Nyheter

Spiken i fokus: Im A Dragon en gång till

Publicerad
Vi har berättat om honom förut i den här artikelserien, men då blev tävlingsdagen tyvärr inställt på grund av dåliga banförhållanden. Då var distansen 1600 meter och nu är det 1400 meter, en distans som han segrade över strax innan jul. Även om han säkert behärskar medeldistansen så är det som spelare förstås tryggt att veta att han vid sin seger såg ut att leka över aktuell bansträckning.
na9awwzep8ljqpxjfpc
Im A Dragon på väg mot vinnarcirkeln efter sin debutseger den 18 december. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tränare Sandra Brolin har minskat en del på antal hästar på sistone, men de tre hästar som i skrivande stund finns på träningslistan är alla bra starthästar (Fast And Free, Gazelle och Im A Dragon) och både vår spik och ett av våra drag, Fast And Free, kommer ut. 

Som nämndes i ingressen så har vi skrivit om honom förut och det skadar ju inte med en repris av delar av den artikeln. 

"Im A Dragon är uppfödd på Irland. Modern heter Immaterial (GB), vars far är fina Mayson, och hon startade aldrig (notera att du ska titta på stoet som föddes 2017 om du tänkt detaljstudera henne). Han är hennes enda registrerade avkomma. Fadern är Dragon Pulse (e. Kyllachy), vinnare av både Futurity Stakes och National Stakes. Han har tjänstgjort länge och står uppstallad på Irish National Stud. Är man intresserad av att använda honom så kan man läsa mer här.

Im A Dragon ägs av Lisbeth Bolin, tränare Sandra Brolin och Bernt Sahlberg. 

Hur kom ni över honom? 

 Vi köpte honom innan han skulle åka till Breeze Up-auktionen (Arqana). Sedan var han kvar på Irland ett par veckor. Han hade gått i “pretraining” så han var i gång när han kom, berättar delägaren Lisbeth Bolin. 

Hon fortsätter:

– Jag tittade på att “pappan” var Dragon Pulse och det tyckte jag var kul då vi kände igen honom efter att ha haft Heavenly Pulse. Han kom som hingst, kvalade som hingst och gjorde sitt första lopp som hingst. Han var aldrig besvärlig som hingst, men vi valde att kastrera och då fick han också sex veckors vila och sedan köra i gång igen. 

Hur är han som häst?

– Han är en ordentlig och enkel häst – det är inget märkvärdig med honom utan han gör det han ska. Han går in i startboxarna och springer av ordentligt. Det har inte varit något annat om man säger så. Han hälsar och uppför sig alltid.

Har växt mer och mer efter kastration 

Efter ett fint kval på gräset så var debuten inte den bästa över 1400 meter på samma underlag. Han kom då sist och var stort slagen, men man ska komma ihåg att med i loppet var lovande Ninasimone (segrade) och Jungle Vibes (tvåa). Efter den starten så kastrerades han och efter det har det rullat på mycket bättre och i de två decemberstarterna har nog de flesta som gillar galopp sett att här finns det något att bygga på inför treårssäsongen – näst senast var han tvåa (11/12) och senast tog han en lätt seger från ledningen (18/12) och då gick de andra “kvarten” (400) på snabba 23,9. Det såg mycket bra ut. 

Hur ser framtiden ut? 

– Skulle han vinna nu så finns det inga lopp innan våren. Han är inte anmäld i några storlopp, säger Lisbeth Bolin. 

Det finns dock ett intressant lopp på hösten för importer och det är Rosengårdslöpning. Det låter på henne som att det skulle kunna vara något, men det är långt dit." 

Tränaren om chansen på söndag

Det är förstås spännande att höra vad Bro Park-tränaren säger om vår idé. 

Vad tror du om möjligheterna på söndag? 

– Im A Dragon är allt toppen med för dagen. Distansen passar och det borde vara en bra vinstchans, hälsar Sandra Brolin. 

Vi tar ställning och bankar in spiken på nummer fem (5) Im A Dragon i V64-2. Det känns särskilt bra nu när distansen känns ännu bättre än senast vi skulle spika honom (då det ställdes in).