Nyheter

Stallsnack – Gärdet 6 juni

Publicerad
Gärdet har hand om nationaldagstävlingarna. Fokus ligger förstås på V4-spelet, men givetvis kan du också spela LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling och Trio. Om inget annat anges är det tränaren som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i V4-tipsen samt i andra artiklar.
ck08xzxfijblynpheoa
Lazom Al Khalediah har Maria Hagman-Eriksson tro på. Här tillsammans med Carlos Lopez efter seger på Jägersro Galopp hösten 2020. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annelie Eriksson

V4-3 / LD-1

7 Mohaymin känns fin inför Gärdet, pigg och glad. Det ska bli spännande att se hur han hanterar banan, men eftersom han under försäsongen har gjort sina jobb i motlut så hoppas jag att den lite kuperade banan ska vara gynnsam för honom. Stor publik och fest passar honom bra, han gillar att vara i centrum. 

Daniella Haglund

V4-2

5 Mirach startar på Gärdet i årsdebuten och det är självklart en jättechansning, men tanken med det är att det kanske skulle vara kul för honom och se lite annat och meningen är att bara hålla honom glad. Han är mycket finare i hullet, känns jättefin och äter kanonbra. Verkar pigg och laddad. Han har varit ute och tränat många kilometer långa sträckor, men frågan är ju självklart om han håller tempot hela vägen in i mål? Kan likaväl vara först i mål som sist då jag är osäker på formen i första starten för mig. 

Lopp 5

5 Black Pepper trodde jag inte alls på i Göteborg utan meningen var att Angelika Berg skulle få känna på henne och få en ordentlig genomkörare inför Gärdet om vi skulle komma med i loppet. Hon har tagit det löpet kanonbra och jag tror mer på henne nu. Banan tror jag kommer passa henne då det är lite backe upp och backe ner som hon är van vid. 

Emelie Backlund

Lopp 5

7 Huddles prestation i tisdags är jag supernöjd med. Gräs är ett plus för henne och distansen är perfekt. Gärdet ser spännande ut. 

Henrik Engblom 

V4-1

2 The Skimmer har tagit senaste loppet bra, känns jättefin i kroppen och kommer med bra självförtroende efter segern. Han är en entaktad häst. Han är ingen spik, men jag tror att han har en bra chans, säger Henrik Engblom. 

Lopp 5

6 Gin blir intressant att se på gräset då hon är en annan häst på det underlaget. Hon känns jättefin och jobbar jättebra, men Lady Daniela blir svår emot, säger Henrik Engblom. 

Johanna Ericsson

V4-3 / LD-1

6 LS Max Factor har dragits med dåliga blodvärden de senaste två löpen och inte avslutat som önskat, men proverna såg bättre ut nu och han känns pigg så stämmer allt kan han nog gå bra. Han gillar gräs bättre, men det är också tufft motstånd.

Lena Natt och Dag

V4-4 / LD-2

6 Focus On Me är i toppform för dagen.  

Lopp 5 

3 Holland Park tycker jag känns som en rysare på Gärdet. 

Maria Hagman-Eriksson 

Läs här för att se vad hon tror om sina hästar som alla startar i V4-3 / LD-1. 

Maria Jansson

V4-2

8 Enge Go On trampade av sig ena framskon senast, sannolikt i samband med starten eftersom han snubblade ur boxarna. I och med det var han sist i väg och lufsade ganska oinspirerat med en bit bakom de andra. Han fick en ”lungöppnare” även om han inte tog ut sig fullt ut. Formen verkar bra, han är väldigt pigg för dagen. Underlag och distans är bra men banan på Gärdet är annorlunda mot vad han är van vid. Jag tror inte att det ska vara några bekymmer att springa i högervarv men det är första gången han gör det. Hanterar han det och atmosfären runtomkring tycker jag att han med sin låga vikt borde räcka en bit.

