Nyheter

Stallsnack – Bro Park 12 juni

Publicerad
Bro Park har hand om söndagstävlingarna med massor med höjdpunkter, ja, hela dagen är en enda stor höjdpunkt. Fokus ligger förstås på V64-spelet och på V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i både våra V64- och V4-tips samt i andra artiklar här på Galopptips.se.
om1zvkjb6dfghvqtamf
Kick On och Carlos Lopez vann Stockholms Stora Pris (Gr.3) 2020. Niels Petersens häst finns med även i årets upplaga som rids på söndag på Bro Park. Tvåa är likaledes aktuella King David. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-1

11 Heart of Dreams möter riktigt tuffa hästar, men hon känns verkligen jättefin och 1600 meter gräs passar perfekt. Fredrik Janetzky känner henne väl. Det är små marginaler i dessa löp och jag håller tummarna att hon får en bra resa. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

7 Bearium känns också jättefin. För henne blir det första gången över 1600 meter, men på gräset tror jag ändå att hon kan stå distansen. Hon tog senaste loppet bra och det gäller att hon får ligga med där framme från början då hon inte har någon speed. Una Matina blir svår att slå, men bakom henne tycker jag att det är väldigt öppet. Bearium ger alltid hundra procent och kommer göra ett bra lopp. Sedan får vi se hur långt det räcker.

undefined

Bearium tillsammans med bland annat några av ägarna vid första segern i augusti förra året. Hur långt räcker hon i Svenskt 1000 Guineas? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna och inleder med information som kan vara relevant, men inte nödvändigtvis behöver ha någon betydelse alls (det är förstås mycket bra att spelarna meddelas. Under lördagen (11/6) på Göteborg Galopp visade hästarna bra form. Reds.anm.). 

–Jag har några i stallet som hostar lite, men startar en häst är den förstås okej. 

V64-1

9 For The Roses var jag jätte-, jättenöjd med senast. Vanligtvis fungerar hon bättre på Bro Park. Elione Chaves upp som har ridit henne bra flera gånger. Handikacmässigt står ihon kanske inte jättebra till, men jag tror på lite chans. 

V64-3 / V4-1

7 Valence har fått ett tråkigt startspår mot jättebra motstånd. Dock startsnabb. Har mött Kick On, King David och många andra tidigare och har inte slagit dem då, men med lite flyt så kan allt gå. Jag hoppas att han gör ett bra lopp och får med sig pengar hem. 

V64-4 / V4-2

6 Backcountry var jag jättenöjd med senast. Han känns superfin. Han tränade med Valence i dag (onsdag) och kändes jätte, jättefin och är i storform. Det är jättebra hästar emot, men jag hoppa ändå att han får med sig fina pengar hem så får vi hur långt det räcker. 

Annike Bye Hansen

När reser hästarna? 

–Hästarna åker på lördag.

V64-1

3 Tambora Queen startade den 17 maj och var fyra i samma stolopp som Takeko var tvåa i. Hon gick lätt länge senast innan krafterna tog slut senast över 1800 meter som var lite långt så distansen passar bättre på söndag, men hon har aldrig varit på Bro Park och vi får se hur banan passar henne. Det är självklart flera som är svåra att så. Hon är inte sämre än många av de andra. 

10 Takeko var fyra i ett fint stolopp den 17 maj i årsdebuten och jag var jättenöjd med henne. Ifjol fick hon inget fäste i banan på Bro Park och benen gick som trumpinnar utan att hon kom någonstans. Kan hon tackla banan bättre än ifjol så har hon chans här, det här är ett bra sto. 

V64-4 / V4-2

2 General De Vega var jag supernöjd med i ”prepploppet i Norge”. Han är fräsch och är där han ska vara. Han är en av de som kan vinna och är väldigt förtjust i Bro Park. 

Caroline Malmborg

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-3

4 Sandstorm har lopp i kroppen vilket han behövde. Det här är ett getingbo. Jag är ett jättenöjd med honom för dagen så får vi se hur långt det räcker. 

Lilian Vestvall

V64-2

3 Malakai mår strålande! Den här gången är det rätt underlag, men eventuellt för kort distans. Det är många hästar emot så jag blir glad om han kommer bland de fem första. 

Maria Heinrichs

V64-2

1 Gold Sensation fick en knuff på upploppet senast, men kämpade bra och var endast slagen en längd. På Söndag blir det ett getingbo, men hon har låg vikt och tar sig fram bra på gräset. Det är svårtippat med så många hästar med. Får hon bara fritt så tror jag hon är med i främre klungan.

