Nyheter

Tränarintervjuer 19/5 – Lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för vårens sjätte tävlingsdag på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet startar i lopp tre. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
h2h56hz8tzfpwih1kfu
Plantstepsdream och Jacob Johansen vann förra gången på Bro Park. Blir det repris i Upplandlöpning och tillika V4-1? Foto: Wolfram Meyer / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1600 meter DT

Vi inleder dagen med Upplandlöpning (handicap 1). Här kommer vårt spikförslag Plantstepsdream (2) ut. Stallet sadlar även ut Orb Craft (8)

– Båda är väl förberedda och har bra chans. Angående deras senaste insatser senast får spelarna värdera och sätta in dem i det här loppet, hälsar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld. 

– Castashadow (4) tog det senaste loppet bra. Han kommer att få svårt att slå Plantstepsdream (2) här men kommer att förbättra sig med det här loppet, hälsar Kahlil De Burca. 

– Victor Kalejs (5) har inte släppt vinterpälsen ännu. Han tränar på fint och har inte haft något uppehåll under vintern. Vi siktar på Stockholms Stora Pris, Oslo Cup och Stockholm Cup i år. 1600 meter är lite för kort för honom numera. Är han bland de tre är jag jättenöjd, säger Roy Arne Kvisla. 

– Arabianranta (6) står tufft till med två kilos övervikt. Han är i bra form och vi hoppas på en torrare bana. Han gillade inte när det var ”klaffsigt” senast och var blek. Han tog liksom aldrig i eller kom in i loppet. Vi siktar på pengar här, säger Annika Sjökvist. 

– Valence (7) kommer att sakna Övrevoll och gräset där. Jag är osäker på hur han hanterar dirttrack men han tränar bra på sanden här hemma. Jag är osäker på hur jag ska sätta in honom här. Det är några som är bra emot och har visat bra form. Han går bäst i Norge. Han får komma ut och få ett lopp i brist på annat, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Youonlyliveonce (1) och Isidor Almqvist (3) är strukna. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 1600 meter DT

Ensam A-häst för oss är No Lie (7). Stoet är ytterst lovande och bör vinna men det finns stort värde i att försöka fälla favoriten. 

No Lie (7) är ett fint sto som gjorde det väldigt fint som tvååring. Nu är det första starten på dirttrack vilket hon tränar fint på varje dag, men träning och tävling är helt olika saker. Jag har haft en hel del halsinfektioner i stallet, men hästarna ser bra ut och är naturligtvis behandlade. No Lie (7) har klass och fart för att vinna det här loppet, men det finns alltså en del osäkerhetsfaktorer, säger Wido Neuroth.

– Snowfoot (1) är en bra häst men vi får se hur långt han räcker. No Lie (7) står högre än vår i formtal. Jag tycker att han har mycket utveckling i sig och han kunde vunnit senast med fritt tidigare. Avslutningen var det inget fel på. Vi hoppas att sköter sig i startboxarna, berättar Caroline Malmborg. 

– Russel (2) får rätt distans nu men det här ser tufft ut på pappret. I framtiden ska det nog vara 2000 meter och uppåt för honom, berättar Patrick Wahl som ligger lågt.

– Apple Valley (3) är en grön och orutinerad häst men hon gör allt rätt i träning. Hon tog debutloppet bra. Hon har tränat på därefter och har gått lite framåt. Jag hade sett fram emot att få tävla på gräset då jag tror att hon är vassare på gräset. Å andra sidan kanske No Lie (7) är sämre på dirttrack? Det finns en möjlighet att slå favoriten, varnar Henrik Engblom. 

Kahlil De Burka sadlar ut två hästar. 

– Krigar Drottning (4) är i bra form och tog segerloppet på ett bra sätt. Vi får se om hon är en Norsk 1000 Guineas-häst. Jag hoppades att loppet skulle gå på gräs men det är som det nu. Hon är ett fint sto. Det är också Sophie B (5) som nog kan gå bra på både dirttrack och gräs. Hon kommer att göra ett bra lopp på onsdag. Malva (Blademo) känner henne väl. 

– Rocket Sam (8) möter hårt motstånd. Han hänger ganska mycket i loppen men jag hittar inget fel på honom överhuvudtaget. Det är en jättefin häst. Allt är bra med honom och han utvecklas för varje start, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Silvana (6) är struken. 

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1600 meter DT

Vi rankar Green Backspin (12) som ensam A-häst. Han har haft lite missflyt i loppen i Sverige hittills och vi tror att det kan vara dags nu. 

