Nyheter

Hemmatränarna Ylva Brandt och Annika Sjökvist om söndagen

Publicerad
Två hemmatränare som ofta figurerar i startlistorna med sina hästar är Ylva Brandt och Annika Sjökvist. På söndag är det jackpot och vi har tagit pulsen på respektive tränare.
g5f7w6xr8txwlb8w9vi
Semiramis och Angelika Berg stormar mot mål och seger den 13 september i år. Ny nu i V64-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Först ut är Ylva Brandt som rivstartade säsongen, men nu har hon haft lite problem med infektioner. Det vänder när som helst och då är det bäst att spelarna är med – segerprocenten är goda 18 i år. Stallet startar bland annat en debutant med intressant härstamning, men det är dock utanför V64-spelet. Oavsett ska det bli intressant att se vad Liquid Light kan i debuten.  

–Vi kommer att ta blodprov på fredag på hästarna som ska starta eftersom jag har lite sjuka hästar i stallet, inleder Ylva Brandt. 

Vi tar hästarna i tur och ordning. 

Lopp 1 

5 Liquid Light är en fin häst och jag tror att jag får en fin treåring i honom. Han är sen och inte riktigt klar ännu. Har haft problem med skenben och växer. Han får komma ut och göra en start i år.

V64-1

3 Semiramis var fin när hon vann över 1400 meter i en bronshandicap. Senast var det silver över 1200 meter och då fick hon sprut på sig och blev lite sur. 1200 meter är egentligen bra, men hon har blivit lite gammal, bekväm och allt ska stämma för att hon ska ta i. Jag tror det blir för hårt för henne här. 

8 Semesther var bara jätteblek nu i söndags. Jag har ingen förklaring. Hon mår bra efter loppet. Distansen har hon vunnit över förut även om det var ett enklare lopp. Jag ligger lågt. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Bloomers Drink har varit duktig och gjort det bra. Nu går hon upp till 1600 meter från 1400 meter och jag tror det ska fungera bra det med. Det är många hästar och hon är inte så rutinerad, men hon springer med hela hjärtat och jag var nöjd senast. Jag tror att hon kan vara där framme 

4 Rhodium Star visar inte det hon kan i lopp. Tränar jättefint, men bara galopperar med i loppen. Hon får göra någon eller några starter till i höst så får vi se. Inga förhoppningar där, avslutar Ylva Brandt. 

Annika Sjökvist startar fyra hästar 

Stall Sjökvist har tre segrar upp för att tangera fjolårets segerantal om 19. I prispengar är stallet redan förbi förra året och det ser intressant ut på söndag. Hästarna i tur och ordning. 

Lopp 1

2 Miss Mehmas är allt fint med. En underbar liten häst som gör sitt bästa hela tiden, är jämn och stabil och har visat mer än 66. Senast var hon superärlig, genomproffsig och fortsatte hela vägen in i mål fast hon låg i ingenmansland. Går hon lika bra som hon brukar är hon med där framme. Det är Oscar Vanderbilt emot.

V64-1

6 Innana Sacc är jag inte säker på var jag har henne formmässigt. Hon fick en sårskada i transporten ner till Göteborg för tre veckor sedan och blev struken. Hon har fått stå över några jobb, men gick ett bra jobb i lördags. Hon är ingen frontrunner och blir det snabb bana så blir det svårt. De gånger hon varit utanför pengarna har hon ändå gjort jättefina lopp där hon försökt hela vägen. Det är ett getingbo det här.

undefined

Innana Sacc i vinnarcirkeln efter en välförtjänt seger den 24 juli på  hemmabanan Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-3 / V4-1

8 Moloch Sacc var det ett fall framåt senast för efter en offensiv ritt. Ryttaren fick fart på- och självförtroende i honom. Nu tog han i och gick bra. Jag var nöjd. Ulrika (Holmquist) upp som är jätteduktig. Som jag sagt innan så tränar han för att vara i en helt annan klass. Jag tror mycket på honom även om distansen kan vara i längsta laget.

V64-4 / V4-2

10 Forward Focus är jag inte säker på står distansen. Jag tror dock det. Förra gången över 2100 meter var han inte sig själv den dagen och var tung i benen hela vägen så vi prövar igen. Jag tror han kan talet 75 som jag sagt förut. Han var bra senast och har känts jättefin efter det. I mina ögon är han en av dem som kan skrälla. avslutar Annika Sjökvist. 

På förhand kan ingen av hästarna räknas bort från segerdiskussionerna.