Nyheter

Stallsnack – Bro Park 30 oktober

Publicerad
Nya tävlingar och nya storlopp på Bro Park på söndag. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en stor pott. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
n3s54blw2mjs61ns23c
Espen Hill och Madeleine Smith vinner SM Classic i augusti 2022. Ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V3-3

4 Visiteur Du Pom gjorde det godkänt i söndags, tycker jag. Han trivs bättre med låg vikt och en klass upp. (Elione) Chaves känner honom väl och han borde ha okej chans trots några bra emot. Han står ett kilo bättre till jämfört med senast när han var tvåa bakom Globemaster. Han behöver dock fäste i banan.

Andreas Lydow

V64-2

4 Nikki St Martin verkar vi nu ha hittat rätt med. 1400-1800 meter blir nog hennes grej. Jag var väldigt nöjd med henne i onsdags då hon mötte tuffare hästar än vad hon brukar. Hon fick även ett rejält stopp på bortre långsidan när en häst skadade sig i front. Det är skönt att ha ”P-A” (Gråberg) på hästarna då. Jag tror hon kommer vara högt upp och kanske finns det till och med en risk vi spräcker nollan?

Annette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

V64-2

2 Golders Green har ju problem med andningen, men den har fungerat hyfsat om man kan hålla henne lugn i början. Har halsopererats. Om hon bara får sitt löp och slappnar av i början så kan man hoppas att hon är med där framme. Tränar jättefint här hemma på sanden och stannar aldrig i träning som hon gjort i lopp.   

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

5 Thunderboy känns väldigt fin i träning, men har inte kunnat gå något hårdare träningsjobb sedan senast på grund av att det har varit svårt med banorna på grund av vädret. Han gör bara som han vill i loppen – vill han springa så springer han. Han känns väldigt fin, tycker jag. Jag tror att han gillar 1600 meter bäst. Han ska ha ganska bra chans här.

Annika Sjökvist

V64-2

7 Moloch Sacc var duktig senast, även om Ulrika (Holmquist) tyckte att han inte bjöd till helt, men det känns ändå som att det går stabilt framåt. Nu prövar vi att skärpa upp med blinkers igen. Han går ut med hög vikt. Han är en ganska stor häst så jag tror att han klarar vikten. Linda Holmén är ganska i orutinerad i lopp, men är en rutinerad arbetsryttare. Formen pekar uppåt och han gick ett upp ett kilo förra gången som han inte belastas med och det är ett kilo i hand. Han tar loppen bra, men är lite tungriden och blinkers ska hjälpa till att låta honom mer framåtfokuserad. Om banan är snabb missgynnar det honom. Jag har en väldigt bra känsla och tror han kommer att göra en bra insats 

Cathrine Erichsen 

V64-2 / V4-2

1 Master Bloom är jag väldigt nöjd med för dagen. Han har vunnit på Bro Parks dirttrack som treåring, men det är nu en ny dirttrack som jag har hört är väldigt bra. Det är förstås ett frågetecken hur han hanterar den? Han gick ett kanonlopp i Stockholm Cup och hästen galopperade fint i Skandinavisk Grand Prix senast då han avslutade väldigt bra. Det var inte hästens fel att han förlorade.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

2 Buckyboy går väldigt bra på DT och gillar han den nya dirttracken på Bro Park så har jag förhoppningar på honom.

Claes Björling

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Grimeford Lane är på väg tillbaka i form. Nu visade han lite nya takter senaste gången och kapacitet finns ju bevisligen. Han har stått i talet 86 och har nu 72. Det är många hästar i loppet, men jag tror att han kan bara bland de tre. Om allt klaffar har han chans att sticka dit nosen först.

Elin Roberts

V64-3

–För 2 Mesmerize resulterade distansen och underlaget i vinst i debuten. Nu är konkurrensen betydligt tuffare. Vi ligger lågt.

