Nyheter

Mandy Popes stora dag

Publicerad
Mandy Pope är en kvinna svag för de stora rubrikerna. Titt som tätt dyker hon upp i auktionsringen och då får det kosta vad det kosta vill. Igår chockade hon fullblodsvärlden genom att betala 8,2 miljoner dollar för en åring - tillika ett sto!
Hip76FTK11-12FTK7
Havre de Grace klubbas för 10 miljoner dollar Foto: Fasig Tipton

Om gårdagens rekordköp läser du mer här. Att betala 8,2 miljoner dollar - och mer därtill är dock inte främmande för Mandy Pope. Mandy Pope driver Whisper Hill Farm och 2012 slog man till på ett rekorddyrt fölsto, Havre de Grace (e.Saint Liam). Havre de Grace sprang in över två miljoner dollar under sin karriär och var Horse Of The Year 2011. 

Whisper Hill Farm har idag två avkommor efter Havre de Grace till start på Gulfstream Park. Först ut, i dagens sjunde race, är River Front (e.War Front) en fyraåring med raden 4 (1-1-1) och 37 550 dollar insprunget. I racet efter startar Graceful Princess (e.Tapit) en treåring med raden 5 (1-1-1) och 63 894 dollar insprunget.  Det är inte bara långt, utan mil kvar tills Mandy Pope och Whisper Hill Farm fått tillbaka pengarna för sina investeringar. När hon fick förslaget att betäcka med Galileo nekade hon med hänvisning till att hon ville komma till Whisper Hill och mata Havre de Grace med morötter och se hennes föl. Det var det minsta hon borde få för 10 miljoner dollar!

Att River Front tävlar för Whisper Hill Farm är dock ett misstag. Han såldes på Keeneland 2016 för 1,9 miljoner dollar. Det visade sig dock vara ett återrop efter ett missförstånd mellan agenter, auktionen och Mandy Pope.