Nyheter

Bro Park 17 augusti: Tre hemmatränare om sina chanser

Publicerad
Redaktionen slog en signal till Annika Sjökvist, Henrik Engblom och Maria Sandh – tre hemmatränare med många hästar till start per stall denna intressanta lunchomgång.
efb22fr0vc2vjgwld1h
Dear Bear ska nu mäta sina krafter med de äldre i V4-2. Till vänster närmast hästen i hatt och stilmässigt klädd ses tränare Henrik Engblom. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar dem i tur och ordning och börjar med Annika Sjökvist som först säger så här: 

–Vi kommer ta prover innan start, det var några som var lite hängiga senast. De som startar är okej så långt man kan veta. 

V4-1

6 Swinging Of Venice fortsätter att överraska och han var väldigt, väldigt bra senast. Han gynnas ännu mer om det blir ett hårdare tempo än senast och han fick bara två kilo för det loppet. Det är möjligt han kan några snäpp till, vi har inte sett botten på honom ännu och är fantastisk. Kan överraska igen, men vi kräver inte det. Han har redan gjort så mycket för oss.

V4-3 / LD-1

5 Forward Focus var jag jättenöjd med senast. Fick ett kilo för det. Nu är det väldigt täta starter, jag hoppas att det inte är lika varmt på onsdag. Gräset är bra för honom. Distansen är bra, men vill på sikt ha ännu längre. Det är väldigt bra hästar emot. Jag tror att han kan talet 75-76 om allt stämmer. Då ska han plocka hem en placering och man kanske inte kan räkna bort honom helt om någon av dem andra högt rankade underpresterar. 

V5-2 

4 Whiskey Sour var jättebra i debuten som tvåa på en väldigt bra tid. Han var ju lugnt tagen mellan kvalet och debuten och vi trodde kanske hans kulle vara nervös, men han uppträdde väldigt coolt. Bör vara framsatt efter det och känns jättefin i träning. Mina är svåra att värdera inbördes. Båda mina har chans här. 

6 Miss Mehmas tror jag inte var frisk i förra starten, det stämde liksom inte. Borde vara den som har gått fram mest sedan senast. Mina är svåra att värdera inbördes. Båda mina har chans här, avslutar Annika Sjökvist. 

Henrik Engblom 

V4-1

8 Warwick Avenue fick fyra kilo för senast och det var lite i värsta laget även om det inte räknas här. Nu är det en helt annan typ av lopp och annat underlag. Det blir tufft. Är okej efter loppet. Jag var väldigt nöjd senast, men alla förutsättningar var på plats då.

V4-2

6 Dear Bear är det svårt att hitta lopp till. Det här är tufft mot gamla och erfarna hästar. Han känns grymt fin. Vi får starta och se.

7 Callmebymyname går ut i ett tufft lopp. Distansen är bra, men svårt att hitta andra lopp. Hoppas på en bra insats, men liten chans. Underlaget är bra. 

V4-3 / LD-1

10 Mojave Ghost får ta det här som en träningsjobb och en rejäl urblåsare inför den 28/8 då han ska ut i Jockeyklubben Grand Prix. Vi får se – lite i kortaste laget. Han har satt lite päls och så. Det är Saigon emot som var grymt bra senast. Han är ändå inte borta. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

1 Yalla Yalla går ut i en tuff handicap, men känns jättefin. Vi ska se lite vad vi har honom. Skulle han gå bra så vet vi att han är bra, annars har han slagit i taket. En värdemätare och test. 

V5-2 

5 Jungle Vibes var jag nöjd med kvalet. Vi får se lite vad vi har honom. Normalt sett borde han ”ta” det här loppet. En fin och talangfull häst.

V5-3 / V3-1

1 Forward Dream går ut i det bästa järnloppet som ”gått på stan”. Får vara nöjda med en tredjeplats bakom Douze Points och Victoria Fair (den senare struken nu. Reds.anm.). Haft henne i sex-sju veckor. Blir bättre och bättre och hon ser fin ut, avslutar Henrik Engblom. 

Maria Sandh 

V4-3 / LD-1

1 Saigon gick ett jobb i dag (måndag) och ryttaren var jättenöjd med honom. Han känns fin i träning och ska räknas här, säger Maria Sandh. 

3 Mahalia är inte jättelätt av sig, men har tränat okej. Nu hoppas jag att Manuel (Martinez) kommer för han känner henne allra bäst. Jag tycker att hon är med där framme, men är snäppet efter Saigon. 

9 Muraki är det fortsatt för kort för. Räkna bort den senaste starten då banan för hård för honom. Han såg ”skittråkig” ut och tog inte i utan sparade sig. Jag ligger lågt då det är för kort. Han står kvar i Breeders’ så vi får testa lite. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

5 Snowstorm var dålig i sista loppet, tycker jag. Jag ligger lite lågt med bägge två. Det är svårt att gå ut med treåringarna mot de här äldre handicaphästarna som är rutinerade, vilket inte mina är. 

9 Fru Petrel var inte långt efter, men hade för mycket att ta igen. Jag har låga förväntningar. Det är svårt att gå ut med treåringarna mot de här äldre handicaphästarna som är rutinerade, vilket inte mina är. Hon har en bra speed och jag tror mer på henne än på Snowstorm. 

V5-2 

1 Muscle Shoals börjar få mer och mer rutin och saker börjar falla på plats någorlunda. Det här blev det ett ganska hårt lopp ändå. Om han gör sitt jämna och lite till så kanske han är med och slåss om pengar. Jag tror mer på honom än på Burgundy. 

3 Burgundy ska springa runt och få starta. Han behöver 1600 meter och uppåt i distans. Jag tror mer på Muscle Shoals. 

V5-3 / V3-1

3 Movere hade jag inte räknat med så här hårt motstånd för. Han måste verkligen snäppa upp sig om han ska slåss om pengar. Polletten har trillat ner på honom, känns det som, avslutar Maria Sandh.