Det här är ett förlöp till ”Kungens kanna” (H.M. Konungens Pris). Han är lite missgynnad av för kort distans, men jag tycker att han ska räknas med chans ändå och är lite gynnad av två kilo av, berättar Lars-Åke Enström.

Lenitha Adolfsson

V4-3 / V5-1

9 Black Power är så pass ny hos oss att man inte riktigt vågar bedöma. Men, han mår bra för dagen, har tagit loppet bra och det ska bli kul att se honom på gräs. Jag blev jätteöverraskad senaste starten.

V4-4 / V5-2

1 Gimme Love behöver vara snabb ut för att komma med då han är något bekväm. Han har en växel till än det han visat., men gör oss aldrig besviken. Han har tagit senaste loppet bra, avslutar Lenitha Adolfsson.  

undefined

Thuva Hjalmarsson och Black Power vinner Silverhästen på Bro Park den 17 augusti. Foto: Elina Björklund / Bro Park  

Sophia Andersson

V4-4 / V5-2

7 Karen From Finance senast start i Norge försöker vi förtränga och se framåt. Hon var väl med ut, men fick en rejäl smäll av grannen så både skomodell och hovform syntes, men blev som tur var inte skadad. Närkontakt är hennes skräck så då sa hon “tack för mig”. Dessutom var banan falsk efter nederbörd och släppte oregelbundet och det springer hon inte på. Hon känns och ser fortsatt fin ut och jag tror att hon, som snubblat lite på mållinjen de sista starterna i Göteborg, är sugen på revansch och sätta nosen först. Är försiktigt positiv och hoppas hon är med bland de tre i alla fall, berättar Sophia Andersson.  

Susanne Sivrup Rosenqvist

V4-1

1 Slim Revenge hade svårt att ta sig fram på den regntunga banan på Övrevoll senast så den starten kan vi glömma. Hon känns superfin i träning och vi får helt enkelt hoppas att hon står hela vägen hem över den här distansen. “Lotta” (Charlotta Ericsson) känner henne utan och innan, vilket är ett stort plus samtidigt som vi lättar henne med två kilo. Borde vara bland de tre.

V4-4 / V5-2

10 Samara Bay fick en tråkig resa senast på Övrevoll. Hon snubblade ut ur boxarna och tappade därmed loppet från start så vi glömmer den dagen. Nu är det 1600 meter igen och det har tidigare visat sig vara 100 meter för långt, men jag tror ändå att det kan gå hela vägen om hon får en bra resa. Är positiv och tror att hon har kapaciteten att vara bland de tre i mål, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist.

Tobias Hellgren  

V4-2

2 Malandro tror jag kan försvara sitt handicaptal och han borde vara favorit här. Formen är bra och han är en bättre chans än Latour.

6 Latour är i bra ordning och det är ett passande lopp. Jag har inte så mycket att klaga på. Han och History Hill har löpt jämnt tidigare så det borde vara en ganska hygglig chans här, men värst emot är ändå stallkamraten Malandro.

V5-3 / V3-1

2 Cat´s Gambit har varit en månad hos oss. Hon har varit väldigt svag de sista 300 meterna i tidigare lopp och behöver förbättra sig tre, fyra längder för att kunna göra sig gällande i segerstriden. På sikt kan hon bli bra, men vad hon kan prestera nu är osäkert, avslutar Tobias Hellgren. 

Åsa Edvardsson

V4-1 

4 Supremacy Quick  har tagit ett kliv framåt efter förra starten då längre distans ger honom tid att utnyttja sin stora galopp.  Har tränat bra och blivit mindre stressad innan lopp. Angelika Berg har ridit honom tidigare och vet hur han ska gå.

5 Menada hittade vi en utläkt liten hovböld på när vi skodde om henne, så där kom svaret på att hon inte tagit i för fullt i de senaste starterna. Står distans bra och trivs i Göteborg. Hon har en bra speed om hon inte hamnar först i starten. Rebecca Stålhandske upp som jag tror kan förvalta och bedöma tempot bra. 

V4-3 / V5-1

2 Tootick kom inte ur startboxarna så snabbt som tidigare och ”slirade”, enligt jockeyn.  Han gjorde ändå ett godkänt lopp då han kom ut i banan och fick föste. Blinkers sitter på och Rebecca Stålhandske sitter upp och hon kommer att ge honom en bra resa som vi hoppas slutar med att han kommer först i mål. Han har tagit söndagens lopp mycket bra då han leker och tjuter i hagen.

3 Tears In Heaven blev det tråkigt för med regnet på Bro som gav henne ett spår där hon inte kom fram i slutet. Hade banan varit som löpen innan hade hon troligtvis varit med där framme. Har för övrigt tagit loppet bra och är pigg och glad. Här hoppas vi på att hon kan komma fram med sin speed på upploppet. Bör räknas. Är i fin form. Tränar unghästen i hagen. Angelika Berg vill ha revansch från söndagens lopp, avslutar Åsa Edvardsson. 

undefined

Tootick (invändigt) slår stallkamraten Tears In Heaven och gav Stall Edvardsson en dubbel på Övrevoll den 3 augusti i år. Foto: @hesteguiden.com

Det ska bli spännande att se hur många hemmasegrar det slutar med. Det ser onekligen bra ut och i alla lopp utom det sjätte ställer man upp med kandidater. Lycka till med streckandet och spelandet.