Nyheter

Kan Freestyler försvara titeln i Danish Jockey Club Cup (L)?

Publicerad
Klampenborg bjuder på trevlig sport i eftermiddag och för de som gillar att spela på galopp ser det riktigt kul ut på förhand. Huvudakten utspelar sig i det sjunde loppet när Freestyler ska försöka återupprepa segern från förra året i Danish Jockey Club Cup (L). Klart bäst till i loppet står King David men det är årsdebut för både honom och Freestyler.
uc7nrhspdph5hukkxu0
Freestyler och Shane Karlsson vid seger på Göteborg Galopp. Kan han vinna en stentuff årsdebut? Foto: Stefan Olsson

15:15 är tiden satt till då årets första Listedlopp på gräs på skandinavisk mark skall ridas. Danish Jockey Club Cup (L) har samlat ett fint fält där King David (e. Elusive City) måste ha bra chans att vinna. Freestyler (e. Areion), som tränas av Jessica Long, är titelförsvarare. Vi är klart nyfikna på att se Catrhrine Erichsens Match Maker (e. Declaration Of War) och Dina Danekildes nyförvärv Buddy Bob (e. Big Bad Bob). Learn By Heart (e. Frankel) är det många som tror på och även om han gjorde ett ganska blekt intryck i vinterns starter i Dubai så är det hemmaplan nu. Alla vet vad han kan om han är som förr. 

– Freestyler känns fin. Det blir ett liknande upplägg som förra året. Det skulle inte skada om han fick en mjukare bana. Han ser fortfarande lite ”ruggig” ut i pälsen men det gör han varje år så det är inget konstigt med det. Han är visserligen titelförsvarare men det ser lite tuffare ut i år., säger Jessica Long. 

Tobias Hellgren startar Ginmann (e. Fast Company) och han uttalade sig tidigare i veckan för oss:

Ginmann har hamnat i ett tufft lopp och vi möter King David i årsdebuten. Cathrine Erichsen har Match Maker och Freestyler vann förra året. Planen var att starta honom på Övrevoll men det blev ju inget så han har inte fått något lopp innan. Vi har kastrerat honom och vi prövade sedan att starta på Bro Park men så här i efterhand var det fel att starta honom då. Han var varken mentalt eller fysiskt där han borde ha varit. Nu är han väl förberedd och även om vi slår ur underläge är vi inte slagna, säger Tobias Hellgren. 

Det vimlar av svensktränade hästar och ATG arrangerar spel med start 12:45. Vi har pratat med några av tränarna. 

Rocketman (lopp 1) visade glimtar av ganska mycket kunnande förra året och har alltid tränat på bra. Han gjorde dock skäl för sitt namn i boxarna några gånger förra året och steg rakt upp som en raket. Vi har tränat väldigt mycket på startboxmomentet. Han har väl ätit både frukost, lunch och middag där så nog har vi tränat alltid, skrattar Tobias. Han vann egentligen sitt första lopp men blev nedflyttad. Formen från de loppen i början av karriären var ganska bra men det klingade av lite på slutet. Jag tycker ändå han gick helt okej på slutet med hänsyn till hans extrema tappstarter. Hopespringseternal (lopp 4) är en fin liten häst som vi egentligen velat starta på längre distans. Han har haft lite otur i sina lopp. Nu är det första gången ut på gräset nu och det bör vara en fördel. Med tanke på formtalet så borde han en bra chans, berättar Tobias Hellgren.

Förutom Freestyler kommer Jessica Long med Mira Estrella (lopp 3) och Moomba (lopp 5). 

Moomba bör ha chans. Mira Estrella får bekänna färg nu och det är upp till bevis för henne. 

Thomas Christensen startar Cheese Cake (lopp 4).

Cheese Cake kom till Danmark och fick gräs under fötterna första gången i fjol och vann då direkt. Hon är en liten häst men får hon ett fast underlag och åt det lättare hållet så ska hon räknas. Hon är bättre i år än ifjol. 

Paul Fitzsimons har tre hästar till start. 

Strakowsky (lopp 3) tror jag behöver längre distans än 1600 meter. Han skulle behöva en mjukare bana och det är bara tre veckor kvar till Jydsk Derby så han behöver både ett förberedande lopp och ett bra resultat. Det är debut för honom. Wake Me Up (lopp 5) är komplicerad. Hon skall få den här chansen och har kapacitet. Det blir blinkers på. Jag vill att hon skall vara fokuserad och hon har gått bra i träning med blinkers. Jag är mycket osäker. Kinsman (lopp 8) är en mycket fin häst som jag är väldigt nöjd med i träning. Vi har stora planer för honom men jag är osäker på hur han hanterar banan. Han skulle ha fått gå ett jobb på Klampenborg men tyvärr har den varit stängd.  

I lopp 9 startar Martin Persson sin Bergheim och teamet har bara väntat på gräset. Årsdebuten är avklarad och de har ett lopp i kroppen nu. Se upp!

Länk till banprogrammet: 

https://galopbane.dk/fileadmin/user_upload/Editor/Klampenborg_01-05-21.pdf

Relaterad läsning: 

https://www.galopptips.se/nyheter/team-hellgren-har-flyttat-till-ny-gard-nu-borjar-sasongen