Nyheter

Stallsnack – Bro Park 7 september

Publicerad
Bro Park har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Några av intervjuerna hittas i en separat artikel.
alpcq0f68iosgfhcw82
Visiteur Du Pom är en riktig kämpe och det kan bli en ny seger tillsammans med Malva Blademo i det tredje loppet. Här vid seger i maj på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V4-2

4 Skyraider har varit borta ett tag på grund av halsinfektion, men tränar på fint nu. Hon har vuxit en del, är nu cirka 170 centimeter hög och har en hel del utveckling kvar. Möjligt att hon behöver loppet, men annars ser förutsättningarna bra ut. 1600 meter ska passa perfekt.

V4-3 / V5-1 / LD-1

7 Visiteur Du Pom blev för taggad senast och drog hårt i ledningen. Nu är det betydligt lättare motstånd och han står bra till med lärlingslättnaden. Dock är han inte lätt att hålla över 1400 meter. Det är många startsnabba hästar i fältet och ryttaren får försöka backa ner honom denna gång och hoppas att han kan spara på krafterna. Han är i god form. 

Andreas Lydow

V5-3 / V3-1

1 Electroman ser fortfarande bra ut. Den senaste starten är bara att glömma. Tränar på bra och verkar nöjd med livet. Borde vara bland de fyra (”ler”).  

4 Nikki St Martin tränar fantastiskt inför starten. Har dock inte visat det i lopp. Hoppas på en förbättring. Hennes handicaptal är för lågt och hon borde visa betydligt mer.

Annika Sjökvist 

Intervjun hittas här

Cecilia Durchbach 

V5-5 / V3-3

1 Saint Jimmy tog loppet senast väldigt bra, vilket inte hör till vanligheten. Han tränar på lite försiktigare mellan starterna nu och känns enligt ryttarna fin. Från sidan ser det ut som det gnistrar form om honom och återhämtningen är som den ska. Det är samma distans som senast och läget är gynnsamt. Är banan som senast är det knappast någon nackdel att springa vid railen och där står han ju redan vid start denna gång. Han fick tre kilo för segern senast och oavsett om det blir spets eller inte denna gång, så tror jag han med dagens form "tål" det. Jag kan inte motståndet, men springer han inte på någon riktig klassklättrare tycker vi han ska vara med på målfotot även denna gång.

Claes Björling

V4-2

5 Cara Dune har varit två veckor hos mig fram till start. Jag kan inget om hästen egentligen. Han är antagligen väldigt sen. Gjort två starter som två- respektive två som treåring. Hästen är valack. Leonard Rios rider för mig på morgnarna nu och får rida i lopp. Jag har svårt att uttala mig om chanserna. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

–8 Sir Gnet testar vi över 1400 meter och det är hans första start på så kort distans. Går det bra testar vi också över 1200 meter framöver. Han har varit hos mig cirka två veckor fram till startdagen. Han jobbade i går (läs: torsdag) och det gick bra. Han ska inte ha fronten så startspåret är nog inte så betydelsefullt här. Jag vågar inte yttra mig om chanserna då jag kan för lite om hästen. 

Johanna Åberg

V4-2

9 Newton var jag nöjd med i kvalet och han har tagit det bra. Inte tänkt att debutera över 1600 meter, men det finns inte så mycket alternativ då vi måste försöka få ett handicaptal. Jag har inga segerförhoppningar. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

3 Dherby är ute på rätta distansen. Han har gjort sina bästa prestationer på 2200 meter gräs. Han hade ett så fint löp i höstas på Bro Park då han fick sitt lopp, men när hon tog ut honom i fritt läge så bromsade han. Dirttrack är inget problem, tror jag. Tränar på bra på Jägersro. Täta starter är ett frågetecken. Övervikten bekymrar inte och han har myggvikt i loppet. Spåret är jag nöjd med. 

Maria Andersson

V4-2

3 Nikki debuterar och vill ha en positiv upplevelse. Visar bra takter i träning, men behöver rutin. Blir ett snällt upplägg då det finns lite nerver. 

Maria Heinrichs

V4-4 / V5-2 / LD-2

7 Double Rock har tagit sitt lopp på bästa sätt och jag var mycket nöjd med honom sist, han gillade ”DT:n” och sprang hela vägen vilket jag var lite osäker på innan. Han har hoppat lite häckar igen och han är uppåt värre. Tror på en topp tre-placering.

V5-5 / V3-3

4 Gold Sensation har tagit sitt lopp på bästa sätt. Hon kändes kanonfin på SM-dagen och gjorde en fin prestation. Jag tror på en bra chans även för henne.

Maria Johansson 

V4-3 / V5-1 / LD-1

5 El Camino mår fortsatt bra. Det ska bli spännande att se honom på dirttrack denna gång. 

Nadja Bellander

V4-4 / V5-2 / LD-2

8 Man in the Moon har hittat en lämplig uppgift och lär bli glad över att det är dirttrack nu. Han är van att möta tuffare motstånd och bär toppvikt här, men det ska inte vara något problem. Han är väldigt pigg i träning och bör kunna vara med där framme på onsdag.

Patricia Gordin 

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Green Backspin hoppade rakt upp precis när de öppnade boxarna och han bommade starten och så var den dagen förstörd. Gick ett bra lopp efteråt men svårt att ta när man hamnar så långt efter över sprinterdistans. Jag tror att han kvar samma form och att det ska gå bra. Angelika Berg känner honom också. Han ska vara bland de tre. 

V5-3 / V3-1

2 Deceiving Looks är inte i toppform, var inte dålig i jobb i fredags, men inte som bäst heller. Trivs bäst med tryck och ett lopp vid railen. Jag har tyvärr inga större förhoppningar den här gången. 

Roy Arne Kvisla 

Intervjun hittas här

Ryszard Borko

V4-2 

6 One Night In Malmo är allt väldigt bra med – det kallare vädret gör honom gott. Senast tyckte han inte om bana, den var för hård fick jag som respons från ryttaren. Han är en speciell häst där allt måste stämma för honom till hundra procent. Jag vet inte hur han ska hantera ”DT-banan”, men blir den vattnad samt bra fäste bör det inte vara något problem. Som jag sagt tidigare tror jag väldigt mycket på honom och går han hela vägen då kan han vara långt framme. 

Sandra Brolin

V5-5 / V3-3

3 California Gold tror jag att det är för långt för och hade hellre sett honom över 1200 meter, men vi får ta vad som bjuds.

Ylva Brandt

V4-4 / V5-2 / LD-2

4 Rhodium Star går ut i en bronshandicap över 2350 meter dirttrack nu. Hon gick i Jockeyklubbens Grand Prix senast, var med fältet i 300 meter ungefär och var helt urusel. Jag vet inte om det var på grund av banan? Hon har vunnit på DT och veckan innan Jockeyklubbens Grand Prix gick hon jämnt med Ellis St Martin i jobb så man tycker att hon borde kunna komma ur en ”hackecanter” i varje fall.

V5-4 / V3-2

–Jag tycker 2 Malibu kvalade trevligt och han får ut och starta och få lite rutin samt ett lopp i kroppen så får se vart vi hamnar. Det var ett långsamt kval, men han gjorde det på ett fint sätt. Svårvärderat. 

4 Lovely Spirit har jag lite förhoppningar på – en fin häst med mycket nerver. Hon är en USA-import som köptes in i höstas på Keeneland och har varit på ”pretraining” på Irland. Jag har förhoppningar om att hon kan vinna. Hon är anmäld i Svealandlöpning. Hon hinner bara med den här starten innan dess.