Nyheter

Stallsnack – Bro Park 24 juli

Publicerad
Bro Park har söndagsgalopp med storlopp. Fokus är på V64 och V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Lejonparten av intervjuerna är redovisade sedan i torsdags då de bakats in i omgångsanalyserna eller har redovisats i separat artikel i fredags.
cmx48oo1atakdyaxgz6
Timo Nurmos var riktigt bra i comebacken när han vann på Göteborg Galopp under Oliver Wilson. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Anna-Maria Andersson

V3-3

3 Jungleland ser jättefin efter segerloppet, men var gynnad av Strömholm och nu är det tillbaka på Bro Park. Jag tycker inte att fem kilo mindre på ryggen räcker mot Mutadaffeq och Three Is Company, Vi slåss möjligtvis om en tredjeplats. 

5 Boss Mans Ladder har inte hittat formen än. 

Annette Stjernstrand

Intervjun hittas här

Annika Sjökvist

Intervjun hittas här

Caroline Malmborg 

V64-3 / V4-1

3 Timo Nurmos har tagit loppet segerloppet jättebra och vaknat till av det. Det är en handicap och vi tror att han kan mycket mer än vad han står i. Han är fortfarande på väg uppåt i form och tar den här uppgiften som ett led i hans matchning mot toppformen. Vi tar vad som bjuds.

Cathrine Erichsen

–Vi reser på lördag. 

V64-2

5 Match Maker gick ut för hårt senast och förlorade mot King David. Han behöver ett högt tempo och komma på speed. Han vill helst ha svikt i banan, men fungerar på alla underlag. Han bör han en fin chans.

V64-3 / V4-1

5 Captain Chorus är en väldigt talangfull häst, men ännu inte färdigutvecklad, Han går väldigt bra i träning tillsammans med Master Bloom. väldigt spänd på att se honom här. Han är den av mina som är mest beroende av svikt i banan, då är han riktigt bra.

6 Master Bloom(s) senaste lopp var inte så lyckat, men han är väldigt glad för dagen och jag är ganska nöjd med honom. Han vill gärna ha lite svikt i banan, men går på alla underlag.

Henrik Engblom 

V64-1

3 Callmebymyname känns fin för dagen, distansen är bra och Jacob Johansen upp som vann på honom senast. Jag tror på chans här.

V64-4 / V4-2

1 Perfect Plan A gick ett kanonjobb på gräset i dag (tisdag). Han ska absolut vara en luring här med “P-A” Gråberg upp.

V3-2

4 Topas Royal känns grymt fin i träning. Kan jag bara hålla honom på benen så har vi en bra vinstchans.

undefined

Henrik Engblom och Topas Royal övertygade stort när de vann i häckdebuten på Göteborg Galopp. Det är bra chans till andra raka i V3-2. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Maria Sandh

V64-5 / V4-3 / LD-1

6 Fru Petrel tog loppet bra sist och hon börjar förstå vad det handlar om.

10 Movere bara ett stort frågetecken. Han får nog sin sista chans nu. Han har gått med blinkers förut och jag tror inte det gör vare sig till eller från. 

Marie Twomey

V64-5 / V4-3 / LD-1

3 Liveyourowndream är lite svårbedömd för dagen. Han fullkomligt flyger fram på dirttrack, men vår Gift Of Youth plockar honom lätt på gräs. Våra hästar har en liten svacka så vi ligger lågt. Angelika (Berg) känner honom och de gör så gott de kan.

Nadja Bellander

V3-2

6 Sweet Sid hoppar gärna och bra. Vi har tränat en hel del uthållighet med honom, eftersom hans fem segrar på slätt är tagna på sprinterdistanser. Vi hoppas och tror att han kan ta sig runt på ett trevligt sätt och lära sig om den nya disciplinen. Att han ska ha något med utgången av loppet att göra är mycket begärt när det är häckdebut för både häst och ryttare.

Nathalie Johnsson

V64-5 / V4-3 / LD-1

–Vi åker upp under lördag förmiddag från Skåne. Båda hästarna åker bra och gjorde en liten längre resa senast när dem livsdebuterade (Göteborg) och det var inga konstigheter. Nu blir det ju längre resa plus övernattning, detta vet jag inte hur de kommer ta, men magkänslan säger att de ska klara det fint.