Niels Petersen 

Du hittar tränarintervjun här

Nina Lindberg Lensvik

V64-4 / V4-2

9 Sanary slog Could Be King alla tre gånger de möttes i Dubai, men det är flera bra hästar emot här. Kan han hantera banan gör han ett fint lopp och bör vara med där framme. 

Patrik Sandin

V64-2

7 Philadelfia presterade över förväntan i årsdebuten. Det här blir ett tufft lopp med många hästar och det kanske är i kortaste laget? Han har dock varit tvåa över distansen på banan. Jag tror att Divorce och Daniel Mattsson är hästen att se upp för. Han är glad och fräsch, men det är bara andra starten efter uppehåll och det är lite för tidigt ännu för att ha segervittring. 

Ricardo Ramallo 

V64-4 

Uttalar sig för svenskgalopp.se om 1 El Guanche.

Senast vann El Guanche Jägersro Sprint (L) på ett mycket enkelt sätt. Nu byter han underlag till gräs, men ska nog klara det också.

– Han vill ha fast bana för att kunna göra sitt bästa, förklarar Ricardo.

El Guanche har också den lilla egenheten att han ska gå i ledningen. Han älskar att vara först och har förmågan att växla tempo på upploppet även om han dragit i ett tufft tempo. Så läget med spår ett är bra och taktiken för Martin Rodriguez är given.

– Ja, han tycker helt enkelt inte om att springa bakom så valet är enkelt.

Rikke Rohbach Bonde

V64-3 / V4-1

5 Stroxx Carlras är en fantastisk häst och det ska bli spännande att se honom på Bro Parks gräsbana. Han möter självklart riktigt bra hästar, men fungerar han på gräset så tror jag att han kan vara med dem här. 

Roy Arne Kvisla

V64-2

2 Stick Together kommer strykas. 

10 Prima Kalejs ser ut att vara befogad favorit om hon gör om prestationen från Göteborg Galopp. 

13 Luna Kalejs fick en bra genomkörare på Göteborg Galopp och gjorde det bra efter en stark avslutning. ”P-A” sitter upp här och det är på grund av vikten så de andra får viktlättnad. Hon ska också räknas här, tycker jag. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

3 Victoria Kalejs tog loppet och resan fint till och från Göteborg. Hon ska kunna några kilo till, har bara gjort två starter i livet. Jag är absolut nöjd med spåret, men på 1600 meter har det inte så stor betydelse på grund av den långa startsträckan. 

11 Farhh Out tog segerloppet senast bra. Hon ser nästan bättre ut efter än innan det loppet känns det som. Löpningsförloppet avgör vem som är först av mina två. Jag tycker absolut att båda är outsiders och ska vara på pengar. 

undefined

Farhh Out fick äntligen vinna senast efter många tappra insatser. Kanske kan hon och formjockeyn Andreas Tapia Dalbark skrälla i Svenskt 1000 Guineas? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

1 Running Rolf har varken fördel eller nackdel av att vara där inne med spår ett annat än att han kan sitta lugnt i båten och smyga med invändigt och ta snabbaste vägen till mål. Han ska komma bakifrån här och jag tycker han står inne med en bra chans. 

4 Bearwinner får slå ur underläge och ta det som bjuds här. Det är normalt för kort distans vilket han visade senast då han var ute över 2350 meter på dirttracken.  

Sandra Brolin

Lopp 1

5 Fast And Free var ute på för lång distans på Gärdet, men hon kom hem pigg och glad iallafall. Jag tror hon kan göra ett bra lopp på söndag med myggvikt.

Susanne Berneklint 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

–Det är första gången 8 Scarlett reser, första gången på gräs och på banan. Åker på lördag.  Hennes mamma Dolly Dagger var tvåa i det här loppet och hon är efter Appel Au Maitre som jag tycker lämnar avkommor som är lite bättre på gräset. Det kan vara lite kort distans, men jag ser fram emot det här. Hon har en väldigt hög ”cruising speed” och lång galopp och det blir spännande att se på en större bana.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

9 Deep Under förvånade oss väldigt mycket när han vann senast. Han ser väldigt fin ut och har växt till sig under vintern och fått självförtroende. Första gången han reser, ny bana och nytt underlag. Han kommer säkert att gynnas av längre distanser. Förra året var han ”spooky” och orolig, men nu är han väldigt fin för dagen. 

Ylva Brandt

Lopp 1

8 Ellis St Martin får gå ut här på gräset som han inte gillar på samma sätt som dirttrack då det inte finns några andra lopp för honom på ett bra tag. Han kan inte bara stå i stallet.

V3-3

13 Rhodium Star var jag nöjd med förra gången och är också nöjd med henne för dagen, men det kan vara för kort distans här. På sikt behöver hon 2100 eller 2400 meter. Vi får också se hur hon fungerar på gräset.