Nyheter

Maria Sandh om sin duo på Bro Park

Publicerad
Hemmatränaren Maria Sandh hade sitt bästa tränarår 2022 med över 1,7 miljoner kronor insprunget. Hon startar inte så många under vintern, men några får lufta hovarna och på söndag är det en duo som ska ut under Darren James Williamson. Vi tror en hel del på Muraki i V4-avslutningen.
hkefnuvdu1hjnnbc5qe
Maria Sandh startar Muraki på söndag och kanske blir det ett nytt besök i vinnarcirkeln? Här vid seger på Bro Park i maj förra året. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Redaktionen har varit i kontakt med Maria Sandh för att kolla läget med starthästarna och de redovisas i tur och ordning. 

V4-2 

5 Snowstorm var duktig senast. Jag blev lite besviken då han hon hade ett jättefint lopp med maxhandicap 70, men det blev inte av och nu kom det in lite bättre hästar. Det är lite som hugget som stucket mellan de som springer varje vecka. Det är förhoppnings lite fäste i banan och det behöver hon. Ett lite tungt underlag klarar hon. 1200 meter är inte optimalt för henne, men det finns inget annat just nu. Darren rider hästarna i träning. Hon kan nog gå likvärdigt som senast, även om jag inte tror att hon kanske vinner. 

V4-4

1 Muraki blev det lite tokigt ut ur startboxarna för senast. Han sprang snett med huvudet och hängde – jag vet inte om han bet sig själv. Jag tycker man kan räkna bort den där starten helt och hållet. Vi kommer ändra om lite bettsling och försöka få ut honom bättre från startboxarna. Han gick jättebra näst senast Det får gärna vara lite tempo i loppet och han kommer att ”ligga och sladda” så kommer han i sitt ”pace”. Startspår ett är inte ”top notch” kanske? Han hinner inte med från början över 1600 meter, men han får väl runda resten sedan.  Om han gör det likvärdigt som näst senast så tycker jag att han ska vara med och slåss om segern, avslutar Maria Sandh. 

Tänk på att det första loppet startar klockan 11:50 och V4-spelet klockan 12:20.