Nyheter

Lyckad comeback för Maximum Security

Rubrikdragande Maximum Security, tog en snygg seger i sin comeback på Belmont Park. Maximum Security är känd som den första häst som blivit diskad måletta i Kentucky Derby.
Screenshot_2019-10-27_at_09.34.22
Maximum Security segrade med två lätta längder i Bold Ruler Handicap (Gr.3) Foto: Screenshot

Inför starten i Bold Ruler Handicap (Grade 3) skrev Galopptips en artikel som även haft problem med kolik under året. Självfallet var målet Breeders' Cup nästa vecka, men det fick bli Bold Ruler istället och där gick det som det skulle.

Racet ser ni här.

Maximum Security (e.New Year's Day) tog ledningen direkt under Luis Saez och det enda som nu oroade var om det skulle finnas tillräckligt mycket luft i Maximum Security. Fansen var också lite oroliga för att han skulle bryta ut i slutkurvan, men han skötte sig exemplariskt även om han inte direkt slickade railen. En rörd tränare, Jason Servis, sa "He is a special horse. I didn't think he was 100 percent today".

Tiden var snabba 1:20.76 över 1400 meter och han bar höga 55 kilo på ryggen. Man har beslutat sig för att satsa på fyraårssäsongen och det var det som gjorde att man inte satsade på att gå mot Breeders'. Det rids Breeders' Cup även 2020, då på Keeneland i Kentucky.