Nyheter

Annika Sjökvist om kvällens chanser

Publicerad
Redaktionen slog en pling till tränare Annika Sjökvist som har laddat upp ordentligt inför kvällen. Tyvärr kommer inte Cava Queen till start, men övriga sju kommer ut och vi har lyssnat vad hon tror om chanserna.
aknbgmnkmbzjfrrof8w
Bearded Lady kommer ut i kväll för Stall Sjökvist. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I dagens första lopp (V5-1) tar du ut två stycken tvååringar. Kommentar? 

2 Whiskey Sour är jättefin, men lite knepigare och behöver hänga med mentalt och inte bli rädd eller stressad. Jag vill gärna ha Ulrika Holmquist på honom då hon känner honom. Han förvånade oss i kvalet då han blev lite rädd för de andra hästarna. Har fått ta det lugnt efter det. Han ska lära sig och komma ifrån det här loppet med ett bra självförtroende.

4 Miss Mehmas är lite svårtränad då hon är lite tjock, men det är inte samma motstånd den här gången så hon är säkert med där framme. Pullade bort sig lite i spets senast. Såg nöjd ut länge, men energin tröt. Den här gången är hon en bättre chans än Whiskey Sour.

I det andra loppet (V5-2) kommer ett löfte ut som vi har rankat först. Vad säger du till spelarna? 

4 Forward Focus är en knepig häst som vi väljer att gå ut här med i stället för i en maidenlöpning för att jag vill att han är med i ett mer rutinerat fält. Ser bättre ut än någonsin och jobbade som en rund miljon förra veckan. Han ser inte ut som en ren sprinter, men har fart nog att vinna på sprinterdistans och joggade på en jättebra tid i kvalet. Det allra viktigaste är att han sköter sig och får rutin på att just sköta sig. Jag vet inte om han vinner i dag eller längre  fram, men han kommer att vinna många lopp. 

I V5-3 / V4-1 startar ni en häst som stallet har stor tro på. Hur känns det inför kvällen? 

7 Ninurta Sacc är en så fin häst, men har inte presterat i loppen. Vi har sänkt ambitionerna, men visar att han lite av det vi tror så…Han hade ingen jättebra aktion senast i gräsdebuten och han halkade lite ur boxarna, såg spänd ut och kom aldrig in i loppet. Han ville mycket, men kom inte fram ordentligt. I det här fältet ska han kunna galoppera in sig. Vi har sett det som självklart att han ska ha distans, men fungerar det inte i kväll så går vi ner i distans. 

I det femte loppet  (V5-5 / V4-3 / V3-2) tar du ut två rutinerade hästar. Hur känns det? 

4 Bearded Lady var jättebra senast över 2100 meter och hon har kapacitet för att vara långt framme här. Hon vinner nästan aldrig, oavsett distans så gör hon sällan en riktigt dålig insats. Distans och underlag fungerar.

–Angående 8 Arabianranta har min känsla under en vecka varit att han kommer att vinna idag, men inget regn har kommit och det missgynnar honom.  

I avslutningen (V4-4 / V3-3) kommer 6 Highland Queen ut. Hur är läget med henne?  

–Hon känns fin och gör det bra, men har inte visat samma form som förra året. Jag tror hon är bland de tre här. Hon fungerar även på medeldistans. Det blev ett ganska tufft motstånd då en del av motståndarna går ner i klass, avslutar Annika Sjökvist.