Marie Cederbom

V4-3 / LD-1

3 CR Yaqzhaan har äntligen fått träna på utan avbrott sedan årsdebuten och han känns faktiskt på gång. Gick ett strålande kval på en mycket bra tid på Göteborg Galopp den 29 maj. Gärdet blir tufft och är han bland de fem gör han mer än vad vi tror om honom då jag nog tycker han behöver ett lopp till i kroppen. 

Olga Benitez Bibik

V4-3 / LD-1

5 Pharitz Jawad blev det fel för senast och han fick ett alltför tufft lopp när han agerade hare till mer rutinerade konkurrenter och det blev för tufft för honom. Han känns jättebra – pigg stark, glad och fräsch. Han har tagit alla sina lopp väldigt bra. Mina hästar går ute dygnet runt sedan ett tag tillbaka. När han får tävla mot de bästa så kan han sakna lite erfarenhet. Om han får ett bra taktiskt upplägg så kan han få en bra placering. Det har han kapacitet för. Jag är dock glad för en sjätteplacering. Att vinna blir svårt. 

undefined

Pharitz Jawad är fältets yngste deltagare och stöter återigen på tufft motstånd. Är dock mycket talangfull och kommer att växa in i eliten. Han har tagit stora steg redan. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Patricia Gordin 

V4-1

5 Deceiving Looks trodde jag skulle behöva loppet i senast, men presterade bättre än jag trodde i årsdebuten och jag var jättenöjd. Han är mer stark än snabb så längre distans passar fint. Jag tror att han har vinstchans och är segerviss nu när han har i kroppen, berättar Patricia Gordin. 

V4-4 / LD-2

4 Green Backspin har inte varit bra i de två senaste starterna och har hängt högertygel. Han har inte varit trött i kroppen, men helt enkelt inte kunnat accelerera som han ska. Kiropraktorn har förhoppningsvis åtgärdat allt på honom nu. Jag tror att det kommer att gå bra om han är bra i kroppen – tycker i så fall att han ska räknas, säger Patricia Gordin. 

7 Venezuela har inte varit trött i loppen, men lägger ner verksamheten utan att vi hittar några fel på henne – det är nog mest moralen. Nu har vi valt en kortare distans och hon är mycket bättre på gräs. Louise Pettersson som rider känner henne ganska väl. 

Roger Osberg

V4-2

Uttalar sig för svenskgalopp.se om 1 Hawthorn

– Jag hoppas att formen ska infinna sig nu, han är sänkt två kilo också så det kan väl hjälpa till. Hawthorn är en liten och lätt häst, så jag hoppas att det ska passa. Under alla omständigheter ska det bli jättespännande.

Sandra Brolin

V4-1

1 Pine River börjar hitta formen, men jag vet inte vad hon gillar banan. Hon borde fungera på den.

V4-2

7 Fast And Free blir nöjd med gräs, det är på tok för lång distans, men det brukar funka för vissa med den banan. 

Stefan Rödjare 

V4-1

4 Saltie Girl valde vi att ta av skorna och låta gå i hage i september då hon inte alls känts bra varken i träning och gjort svaga löpprestationer. Vi började rida henne i slutet av januari och vilan har gjort henne gott. Hon tränar på bra men kanske är 2750 meter lite för långt för henne? Jag hoppas på ett lugnare tempo i loppet, men det är dags att komma ut och tävla. Jag tror hon hanterar banan fint. 

Lopp 5

2 Mindbender gick bra i årsdebuten på fel underlag och distans, men vi var inte nära att vinna. Jag är ändå supernöjd med andraplaceringen Klart vi har våra förhoppningar på Gärdet på gräs, bra distans och en jätteduktig ryttare. Mindbender tog loppet senast bra och jag tror han kommer att hantera banan bra. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist 

V4-4 / LD-2

1 Samara Bay var bra vid seger senast över 1600 meter senast. Det handlar om att hon tacklar banan. Liten och smidig. Hoppas det går bra. Räknas här. 

Tobias Hellgren

V4-2

–Dragonfly tror jag både distansen och bansträckningen ska passa väldigt bra för. Hon är stark och gillar att gå hela vägen i sitt tempo. Ett svårbedömt lopp, men jag är nöjd med vår häst.