Nyheter

Stallsnack – Bro Park 17 augusti

Publicerad
Bro Park arrangerar onsdagsgalopp i sommarvärmen och det är gräs som gäller i alla totalisatorlopp. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
kz4dqkh3r3frnhbaqkx
Saigon och Martin Rodriguez är ett riktigt radarpar. De går ut som förhandsfavoriter i Breeders' Trophy Trial. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Andreas Lydow

V4-1

2 Xcalibur(s) senaste start är bara att glömma. Han klarade inte av den lösa banan. Det är ett tuff lopp nu, men det är en bra häst.

V5-3 / V3-1

6 Nikki St Martin gillade inte alls den lösa banan senast heller. Jag hade hoppats detta skulle bli ett lättare lopp, men det blir svårt att slå Wido Neuroths häst (Victoria Fair. Nu struken. Reds. anm.). 

8 Electroman var jag väldigt nöjd med i senaste starten. Jag tror han gått fram väldigt mycket efter den. Det blev ett lite för tuff järnlöpning, men jag hoppas på en liten peng.

Anna-Maria Andersson

V5-4 / V3-2

2 French Warrior var jag nöjd med insatsen senast som trea i Grand National. Han var där gynnad av stora hinder, nu åter på Bro. Samma vikt som Steccando och han slåss om tredjepengen.

5 Jungleland är en bronshäst som saknar lopp med likvärdigt motstånd. Gör sitt jämna och är med som resesällskap.

Annika Sjökvist 

Du hittar intervjun här

Caroline Malmborg 

V4-2 / LD-1

– 5 Beach Road One testar gräsbanan igen. Senast han prövade förra året var gräsbanan i ganska dåligt skick och det släppte överallt. Då kunde han inte löpa upp till sitt handicaptal – han fick inte fäste så det fungerade inte, men han gick okej ändå. Nu vill vi pröva på en bana som i år känns helt annorlunda på ett positivt sätt och då är det värt testa. Hade det varit på dirttrack så hade jag känt mig förhoppningsfull om att det ska vara en bra chans, men det är ju frågetecken för underlaget. Vikten bär han.

V5-3 / V3-1

4 Douze Points gjorde ett lopp skyhögt över förväntningarna senast och har tagit det loppet jättebra. Han har tagit ett kliv och utvecklats mera. Det är likadana förutsättningar nu, liknande underlag, och visst ser förutsättningarna bra ut. Victoria Fair (Stall Perlen / Wido Neuroth) känns farlig på ren misstanke (struken nu. Reds. anm.). Det borde vara en bra chans, men vi får inte glömma att han är orutinerad. 

Emelie Backlund

V4-4 / V5-1 / LD-2

6 Huddle har formen fortsatt på topp och mår toppen så hon borde ha en bra chans även denna gång. 

Henrik Engblom

Du hittar intervjun här

Jenny Hedlund

V4-1

1 Sublissimo reste fantastiskt bra både dit och hem. När vi kom hem släppte jag ut honom i den stora gräshagen och han drog i väg i full far. Han har inte tappat någon speciell vikt och det var jag orolig för – han är precis som vanligt. Han var inte bottnad i segerloppet i söndags så jag är faktiskt nöjd. Har aldrig startat honom så här tätt, men han är inte hårt startad i år. Planen är att han ska gå ut i Stockholm Cup och han kommer få gott om tid att återhämta sig inför det. Malin Holmberg gör ett fantastiskt jobb på honom och de har klickat nu. Han är väldigt knepig och tar man för hårt i honom så blir han lätt het. Sitter man lugnt på honom så att han kan andas och gör man det på hans villkor så har han en enorm speed sista 200-300 meterna, men han får inte gå för tidigt. Han har behövt de här två loppen och han är fit för dagen. Hade förstås inte startat annars. Ska rida honom i kväll (måndag). Han känns fin och allt verkar bra så jag är optimistiskt. 

undefined

Sublissimo segrade i söndags på Göteborg Galopp när han och Malin Holmberg hemförde Fred Armstrong Cup. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp 

Karen Kuszli 

V5-4 / V3-2

3 Leo The Lion hoppar jättebra och vi har skolat om honom till steeplechase då han överhoppade häckarna lite och har inte riktigt hängt med när det gått lite fortare. Han behöver rutin på kontot först och jag tror inte att han kan utmana Mutadaffeq. Kevin (Parkin) har skolat honom på steeple alla gånger. Han har hoppat alla hinder på Bro Parks bana och han bara flög över alla hinder vid första försöket när han gick själv. 

4 Mutadaffeq vägde typ 50 kilo plus och hade lagt på sig väldigt mycket inför senast – det var svårt att få på sadelgjorden inför den starten då han gått i hagen och ätit gräs efter GN. Han var tunt jobbad så det var inte oväntat att han förlorade. Nu är det lite bättre, men det är lite längre distans. Lite osäker på segerchansen, men topp tre är han nog. Är inte toppad för detta utan vi siktar på H M Konungens Pris. 

Lilian Vestvall

V4-1

5 Malakai får det alltför svårt. Han är ute för att det är ett gräslopp.

V4-2 

–1 Flying Barrel är det eventuellt kanske för kort distans för. Jag blir glad för pengar här.

Maria Johansson

V4-4 / V5-1 / LD-2

13 El Camino mår fortsatt bra och är i ordning inför onsdag. Startspår 13 ser jag inte som en nackdel på denna distans och på denna bana. 

Maria Sandh 

Du hittar intervjun här

Roy Arne Kvisla

V4-1

4 Victor Kalejs är förutsättningarna bra för och han trivs fint hemma på gräset. Mår bra och jag är lite optimist. Den senaste starten var på en bana som inte passade alls. 

V4-3 / LD-1

2 Victoria Kalejs ska inte ha några problem med distansen och gräset passar bättre än sand. Hon behöver höja sig för att komma med i Breeders´Trophy Classic. Jag vill att hon ska vara så nära de bästa i mål som det går. Hon tränar på bra för dagen. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

2 Swiss Doctor är allt bra med nu igen. Han har haft lite uppehåll efter halsinfektion som han stod med efter senaste starten så vi glömmer den. Känns som att han är klart på gång. Han hanterar gräset och 1400 meter är en bra distans för honom. 

12 Red Coultish har tränat på fint nu ett tag och är redo att starta. Ska klara att höja sig lite till hon också. Hon har dock inte visat någon form på gräset. 

Wido Neuroth 

V4-1

7 No Short Cuts var kanon första gången ut i år och även förra gången. Det är första gången han startar på gräs för mig sedan tvåårssäsongen och jag är spänd på hur det går. Sommarbana och Bro Park bör kunna gå bra. 

V4-2 

4 Nordic har gått fina lopp i alla sina starter på sistone. Distansen är bra och han har gått bra lopp på Bro Park. Vi får se om han får ett bra upplägg i loppet. Jag är inte orolig för någon.

V4-3 / LD-1

6 Rockman Reef var bra med ut ur svängen senast, men när gick nerför på Övrevolls kuperade bana i kombination med en ganska hård bana så stressade upp sig och det var det som förklarade insatsen – stress, den ganska hårda banan och han tyckte inte om den nerförsbacken. Det första loppet på dirttrack var bra. Han har inte tränat så mycket på gräset, men det är en flack bana. Han vill helst ha ett mjukt underlag.  

Bro Park lopp 9, 1200 meter DT (Silverhästen)

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

3 Sweet Home Alabama – 4 Jungle Dream – 6 House Deposit Outs: 2 Liveyourowndream