Nyheter

Stallsnack – Bro Park 19 juli

Publicerad
Bro Park anordnar tävlingar under kvällen och fokus är på V5 och V4 (omvänd ordning denna kväll), men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
k6qpkg4bzwt4hd2fpjm
Eastway är en luring på Bro Park under tisdagskvällen. Här vid seger på självaste Gärdet 2019. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park 19/7

Alice Elmerskog

V5-1

3 Promised Land tränar mycket lovande, men kvalade grönt och är lite rund om magen. Behöver mer rutin innan hon blir segerfarlig. Ett sto jag tror väldigt mycket på i framtiden. 

V5-2

6 Bearium låg på hårt i front senast, fick gå vida spår och blev påriden på upploppet. De blir tajta starter här, men normalt sätt så ska hon vara en av flera med segerchans. Distans och underlag passar. 

V5-4 / V4-2 / V3-1

8 War Hawk blev instängd senast, men avslutade bra som fyra, två längder slagen. Går ut för första gången på 2400 gräs. Martin Rodriguez som red senast trodde att det kunde passa. Han är i fortsatt fin form och bör normalt sett vara med där framme. 

Annelie Eriksson

V4-4 / V3-3

10 Eastway gör sig bäst över längre distanser mot hårdare motstånd, men i handicaplopp så tror jag inte han gör bort sig helt på kortare distanser heller. Han har varit god tvåa efter Elmajed senast han startade över 1600 meter och har vunnit över 1400 meter i sin tidigare regi. Han gör nog ett bra lopp, men han är inte den ärligaste löphästen, men är det kul så går han. Lite lurig för spelarna. 

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen uttalar sig. 

8 Dolores tog vi mest ut här för hon gick upp med sex kilo efter senast. Det är upp i klass nu, men står med gamla talet. Jag har mycket respekt för Malandro och några andra. Hon känns fortsätt jättefin i träning, var så glad själv över segern senast och hon växte i självförtroende. Jag tror en del på henne här. De är bara en fördel att hon går upp i distans. Blir lite övervikt, men står bättre till nu än på det nya talet. 

Annika Sjökvist 

Du hittar intervjun här

Camilla Nilsson

V4-4 / V3-3

5 Mahany De Piboul möter två, tre hästar som är lite bättre än honom. Min andra häst, Inka De Vialettes, Sahm Al Khalediah och LS Max Factor samt Eastway är ett snäpp bättre. Är nöjd med en femteplats. Han har tagit de två senaste loppen bra. Formen är det inget fel på.

3 Inka De Vialettes är jämn och är bättre än Mahany De Piboul. Plockar pengar hela tiden och bland de tre ska han vara. Inga utrustningsförändringar.

Caroline Malmborg

V5-4 / V4-2 / V3-1

5 Quagmire tyckte jag vann mot riktigt formstarka hästar senast på ett väldigt enkelt sätt senast och visade mer än två kilo upp. Känns som bästa chansen från oss. 

7 House In Order gick jättebra senast och verkar trivas med Alina Öhgren. Nu är det 300 meter längre och det är bara bra för honom med lärlingslättnad. En humörhäst så det ska passa. Han kan vara med där framme, står fint till. 

Daniella Haglund

V5-1

5 Lastcallforalcohol var jag varken nöjd eller missnöjd med debuten. Hon tittade mycket på de andra hästarna på upploppet och nu får hon sidoludd, hon jobbar bra men ligger lite lågt. Hon reser väldigt bra. 

V5-5 / V4-3 / V3-2

1 Black Pepper gick bra i förra starten även om resultatet inte visar detsamma. Men, hon gick med fyra kilos övervikt och var slagen endast tre längder. Kämpade bra och nu ner en klass, dock med övervikt. Kan gå men ligger lågt över lag med hästarna denna dag. Hin reser väldigt bra. 

Henrik Engblom 

V5-3 / V4-1

4 The Skimmer blev tempotorsk senast. Bättre distans idag med 2400 meter. Fortsatt fin så det blir intressant här.

V5-4 / V4-2 / V3-1

1 Impact Of Bloom har börjat fälla av vinterpälsen, varit lite seg och det kanske kan sätta ner hans prestation? Blev tempotorsk i sista loppet, men bättre distans i dag. Blir bättre tempo i dag också. 

