Nyheter

Roy Arne Kvisla och Annika Sjökvist om lunchen på Bro Park

Publicerad
Redaktionen har pratat med två hemmatränare som har några riktigt intressanta chanser när det är dags för den första av fyra dagar inom 12 dagar. Det blir intensivt och en smakstart på det här "mini-meetinget" säger förstås ingen tränare nej till.
uav0ebowlts2zfdgg3g
Swiss Doctor och Per-Anders Gråberg har toppchans i V4-1. Här vid seger på Göteborg Galopp förra året. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Först ut är Roy Arne Kvisla som haft det lite motigt ett tag med infektioner, men nu är de på gång igen och han står just nu på tränarsegrar. Det kan således bli ett fint “jubileum” redan i morgon om bägge starthästarna vinner. Det ser bra ut på förhand. Vi tar dem i tur och ordning 

V4-1

5 Swiss Doctor står på tur för att vinna ett lopp. Tagit det senaste loppet på gräset jättebra, han var lite ringrostig då. Har absolut en bra chans. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

5 Bearwinner är tillbaka på ”DT” över samma distans som han vann sitt lopp på. Han var också lite ringrostig senast, han var den sista ”hästen av bettet”, men sedan tog luften bara slut. Det är en sund vinstchans i mina ögon, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Annika Sjökvist kommer med tre starthästar

Precis som för Roy Arne Kvisla ligger det i luften att det kan bli en intressant höst för den ambitiösa tränaren Annika Sjökvist. Vad säger hon då om chanserna? 

V4-1 

1 Bearded Lady är nu tillbaka på ”sanden” och har haft problem med tappskor på gräset. Hovarna är bättre nu och jag tycker hon har bra chans, hon gör aldrig ett dåligt lopp även om hon har svårt att vinna. Nu har hon droppat lite i handicaptal. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

2 Madison County var väldigt bra senast, efter att ha blivit trängd två gånger i starterna innan dess. Nu senast var hon sist in på upploppet och kunde spurta i fatt en del hästar även om det inte räckte hela vägen fram, men hade väldigt bra fart över upploppet. Det var ett formbesked och hon var tillbaka sitt gamla slag när hon var tillbaka på dirtrack. Hon gick senast med myggvikt i en guldhandicap och jag trodde det skulle vara lättare med högre vikt mot enklare motstånd och blev därför positivt överraskad. Nu är det ”silver” över 1400 meter och även om de andra inte är dåliga så är det enklare emot än förra gången och jag tror på bra chans här också. 

V5-3 / V3-1

5 Ninurta Sacc har vi en teori om att han varit nedsatt för så dålig som han varit de senaste kan inte vara sant. Vi har lagt om träningen och väckt upp honom. Min känsla är att han ska ha den här distansen. Vi har kommit ner på marken med honom, vi hade så stora förhoppningar. Min plan är att han vinner nu och går ut på tisdag och vinner igen, avslutar Annika Sjökvist.