2 My Name Is Alice upplever att hon tagit sitt debutlopp väldigt bra och gått något mer framåt av det. Det var ohyggligt varmt den dagen och hon fick tas upp två gånger. Det var dessutom rörigt innan då en häst fastnade i startboxarna och hon blev väldigt spänd. Derbyvinnaren sitter upp igen, Oliver Wilson, vilket jag är jätteglad för. Hon har inte riktigt förstått att hon har ett par växlar till i kroppen, men det ska nog komma med tiden. Hon jobbade riktigt trevligt i tisdags. Hade det varit på hemmaplan hade jag vågat sticka ut hakan något mer, men jag vill ligga lågt i andra starten på bortaplan med mycket nytt (igen). Distansen ska vara hennes. Vi hoppas att hon blir Novas första vinnande avkomma i Sverige. 

9 Cataracta Cito är ingen sprinter utan kommer att stå längre distans längre fram. Men, man ska inte underskatta honom, han är en demon i träning och det känns som han kommer bli den bästa häst jag tränat ”so far” med snygg exteriör och en löpskalle man önskar att alla hade – framtiden får säga om det är rätt eller fel. Det var ohyggligt varmt när han gjorde debut var tyvärr inte frisk heller. Han såg rysligt fin ut i svängen in på upploppet, men sedan tog det stopp. I tisdags var jag inte helt nöjd med träningsjobbet, men blodprovet visar att han är okej och han är väldigt laddad för dagen. Han kan vara något skarp innan han kommer i väg ut på banan så han måste jag försöka fokusera på så att det kan flyta på harmonisk. Han är lite valpig än och kommer nog först blomma ut närmare hösten, alternativt fyraårssäsongen.

Niels Petersen

V64-2

3 King David har toppform för dagen och han vet att han är bra – en klasshäst. Match Maker är en fin häst och är hästen att slå och de säger nog detsamma om vår? Han är bäst på en god till lätt bana och gillar inte om den blir mjuk. Jag tror han kan vinna igen. Vi reser på lördag. 

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här

Susanne Brunius

V64-4 / V4-2

5 Paakame Enki är allt bra med för dagen. Tyvärr går hon nu med lite mera vikt och Fredrik (Janetzky) kunde inte rida då han är bortrest. I träning har hon varit fin att rida och verkar ha kondition, men det är lite svårt att bedöma då man bara har kunnat träna på rakbanan. Gräs eller dirttrack spelar ingen roll och Christophe Lamy har ju ridit henne förut. Spår fem passar nog. 

Tobias Hellgren 

V3-2

7 Sea Moonster gick sämre än förväntat i Champion Hurdle. Ett steg ner i klass. Visar han det han gjorde i de första starterna så bör han räknas här. 

Wido Neuroth

Ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth uttalar sig.  

–Vi reser på lördag. 

V64-1

2 Silvana löper ganska jämnt, formen är bra och med lite flax så kan vi vinna här. Hon går på banan bara den är inte är för hård och vi reser på lördag.

V64-2

1 Like A King gick inget på banan i söndags, det är bara att glömma, så han gick inte tom. Han är okej efter det och jag red honom i dag (läs: onsdag). Startspåret är normalt bra, men gillar att gå mer utvändigt. Han ska förbättra sig tre kilo för att slå King David, men gick så pass lätt i Stockholms Stora Pris och gör han om det så har han bra chans.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

5 Brian Ryan ger bort ganska många kilo, men han är god nog för att vinna det här. En äldre häst som har sina meningar om saker, men om han får ett okej lopp som passar honom så har en fin chans. Han kan bättre än han presterar och väljer sina strider med omsorg. Det här med vikten spelar inte så stor roll – det viktigaste är att han sin dag. I år har han fungerat på god till lätt bana.

Ylva Brandt

V64-1

4 El Nino har inte startat på nästan ett år och han kommer att behöva det här loppet. Vi har inga segerförhoppningar denna gång med honom.

Bro Park lopp 1, 1200 meter gräs (Hipp’s Whip)

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

3 Sweet Home Alabama –1 Huddle – 5 Ruby Dream Outs: 6 Jungle Dream