Nyheter

Championtränaren om sina hästar på Bro Park

Publicerad
Niels Petersen och hans team har lastat nio hästar och beger sig till Bro Park för en av årets viktigaste tävlingsdagar. Han har tränat många storloppsvinnare genom åren och fortsätter att göra så. Vi minns förstås med värme Bank Of Burden, Without Fear, Queen Rouge och många fler och ser förstås fram emot att få se superstjärnan på våra breddgrader, Square De Luynes, sikta mot sin fjärde raka Stockholm Cup-triumf (Gr.3). Den dagen kommer dock senare när hösten gjort entré. Nu är det försommar och vi fokuserar på en sak i taget. Vi upplyser om att samtliga lopp rids på gräset.
jmffwmyzhhydxol3jat
Niels Petersen slutar aldrig att sträva efter titlar och på söndag har han fina chanser att erövra nya. Här med bucklan efter att ha vunnit Fred Armstrong Cup på Göteborg Galopp 2018. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi inleder med Bobbie Killicks minneslöpning över 1600 meter (lopp 1) där du sadlar ut 1 Noble Justice och 7 Global Gathering. Hur står det till med duon? 

Global Gathering vann Vinterfavoriternas Pris på Bro Park och var på banan två gånger som tvååring. Han var skadad stora delar av säsongen som treåring. Han gick ett helt godkänt lopp i årsdebuten. Jag tror att han kommer att göra ett fint lopp så får vi se vad det räcker till. Tror att han ska kunna ha chans här. Gynnad av en flack bana. Noble Justice är en cool häst, har ett stort hjärta, men är inte så stor. Han fungerar jättebra på gräset på Bro Park. Kan han försvara sitt handicaptal så ska han vara med här. Formmässigt är det svårt att sia om – han gick lite svagt senast, men det var ett märkligt lopp. Distansen tror jag passar för honom. Det är en handicap, men jag tror bägge mina har en bra chans. 

Bloomers' Vase (V64-1) är ett Listedlopp över 1600 meter. Du sadlar ut 1 Ascot Brass. Hur mår hon för dagen?

Ascot Brass var inte riktigt sig själv senast, det var inte hennes dag, men var ändå nära i mål vilket berättar hur bra hon är. Hon ser fin ut i träning, trivs på Bro Park och hon slåss självklart om segern här om hon är i den författning hon brukar vara så ska det vara en god chans. Hon trivs bra på Bro Park. 

Stockholms Stora Pris (Gr.3) (V64-3) rids över 1750 meter och du har både 1 Kick On och 2 King David med i loppet. Allt väl med dem? 

Kick On var väldigt bra i Dubai och gjorde jätteprestationer i Grupp 1- och 2-lopp. Det här är ett lopp som han vunnit förut. Det passar fint till honom. Han kommer i fin form och jag är mycket nöjd med honom i träning. Jag är helt säker på att han är med där framme, men om det sedan är som etta, tvåa eller trea är svårt att säga. King David gjorde bra lopp i Dubai från svåra lägen. Första gången ut i vår var banan alldeles för mjuk och han är inte densamma på en mjuk bana som han är på ett fast underlag. Han gillar Bro Park och jag tror han är i god ordning. Det är ett kvalitativt litet fält så vi får se, men han har också en god chans. 

Dagens femte lopp är Bro Park Vårsprint (L) över 1200 meter och du sadlar ut 7 Could Be King. Hur ser du på hans möjligheter? 

Could Be King imponerande på mig senast på Klampenborg. En god årsdebut och han är en otroligt bra häst. General De Vega, El Guanche, City Code och Sanary är svåra motståndare. Jag vill inte byta min häst mot någon annan och tror på en framskjuten placering. Jag tror oavsett det blir norsk seger. Vi ska bjuda upp till kamp. 

V64-6 är Jockeyklubbens 2000 Guineas och stallet har både 7 Tordenskiold och vinnaren av Svenskt Kriterium, 12 Hear The Drums, till start. Allt väl med dem? 

Tordenskiold är en bra häst med mycket kapacitet och var duktig tvåa i Dansk 2000 Guineas i årsdebuten. Vi är väldigt spända på att se honom på en ny bana. Han har bra chans här att glädja fotbollsprofilen Nicklas Bendtner som äger halva hästen. Hear The Drums var väldigt bra efter ett lite defensivt upplägg i sista starten på Meydan i Dubai. Han var godkänd i årsdebuten på Övrevoll mot bra motstånd. Han har aldrig varit på Bro Park. Det kan vara lite kort distans. Han ska räknas här. Jag tror att bägge mina har en bra chans. 

Vi avrundar dagen med Guineas Classic Consolation (lopp 8) och här kommer 6 Game Changer ut. Vad tror du om hans möjligheter? 

–Han har kapacitet, men har gjort det svårt för sig själv. Game Changer hängde inte med i höstas på banan, men då var det löst. Han bör ha en bra chans.

Till sist, när reser ni till Bro Park? 

– Vi åker på lördag morgon, avslutar Niels Petersen.