Nyheter

Jessica Ohlson är på jakt efter nya segrar på Bro Park

Publicerad
Andelsägarstallet Min Galopphäst Sverige AB har massor att se fram emot på söndag när Bro Park håller tävlingar. De har hela tre hästar till start och många av delägarna är med på alla tre. Skånebaserade tränaren Jessica Ohlson är i högsta grad frontfigur och hjärnan bakom idén. Hon har lastat transporten med två av ägarnas hästar när hon återigen kommer på besök.
g0nfhq5dznzkcewggdr
Höstmörkret hade börjat falla när Guidetti kom till vinnarcirkeln efter en överlägsen seger den 13 september. Ägarskaran ser mycket nöjda ut. i Sadeln Elin Ahlin. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tränare Ohlson håller till i Kvarnby, bokstavligen talat på promenadavstånd från Jägersro Galopp. Det går alldeles utmärkt att rida hästarna till träningsfaciteterna som omgärdar Malmöbanan. Den stora segerchansen på förhand är förstås Guidetti som var rent grym vid senaste besöket. Redan då, i vinnarintervjun, berättade hon att man siktade mot den här “finalen” med honom. Nu är de här och startspåret är väl i princip så bra det kan bli för honom i jakten på tredje raka segern och 85 000 SEK i förstapris. Vi tar starthästarna i tur och ordning. 

V64-3 / V4-1

10 Come What May fortsätter strula till det för sig i lopp, men tränar bra. Vi gör ett nytt försök på lång distans, tar av sidoludden, men startar med ljuddämpande huva. Jag ligger lågt med förväntningarna och hoppas att hon får ett trevligt lopp. 

V64-4 / V4-2

3 Guidetti har tränat som planerat sedan förra loppet och är väl förberedd. Det är svårt för en handicaphäst att vinna tre lopp i rad men vi har siktat mot det här loppet och det fanns krafter kvar vid segern senast. Han bör vara med och slåss om segern, avslutar Jessica Ohlson.

undefined

Guidetti och Elin Ahlin segrar i överlägsen stil. Han var helt överlägsen för dagen och det var svårt att inte vinna så här lätt. Är han lika bra igen så är han att räkna med. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I samma lopp som den sistnämnda startar också Forward Focus i Min Galopphäst Sverige AB:s färger cerise och svart. Läs här vad Annika Sjökvist har att säga om honom (se längst ner). Totalt får vi alltså se hela tre hästar i dessa färger samma dag. Det kan bli en fin dag för de många delägarna.