Nyheter

Jan-Erik Neuroth är tillbaka i sadeln – comeback på Bro Parks onsdagslunch

Publicerad
Äntligen får vi se Jan-Erik Neuroth i sadeln igen. Han har inte ridit sedan den 4 juni förra året men nu är han tillbaka efter skada. Han rider två lopp på Bro Parks lunchtävlingar och fortsätter sedan till Jägersros ”Pramms-dag” där han har fem ritter. Han har stora chanser att inleda med två segrar av två möjliga.
jsrpffi298colavqvdp
Jan-Erik Neuroth i Stall Perlens färger på Nouvelle Lune efter seger i Svenskt Oaks 2019. Nu är han tillbaka i sadeln. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jan-Erik Neuroth sitter upp på två stycken favoriter i comebacken. Han rider Stall Perlens No Lie (e. Camelot) i det andra loppet (V4-2) och Miss Haven (e. Twilight Son) i det sjätte loppet (V5-2). Vi har pratat med tränare och pappa Wido Neuroth som tror på sina hästar även om det finns orosmoment.  

No Lie är ett fint sto som gjorde det väldigt fint som tvååring. Nu är det första starten på dirttrack vilket hon tränar fint på varje dag, men träning och tävling är helt olika saker. Jag har haft en hel del halsinfektioner i stallet, men hästarna ser bra ut och är naturligtvis behandlade. No Lie har klass och fart för att vinna det här loppet, men det finns alltså en del osäkerhetsfaktorer.

Miss Haven gjorde det mycket bra vid segern på Bro Parks dirttrack förra året och att det som nu är 200 meter längre distans är inget jag bekymrar mig över. Hon har övervintrat väl och borde väl vinna det här, men som sagt – jag har haft halsinfektioner i stallet och även om Miss Haven ser fin ut i träningen inför detta är det ju ett orosmoment.

Och hur är det med Jan-Erik som gör comeback imorgon onsdag?

– Jo, tack. Han är ”fit for fight” och är supertaggad, säger Wido Neuroth avslutningsvis.

Relaterad läsning: https://www.galopptips.se/nyheter/tranarintervjuer-195-lunchgalopp-pa-bro-park/