Nyheter

Wahl, Stjernstrand och Sjökvist om chanserna på söndag

Publicerad
På söndag tävlar Bro Park mitt i högsommaren och det kommer bli sevärda tävlingar. Patrick Wahl har starthästar både på den släta banan och inom häckdisciplinen där Mr Suarez kommer ut igen efter sitt framträdande i Champion Hurdle på Strömsholm. Team Stjernstrand har en del intressanta chanser och tar med sig stallets två bästa hästar på transporten i Valence och Backcountry. Hemmatränaren Annika Sjökvist låter formstarka Swinging Of Venice möta eliten för första gången och kan Innana Sacc äntligen få vinna nu?
wehpehdn129jvs18s0q
Mudawy i vinnarcirkeln efter att äntligen ha fått sin första seger. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Redaktionen har talat med de tre stallen och först ut är championtränaren på Bro Park – Patrick Wahl. 

I Lelles Legacy Swedish Open Mile (V64-2) gör stallets stjärna, 2 Silent Night, comeback. Kommentar? 

–Silent Night får gå ut här för att förberedas inför SM. Hon behöver lite till i träningsväg. Allt bättre än en femteplats är en bonus här.

I dagens femte lopp (V64-4 / V4-2) startar ni två hästar. Hur är läget med dem? 

2 Cimmaron har verkligen hittat stilen och lite grann lärt sig att koppla av i loppen. Det är positivt är att hon är jämnare. Distansen är bättre nu än 1600 meter. Hon är en av många, det är många med chans här. Jag tror mer på henne än Linda Lou med lärlingslättnad om hon och den nya ryttarinnan fungerar ihop. 7 Linda Lou har vi trott på länge och hon har börja komma på slutet – vi har sett en förbättring. Hon andas bättre och löper helt enkelt bättre. Jag hoppas på en platschans. Spännande med 2100 meter, men hon har inte stayerblod då modern vann Amacitalöpning för mig.  

I Stewards Cup (V64-6 / V4-3 / LD-2 / V3-1) har du två formstarka kort till start. Hur ser du på möjligheterna? 

3 Mudawy är en mycket speciell häst och allt måste klaffa till hundra procent för honom. Hög kapacitet i träning, men inte visat i lopp ännu. Han är en häst som kan och är i väldigt fint skick efter segerloppet och förhoppningsvis har han fått en dos med självförtroende vilket han behöver. 6 Rubinstein kom bort helt sist, det är bara att glömma. Formen är bra och han har en vass speed. Han är en intressant ryttare naturligtvis med Gråberg upp. En av flera i en öppen handicap – Backcountry var ruggigt bra i Göteborg. Den av mina med bäst chans. 

Det åttonde loppet (V3-2) ingår i Novishäckserien och 1 Mr Suarez ställer upp. Hur är det med honom efter fjärdeplatsen i Champion Hurdle på Strömsholm? 

–Han vill ha mjukare bana och missgynnas när det blir för speedigt och tappar då lite geist. Han har mer rutin än många andra, men det är några som jag inte har koll på just nu. Det blir inte hans bana, men han kan när han vill. Jag var nöjd med hans insats i Champion Hurdle på en opassande bana, avslutar Patrick Wahl. 

Team Stjernstrand kommer med stjärnorna i stallet

Vi har pratat med ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen som kommenterar chanserna. 

I Lelles Legacy Swedish Open Mile (V64-2) gör 4 Valence ännu en start på Bro Park. Hur ser du på möjligheterna?  

–Han gjorde det jättebra senast och känns fin för dagen. Han får lösa det som han själv vill, men gick bakifrån senast. Man kan inte “tjafsa för mycket” med honom varken i träning eller lopp. Jag tycker att han är i bra form, men det är bra emot. 

I det sjätte loppet (V64-5 / V4-3 / LD-1) sadlar ni ut nyförvärvet 5 Started It All i en maidenlöpning. Är det dags direkt?

–Hon tränar väldigt fint och jag tycker jättemycket om hästen då hon är trevlig på alla sätt, men vet inte om hon är färdig ännu. Vi vet inte heller vilken distans eller distanser som passar. Det är mycket nerver i henne och hon är spänd. Vi får se hur långt det räcker. 

I Stewards Cup (V64-6 / V4-3 / LD-2 / V3-1) har stallet två segeraspiranter till start. Vad har du för tankar om duon?

4 Astron gör det bra hela tiden och står inne på gamla vikten. Han har gått väldigt tufft på sista tiden med täta starter, men var ute och tränade i dag (tisdag) och var hur pigg som helst. Vi får se hur långt det räcker, han kommer säkert vara med där framme. Det är några som är bra emot. Jag tror mycket på min häst i vart fall. Angående 7 Backcountry är det så att vill han så vinner han, vill han inte så gör han inte det. Det är lite upp och ner. Känns fortsatt fin efter segern och "Willa" sitter upp igen – hon rider honom väldigt bra, avslutar ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen.  

Utom toton startar också 5 Ruby Dream i det första loppet (Hipp’s Whip). 

undefined

Astron har grym form för dagen och en ny seger är inte omöjlig. Foto: @hesteguiden.com

Annika Sjökvist om stallets chanser

Efter strykningen av Arabianranta så startar tre hästar från stallet på söndag. 

Open handicap (Handicap III) (V64-3 / V4-1) är ett stentufft lopp och nu ska segermaskinen 2 Swinging Of Venice möte riktigt bra motstånd. Vad tror du? 

–Swinging Of Venice möter enormt hårt motstånd nu. Han står topprankad och möter etablerade elithästar. Jag var nöjd med insatsen senast på Göteborg Galopp, men han kom till front för tidigt. Det var ändå bra gjort på första resan. Han visar att är i fortsatt full form. Distansen är hans bästa. Vi får ta vad som bjuds här.

undefined

Swinging Of Venice älskar att vinna och får nu sitt elddop. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Treårige 8 Moloch Sacc tar sig an flera etablerade handicaphästar i det femte loppet (V64-4 / V4-2). Kan han hävda sig i den här handicapen i bronsklassen? 

–Han har kommit så konstigt på det i flera lopp. Jag vill att han ska få ett lopp inne i fältet nu. Vi tar det här loppet för att få honom på rätt spår. Han var loj senast och var av bettet så vi plockar av blinkersen för att se om han trivs bättre utan. Treåringarna gick svagt över lag mot de äldre i det loppet och de var avhängda från start till mål allihop. Även om de inte är några stjärnor så har de har dugt i maidenloppen. Det kan ha varit för hårt tempo eller så är treåringarna för tufft handicappade, åtminstone de som var med i det loppet – det är speciellt över längre distanser med treåringar och lättare för dem över kortare distanser. Han var som sagt väldigt blek senast och det är ungefär samma förutsättningar nu fast utan blinkers. 

I det sjätte loppet (V64-5 / V4-3 / LD-1) står 4 Innana Sacc bäst till av alla. Vi tror han har bra chans och tippar honom tvåa. Vad tror du? 

–Det bra ut på pappret här då hon står bäst till. Vi har försökt lära henne att koppla av och inte rusa från start då hon varit snabb ut. Hon pullade inte senast och har lärt sig att komma bakifrån. Hon ser inte ut som en sprinter. Kanske behöver längre? Jag hoppas att hon vinner, avslutar Annika Sjökvist.