Lars-Åke Enström

Intervjun hittas här

Lilian Vestvall

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

6 Malakai är nu för första gången ute på Bro Parks nya DT. Vi får se om den passar honom – han vill ha fast mark under hovarna. Det är bra hästar emot. Må bäste häst vinna! 

Madeleine Smith

V64-2

1 Menina får Thuva Hjalmarsson chansen igen på. Hon höjdes på den senaste prestationen, men belastas inte så hon har ett kilo mindre än vad hon borde ha. Jag vet inte om distansen är den rätta och hon är en liten häst som bär 74,5 kilo. Det ser bra ut på pappret utöver distansen. Moloch Sacc är värst emot. 

V64-4 / V4-2

3 Espen Hill verkar må bra för dagen. Nu är det DT och han är lite bättre på gräset. Men, man ska inte ta bort honom helt – det är ett väldigt jämnt lopp och positionerna kommer att avgöra. Master Bloom och Gold Tyranny är värst emot. Allt verkar bra för dagen. Jag tror inte att han är chanslös.

Madeleine Wittgren 

Intervjun hittas här

Maria Johansson 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

–Vi är nöjda med 7 Ocean Side(s) prestation i söndags över korta 1600 meter. Han fick sig en ordentlig genomkörare och jag hoppas att detta lämnade honom redo inför denna mer passande uppgift.

undefined

Ocean Side och Leonard Rios är ett samspelt ekipage. Ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Nadja Bellander

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

9 Man In The Moon var startanmäld i silverklassen förra veckan, men kom inte med då loppet blev fullt. Att starta mot guldhästar med övervikt är inte idealiskt, men det finns inte så mycket att välja på just nu och han brukar kunna växa med uppgiften. Vi hoppas att han tack vare den låga vikten kan ta en peng.

Patrick Wahl 

Intervjun med 6 Mr Suarez (lopp 1) hittas här

V64-3 / V4-1

1 Ninasimone är ute på DT och det är ett oskrivet kort än så länge för oss. Jag har stor respekt för Jungle Vibes. Han var ruggigt bra senast på en respektingivande tid och en helt annan häst på DT. Jag tror att hon hanterar det, men är lite känslig av sig med sprut och så där. Det är ett test att se hur hon hanterar det för eventuellt kommande starter. Hon är inte långsam ut, men Jungle Vibes kommer att gå i ett stenhårt tempo och det är frågan om han går att fånga in? Hanterar hon dirttrack och det inte är för kort för henne så är hon med att gör upp om segern.

V64-1

1 Thunder Mack gjorde det bra senast och kom på slutet. Han har på slutet inte varit lika startsnabb som han var – förr i tiden var han blixtsnabb ut, men inte nuförtiden även om han springer av bra i själva starten. Han har ett bra spår och ett intressant viktläge. Han är dock lite känslig för sprut och med spår ett kan man bli utsatt för det. Han kommer på speed och gör vad han kan. 

6 Falkor var jag jättenöjd med senast och det är klart att han var ruggigt bra och står bra till. Jag vet inte hur det är med täta starter, han ska ridas i morgon (torsdag). Om han känns fräsch startar han, annars inte. Räknas på senaste insatsen.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

7 Uppuppandaway känns jättefin i träning. Jag vet inte om distansen kan vara i kortaste laget? Jag har en känsla för att hon kan behöva lite längre distans även om jag dock tror att hon klarar den. Hon hör hemma i klassen, men jags kulle vilja se henne över 2100 meter dirttrack. Hon kan vara med där framme om hon hänger med i tempot. 

V3-3

5 Rubinstein är en typisk gräshäst. Vi prövar lite motvilligt en sista gång på DT. Jag är lite rädd att han inte kommer att uppskattat underlaget. 

6 Mudawy är en besvikelse, han kan så mycket mer. Det är en häst som visar ”90” på morgonen alla dagar i veckan, men tyvärr inte när det är dags att visa dem på riktigt. Har mycket kapacitet, men visar det sällan. 

