Nyheter

Maximum Security tar bakvägen tillbaka...

Publicerad
Treåringen Maximum Security kan inte sägas att ha haft något flyt i år.

Först blev han den förste hästen i historien att vara först i mål i Kentucky Derby, bara för att diskvalificeras efteråt.

Nu missar han dessutom Breeders' Cup. Men Maximum Security kommer tillbaka till tävlingsovalen "bakvägen", redan på lördagen.
download-4
Maximum Security är tillbaka. Men säsongen har varit långt ifrån bekymmersfri.

Efter bakslaget i Kentucky Derby, så har Maximum Security (e. New Year's Day) dessutom brottats med kolik under en tid.

Men på lördagen gör han comeback i Bold Ruler Handicap (Grade 3) på Belmont Park, på den för honom experimentella distansen 1.400 meter.

Det är Maximum Securitys första lopp mot äldre hästar, lite i skymundan får det ändå sägas, då planen efter Kentucky Derby egentligen var Travers Stakes och Breeders' Cup Classic, som rids nästa månad. 

Hingsten, som tränas av Jason Servis, är nu helt kurant igen - men kan givetvis vara en bit från toppformen efter tre månaders frånvaro från tävling.

- Vi skulle aldrig starta den här hästen under några omständigheter om han inte är hundra procent. Jason säger att han känns lika bra som någonsin, säger uppfödaren och ägaren Gary West till bloodhorse.com på fredagen.

Gary West äger även förra årets "champion two-year old" i USA Game Winner (e. Candy Ride), som tränas av Bo Baffert.

Men Game Winner har haft sina bekymmer den här säsongen (bland annat med ett väldigt besvärligt virus) och kommer inte tillbaka till tävlingsbanan förrän 2020.

Så sent som i somras drömde Gary West om att ha två hästar med i årets Breeders' Cup Classic i år, men som det berömda ordspråket går, "That's racing"...