Maria Hagman-Eriksson

V4-4 / V3-3

4 Roslyn får jag ingen ordning på heller, ser jättefin ut och ligger på, utan att pulla jättemycket utan fint i handen och ryttarna säger också att de har henne i handen, men när hon ska gå så finns det ingen energi. Får svårt här. 

7 Ganjer hittar jag inget fel på. Var inte flåsig när han kom i mål i Göteborg och struntade i det. Är svårvärderad här. 

8 Sahm Al Khalediah tror jag på och hoppas på honom även nu. Kilo av så jag tror att han kommer gå bra. Bästa chansen.

9 Pamills Lipse siktas mot ett eventuellt lopp i Belgien och behöver det här loppet i kroppen efter lång frånvaro. 

Maria Heinrichs

V5-3 / V4-1

1 Double Rock överraskade stort förra gången, helt gåendes hela vägen in i mål, slagen en hals. Han var mycket nöjd med sig själv, har tagit loppet bra och är glad och nöjd över livet.
Bra startspår igen, gör han om samma sak som förra loppet, så tror jag han blir farlig.
Men, som sagt….han är en överraskningens man.

Maria Andersson

V5-1

–Jag tror mycket på 7 Maxmartin, men är första starten och grön i kvalet. Gjort allt rätt i träning och har bara gått fort i hand och gick en fin gräsgalopp efter löpen i tisdags. Stor häst och svårt bedöma, men kan nog vara med i främre träffen.

Maria Johansson

V5-5 / V4-3 / V3-2

2 El Camino är ytterligare framsatt efter loppet på Jägersro. Nu är det medeldistans vilket jag tror passar honom bättre.

Marie Twomey

V5-3 / V4-1

5 Loki har inte direkt glänst på gräs, gillade inte Göteborg Galopp vilket vi prövat två gånger. Den gången han startade på Bro Parks gräs slog han upp en hovspricka som blödde då han kom i mål. Han är stor och feg, behöver fäste, men går bra på underlaget i träning. Han kommer behöva loppet. Det har inte varit lätt att hålla i gång honom på det sista. Sista resan till Jägersro tog lite musten ur dem med punktering med mera. Vi ligger lågt.

Nadja Bellander

V5-4 / V4-2 / V3-1

3 Man In The Moon fungerade över förväntan på gräset senast och var bara tre längder efter vinnaren i mål. Han möter i princip samma gäng nu och borde kunna svara för en likartad prestation. Distansen är 300 meter längre nu, men det ska inte vara någon nackdel för honom. Vi hoppas på en plats där framme.

Patrick Wahl

V5-2

3 Uppuppandaway tror jag hon fungerar på gräset. Senast fick hon för mycket press på sig och det var också lite för lång distans. Det är bättre förutsättningar nu. Jag tycker att Semesther har varit bra. En av flera. En bättre chans än Credit Card. 

5 Credit Card möter ett hårdare gäng nu och det blir en prövning. Det är ett litet fält och jag hoppas på lite utveckling. Det blir svårt mot min andra och mot Semesther. Hon är lite till och från, jag saknar jämnhet. 

Patrik Sandin

V5-4 / V4-2 / V3-1

2 Philadelfia gjorde det jättebra senast, tack vare att Malin (Holmberg) gav honom ett perfekt lopp. Han har tränat sparsamt sen dess på grund av att jag varit på BB och blivit pappa för några dagar sedan, men vi har ett bra spår och han mår bra så jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Flyter allt och formen ändå hållit i sig så är han säkerligen med där uppe igen. 

Sandra Brolin

V5-2

2 Gazelle kan springa, men står tufft till och är väldigt grön.

V5-3 / V4-1 

3 Pine River mår utmärkt och bör ha en bra chans här. 

Tina Henriksson

V5-5 / V4-3 / V3-2

7 Roman King har presterat väldigt jämnt över säsongen och det är ett passande lopp. Hoppas dock på lite regn.

Tobias Hellgren 

V5-3 / V4-1

6 Malandro har nu ett tuffare lopp och det är en tveksamhet att komma tillbaka till Bro Park där han har en historik av att inte ha uppfört sig så väl. Han är för dålig för att starta i Sverige då han inte kommer in i ett enda lopp med ridbar vikt så vi får ta ett kilos övervikt här. Om han uppför sig okej så borde han ha en viss segerchans.

V5-4 / V4-2 / V3-1

4 Dragonfly gick bra i guldhandicap senast, inte så långt slagen. Visar hon samma takter här så bör hon räknas.