Sandra Brolin 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

1 Gazelle gjorde ett bra lopp i väl vida spår senast. Jag är mycket nöjd med startspåret och tror på segerchans. 

V3-3

3 Fast And Free verkade inte få fäste i banan sist. Vi får se om hon går bättre när det regnat lite på den. 

Sigyn Dysell

Intervjun med 3 Xit (lopp 1) hittas här

V64-2

5 Battleoftrafalgar är ingen riktigt stayer längre utan distansen passar nog bra nuförtiden. Han får tävla för att han tycker det är så himla roligt att starta. Han är fräsch och tränar med Xit och Monsieur Vic. Han ska kunna ta en placering. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

4 Monsieur Vic har blivit väldigt rund om magen och har blivit lite för tjock, tror jag. Han kommer nog behöva loppet, men har sin speed och blir det en för hård öppning så kommer han tjäna på det och det är hans chans. Jag ligger lite lågt med honom – han har inte slätloppsformen riktigt. 

Stefan Rödjare

V64-2

3 Mindbender tränar på bra och är i okej kondition. Han är ingen ”dirtfantast” och jag tror inte att han vinner det här loppet, men bland de fem borde han vara. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

10 Saltie Girl är lite rund för dagen. Hon har varit inne och jobbat med Paakame Enki och det har varit helt okej. Hon är ingen ”dirtfantast”. Jag ligger lite lågt med henne då hon har haft en paus sedan Gärdet. 

Susanne Brunius

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 Paakame Enki går mot slutet av sin karriär och det är kanske sista loppet? Hon har vilat på grund av att kotorna fram är slitna. Dock är hon i fin form nu givetvis inför start. Ärligt talat vet jag inte hur det här loppet ska sluta? Är hon löpsugen vet man ju aldrig? Hon har ett bra spår och Fredrik (Janetzky) i sadeln.

undefined

Paakame Enki och Fredrik Janetzky vid seger på Bro Park i maj 2022. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Wido Neuroth

Ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth uttalar sig om hästarna.

V64-4 / V4-2

4 No Short Cuts är i bra form, men måste förbättra sig lite för att kunna vinna det här. Jag hoppas att han gillar banan. Om han gör det så har han en chans.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

3 I Apple har ett bra startspår. Han står inte alltför högt i tal, han bör vara med på trion här. Han tränar jättebra, men har en tendens att vara ofokuserad i lopp. En dag kanske han visar det han gör i träning i lopp och då vinner han ett sådant här lopp lätt.

Ylva Brandt 

V64-1

–Vi fick ju stryka 7 Ellis St Martin inför Peas And Carrots Mile då han hade en förkylning. Den släppte på någon vecka och har varit i gång sedan dess och gick ett bra jobb i lördags. Jag är nöjd med hästen för dagen, men jag kommer att ta ett blodprov på honom på torsdag eller fredag för att se att han är okej eftersom vi haft lite infektioner som gått runt. Jag tycker att han står lite väl högt i tal. Han stod i talet 90, men det var alldeles för saftigt. Jag tycker inte att spåret är så farligt för honom då han gärna vill ligga utvändigt och galoppera fritt. Han är entaktad och är gynnad av hårt, jämnt tempo – sedan behöver det inte gå lika fort som när Duca Di Como springer. Jag tyckte att han gjorde det bra i Nickes Minneslöpning när han var fyra, men han var chanslös att hänga på Duca Di Como och Planstepsdream.  Motståndet är tufft, absolut. Förra året fick han tio kilo av Planstepsdream, nu får han fyra. Jag är nöjd med en plats bland de tre.

V64-3 / V4-1

6 Parlour var duktig i sitt debutlopp, sedan är det några tuffa emot här. Hon kommer göra en bra insats och plocka en peng. Lite betydelse har väl övervikten, men Andreas (Tapia Dalbark) känner henne bäst och får rida.