Nyheter

Stallsnack – Bro Park 29 januari

Publicerad
Bro Park arrangerar en extrainsatt dag på söndag. Fokus är på V4. Du kan också spela Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi som vanligt från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i en annan artikel.
br0vz6aarepg3vnzwyd
Uppuppandway i vinnarcirkeln på Bro Park i maj 2022. Nu testas lång distans för första gången. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Catharina Vång 

V4-1

3 Alto Volante vi får testa oss fram med angående distanser. Han har ju Sadler’s Wells som morfar och hela stammen på morfars sida talar för lång distans. Han har testat ”långt” en gång i England, men då satte de på blinkers så jag vet inte hur man tänkte då. Om han startar så har han återhämtat sig från det senaste loppet. Senast gick det alldeles för fort för honom. Det blir lättare med ett längre lopp, det går lite långsammare och han kan få lite lugn i kroppen. Kapaciteten har han, har man vunnit i England så har man den. 

V4-2

3 Wild Tobacco är en svårtränad häst. Han går inte att gå jobb med på banan då han vägrar ta ett steg i träning, men på rakbanan kan det å andra sidan bli ”sken”. Jag hade hoppats på det lite kallare väder för hans del, man får inte ”knuffa” och röra honom i loppen. Han har alltså inte varit på Bro Park. Här hemma har han tränat på. Han är svårtränad, han får löpa på när vi hittar passande lopp och är väldigt lättriden i loppen. Formen är kanon – han är tokladdad. Han är inte helt borta.

V4-3

1 Jungle Dream var sjuk senast. Han hade han feber när vi kom hem efter senaste loppet. Han hade inte visat hemma att han var sjuk, men på Bro Park så var han så lugn och jag hade en dålig känsla när han gick till start. Han har bara fått ladda batterierna och cantra på gården här hemma. Han vill göra jobbet själv och inte ligga i sprutet utan vill bara ligga med i främre träffen. När han kommer ut dåligt blir han lite grinig. Är han på sitt humör, kommer i väg från start och om allt klaffar så kan han vinna. 

Claes Björling 

V4-3

4 Cara Dune var jag nöjd med i söndags och det ser bra ut på pappret för honom. Det är hög vikt, 64 kilo, men de andra bär också vikt. Jag tror han klarar den vikten i en järnhandicap.

V4-4 

5 Grimeford Lane ska ridas på det sättet som han reds senast. Man får inte vara på honom direkt ur boxarna och ha sitt eget ”pace” i början så svarar han bra på slutet. Han har chans att vinna med rätt upplägg. 

Göran Schillström

V4-1 

7 Spirit River stod sig som jag förväntade mig senast. Han har tagit loppet bra och bör få en bra effekt av loppet senast. Han tappade två kilo och går upp i distans så jag tror att det kan bli bra. Distansen passar. 

V4-3 

5 Teerex stod sig som jag förväntade mig senast, har tagit loppet bra och bör få en bra effekt av loppet senast. Jag tror kanske distansen kan passa även Teerex. Han har visat sig att vara lite entaktad så blir spännande och se hur han klarar lite längre distans.  

Lilian Vestvall

V4-4 

6 Malakai är ute för att se hur han klarar en vinterbana. Därför går han ut över en kortare distans än vad som är normalt för honom. Han är pigg som ”attan” (!) för dagen.

undefined

Kämpen Malakai vid seger på Göteborg Galopp med Andreas Tapia Dalbark i augusti 2019. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Madeleine Smith 

V4-2 

6 Menina blev lite störd senast – jag vet inte om det var av löshästen i sig eller av reaktionen på löshästen? Kanske kan få vara svårt att slå Miss Domnalita och Wild Tobacco. Jag hoppas på en placering som trea, fyra. 

V4-3

6 Una Momento var jag lite missnöjd med senast. Nu har hon ett lopp i kroppen, så får vi hur långt det räcker. 

7 Zacramento lägger till blinkers på och prövar kortare distans så får vi se hur långt det räcker. 

Maria Sandh 

Intervjun hittas här.

Marie Twomey

V4-1

2 Loki var lite seg ur boxarna och gick en väldigt vid sväng senast. Det kostade lite på slutet. Han är fortsatt fin. Jag tycker han har lite samma förutsättningar som senast, dock vet man inte om 2100 meter är ett plus eller minus. Vi är lite oense där. Han är stark och ”Leo” (Leonard Rios) och han är samspelta. Han har ett bra spår och ett litet fält är ett plus.

V4-2

1 Cece Amazing var rejäl och skötte sig riktigt bra i ett minst sagt struligt lopp senast. Hon är inte lätt att läsa av och jag trodde nog kanske att hon var lite kort i rocken innan loppet, men hon var löpsugen och gjorde det bra efter en snygg ritt av ”Leo” (Leonard Rios) som känner henne väl samt tycker om henne, vilket nog är en förutsättning för att de ska funka. Jag väljer att sätta upp övervikt då jag tror det är "billigare" än en lättare ryttare som inte känner henne. ”Proppen” blev ändrad i sista stund så nu blev det en bronslöpning med silverhästar så hon står genast sämre till. Det är ett litet fält, hon har ett bra spår och hon måste inte ha front nu för tiden.

7 Gift Of Youth är inte riktigt klar än och han har varit borta länge, men han är pigg och glad nu. Han har haft ett mellanår och varit sjuk. Han föredrar gräs och får det tufft här.

Nadja Bellander

Lopp 1

3 Man in The Moon tycks ha bibehållit sin fina form under tävlingsuppehållet och är väldigt pigg i träningen. Nu möter han hästar som på papperet ska vara för bra för honom, men det är ju en handicap och han har överraskat positivt tidigare. En outsider.

V4-1

5 Sir Duke svarade för en fin prestation i söndags som fyra med mersmak. Han möter ungefär samma gäng nu och om det bara blir fäste i banan bör hans spurt kunna bita bra över upploppet. Platschans.

Patrick Wahl

V4-1

1 Uppuppandaway har ett ännu mer passande lopp nu än när hon blev struken i söndags för att ryttare saknades. Jag har som jag sagt förut väntat på ett långt lopp och nu är det exakt den distansen jag vill pröva henne över. Jag är övertygad om att hon står distansen och hon har gjort det bra mot tufft motstånd i sin karriär. Jag ser ingen nackdel, med spåret och jag tror att det är en bra segerchans.  

V4-2

2 Miss Donalita tyckte jag gick riktigt bra senast i söndags. Hon står riktigt bra till och upprepar hon förra veckans lopp så borde det vara en bra segerchans med reservation för täta starter. 

V4-3

2 Cousteau tränar väldigt bra och jag är positiv på honom-. Vi testar sidoludd denna gång. 

Sandra Brolin

Lopp 1

2 Fast And Free har bommat starten flera gånger. Sist slog ena startgrinden tillbaka så hon kom ut sent. Nu provar jag 2100 meter för att hon ska komma till front i lugn och ro. Hon känns superfin och har ett bra viktläge även om distansen kanske är lite lång?

Ylva Brandt 

V4-3 

3 Bloomers Drink var jag absolut nöjd i söndags. Hon verkar ha tagit loppet fint så jag är inte så bekymrad för täta starter. Distansen är inga problem och jag tror att hon är med där framme igen. 

V4-4 

3 Grant Me Serenity börjar vi bli riktigt nöjda med i träning så det känns som att hon är på väg att börja vända åt rätt håll nu. Jag vågar inte sätta in henne här, men jag tycker att det ska bli spännande och vi är i varje fall nöjda med hästen för dagen.