Nyheter

Stallsnack – Bro Park 5 februari

Publicerad
Bro Park håller tävlingar på söndag med start klockan 12:20. Fokus är på V64, men du kommer också att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Du kan också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i artiklar.
texiq8e7uaikmpiksz4
Flying Barrel gör årsdebut på söndag och är en outsider. Här vid seger i SGS Stockholms Hösthandicap tillsammans med jockeyligans nuvarande etta: Cornelia Hartsmar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog 

V64-2

5 Bearium testar lite längre distans än senast vilket borde gynna henne. Hon är väldigt pigg och fräsch. Topp tre igen?

Annika Sjökvist 

V64-1

1 Pearl Lounge var jättebra senast. Hon vill ha lite längre distans och kan stå längre distans i framtiden. Hon har dragit ett bra spår igen.

3 King Felix Sacc står med övervikt, men det är en stor häst. Han är ju lite het så det är bra med en lugn och bra ryttare i Kevin Parkin. Jag var nöjd senast och tyckte han var jättebra. Han går med sidoludd för första gången. 

5 Nintu Sacc var jag nöjd med senast, hon var några längder bakom de två andra. Hon gjorde det ändå bra. Hon fick yttersta startspåret igen, det hade hon förra gången också, men det är ju bara fem hästar. 

– Det är samma distans som förra gången. Jag tyckte att kvalhästarna Light Display och Dharwin såg fina ut i sina kval. De är seriösa motståndare och är säkert bra hästar. Det är hugget som stucket, det är väl Pearl Lounge och King Felix som har bäst chans av mina. Alla tre känns fina och bör göra en likvärdig insats som senast. De kan mer än sina tal, tycker jag. 

Catharina Vång 

Intervjun hittas här.

Caroline Malmborg

V64-1

2 Dharwin gjorde ett jättebra kval. Han är en fin häst som vi hoppas ska räcka en bit i de stora loppen i sommar, främst för de skandinavienfödda hästarna. Debut är debut, men vi är nöjda med honom. 

V64-2

1 Stureplan gjorde det jättebra senast med 66 kilo på ryggen. Nu får han lite viktlättnad också. Vi testade honom över 1200 meter, men det var lite för kort även om han inte gjorde det dåligt. Han är väl mer av en miler egentligen så 1600 meter är väl hans bästa distans egentligen, men på vintern på lite tyngre banor ska väl 1400 meter fungera bra.

6 Snowfoot tyckte jag gjorde ett bra lopp i skymundan senast efter långt uppehåll. Han var inte långt slagen och han har gått framåt jättemycket på det loppet. Jag kan inte säga vem som har bäst chans av mina. Jag tror inte det skiljer så mycket mellan dem. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

4 High Max gjorde ett jättebra lopp i söndags. Täta starter har fungerat väldigt bra förut. Sir Duke står väldigt bra till i det här loppet och slipper nu övervikten. Han är en av flera bakom honom. 

Göran Schillström

V64-3 / V4-1

3 Teerex tog sitt lopp bra senast och är pigg och fräsch. Vi startar på med honom. Han får gå med övervikt, men det är bara att gilla läget. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

1 Spirit River kommer in bra och distansen passar honom bra. Han behöver eventuellt även detta lopp, men blir bättre för varje start. 

Henrik Engblom

V64-2

4 Apple Valley hade inget tungband förra gången och fick ingen luft ordentligt. Hon tränar bra och sköter hon sig så tror jag absolut hon har chans – annars skulle jag inte startat. 

undefined

Apple Valley och Shane Karlsson segrade den 7 september 2022. Tränare Henrik Engblom låter uppåt inför söndagens start. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lilian Vestvall

V64-2

3 Flying Barrel gör sin första start sedan augusti på en eventuellt för kort distans och med en ny ryttare upp i sadeln. Hästen ska vara i form. Eventuellt en placering. 

Madeleine Smith 

V64-3 / V4-1

1 Menina prövar jag ”ett varv själv” i sadeln på. Det är svårt att säga, hon verkar inte ha någon form. Spenzer är hästen att slå.

V64-4 / V4-2 / V3-1

2 Una Momento möter Cousteau och The Gurka som kanske inte går att slå? Hon får nog inrikta sig någonstans bakom dessa två. Jag tycker att Thuva Hjalmarsson är jättebra i sadeln. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

3 Zacramento letar febrilt efter någon form. Det är svårt att greppa honom. Vi provar blinkers en gång till. Att han inte hängde med förra gången var nog att det går snabbare över 1600 meter än över 2350 meter. 

Maria Andersson

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

7 Suspicious Boy var jag nöjd med i debuten för mig. Han halkade i starten och trampade till en framsko som han tappade i svängen. Han gick bra efter det och är pigg och glad nu. Jag tänker nog att han borde ha en bra chans vara med där framme.

Maria Johansson 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

5 Ocean Side var jag jättenöjd med förra söndagen, han kämpade. Han har tagit loppet på ett bra sätt och jag tror på fin chans nu på söndag. 

Nadja Bellander

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

2 Man In The Moon mötte övermäktigt motstånd senast, men gjorde ett tappert försök i guldklassen. Nu är han tillbaka i silver och står lite bättre till utan övervikt. Formen är fortsatt god och han bör kunna sluta bland de tre främsta.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

5 Sir Duke har toppat formen och fick äntligen revansch på Loki i söndags, knappt men säkert. Han höjdes fem kilo i ”handicapen”, men vikterna till det här loppet var satta före helgen så det belastar inte den här gången. Han mår bra efter loppet och vi räknar med en liknande insats nu, om det blir gott fäste i banan.

undefined

Sir Duke och Tina Långström segrade i söndags. De står fint till för en ny seger. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Patrick Wahl 

V64-4 / V4-2 / V3-1

4 Cousteau kanske inte är en jättelämplig häst för en amatör, men uppgiften ser bra ut och han står onekligen bra till. Linda Holmén har skaffat sig rutin. Det borde vara en segerchans, om inte vecka-vecka-loppen sitter i benen. Han kommer att bli en bättre häst på längre distans framöver. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

1 Uppuppandaway är jag övertygad om att distansen är rätt för henne. Ryttaren släppte förbi nästan hela fältet invändigt och jag var inte nöjd med ritten. Det var inte enligt planen i vart fall. Hon är en bättre häst än April Song om hon bara får rätt löp så hon ska räknas. 

6 April Song går upp en klass till, men jag tycker ändå att hon är väldigt pålitlig nu. Det blir intressant med det viktläget även om det är betydligt tuffare nu. Jag var nöjd senast även om hon blev nedflyttad. Det betyder inte att jag håller med galoppdomstolen, men jag respekterar deras beslut. Jag har mest respekt för Ocean Side och kanske också Suspicious Boy. Hon är en outsider.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

6 Rough Boy vann ju senast över 2100 meter. Det är en liten häst och det är osäkert om han bär vikt. Han mår bra för dagen, det är bara vikten som jag är lite orolig för. Om inte det är för mycket vikt är det en bra chans.

Sandra Brolin

V64-2

2 Fast And Free är allt bra med. Hon gynnas av ett litet fält.