– Green Backspin (12) är fortsatt pigg och fin i träning. Jag har stora förhoppningar inför onsdag med honom. Senast var det en incident där han fick ett stopp och fick börja om igen. Han hade garanterat varit tvåa om inte det hade hänt, hälsar Patricia Gordin. 

– Jag sätter upp Gustavo Solis på Jane (1) då jag behövde byta ryttare. Hästen gör kanonjobb hela tiden och vi hoppas på fäste i banan. Startspår ett är hon väldigt gynnad av på 1600 meter. I den första starten var hon inte helt klar och senast blev hon lite tempotorsk då hon gick med därframme i ett högt utgångstempo och vek ner sig. Det regnade en del och hon bar mycket vikt på en tyngre bana. Mot det här motståndet ska hon kunna vinna. Antingen blir det vinst eller så struntar hon i det, känns det som. Jag kan inte klaga på något träningsmässigt, varnar Henrik Engblom. 

– Wild Tobacco (3) kommer att strykas, berättar Catharina Vång. 

– Jag var nöjd med Fast And Free (4) senast på för lång distans. Hon känns fin och skulle kunna skrälla här, berättar Sandra Brolin. 

– Jag hoppades på att Upplandlöpningen skulle blivit ett gräslopp. Då hade vi startat Central Park (5) där. Nu fick välja bort det och startar i stället i denna silverhandicap. Vi har planerat ett antal lopp framöver så han behöver en genomkörare inför dem på hemmaplan. Vi har lagt om träningen på honom de senaste månaderna. Vi intervalltränar i vår backbana som är 700 meter och där får han gå fyra intervaller. Vi har tömkört honom för att få upp ryggen på honom. Han är fortfarande i uppträningsfasen. Vi vill se vad vi har honom inför kommande starter. Vi är nöjda om vi får med en peng härifrån, säger Nathalie Wiklund.

Raphael Freire kommer med två hästar från Övrevoll. Stallformen känns riktigt bra. 

– Deecider (6) fick fyra kilo för segern senast men han har tagit loppet bra och jag förväntar mig ett bra lopp. Det var första loppet för mig och har varit hos mig sedan i december förra året. Han är en sund och fräsch häst men han behövde det loppet. Shallow (15) gillar jag skarpt men startspåret är jag orolig för. Han är hundra procent i jobben och kroppen. Enligt mig är han säkerligen bättre än det han visat hittills. 

– Paakemi Enki (7) får nu bättre distans och har fått ett bra spår. Jag var nöjd med hennes förra insats då hon gjorde det bättre än väntat på en för kort distans. Nu hoppas jag på en ännu bättre insats. Den här gången kommer vi att behöva prova en annan rutin än vanligt då hon normalt har en ryttare på i ledvolten. Nu kommer det inte att bli så men jag träcker henne själv. Å andra sidan har hon blivit lugnare nu än innan. Övervikt på två kilo är det men jag tror det kommer spela mindre roll. Fredrik (Janetzky) rider henne mycket hemma. Jag lever på hoppet, hälsar Susanne Brunius. 

– Giveusasmile (8) mår bättre nu. Han är alldeles säkert en gräshäst och det här är ett led i matchningen. Vi får starta igång honom. Han är inget för spelarna den här gången, säger Marie Twomey.  

– Rainbird (9) blev halsopererad innan han kom till Sverige. Hästen har börjat acklimatisera sig men är väldigt speciell. Är han lugn och får komma från ett utvändigt läge men ändå ligga bakom hästar så kan det bli bra. Jag tror han kan springa fort om han får ett perfekt lopp men han är het och stark. Därför hoppas jag att han får slappna av och får ett bra lopp. Rainbird (9) har varit bättre än For The Roses (högsta formtal 87 och många fina meriter. Reds.anm.) i träningsrundorna men han låter en del ur halsen fortfarande. Spåret är bra. Därifrån kan han få ett lopp mitt i fältet och slappna av lite. Springa kan han uppenbarligen, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

– Saltillo (10) tappade först start och blev därefter trängd senast i sista kurvan på Jägersro. Resultatet var inget bra men han kändes fin. Nu är det ett stort fält och många hästar och det gäller att hitta en bra position och ”väg”. Han känns bra och är en av dem som kan vinna om han får sitt lopp. Alina (Öhgren) känner honom väl, hälsar Annika Sjökvist.  

– För Midnight Oil (11) var det en för kladdig bana senast. Han tyckte inte det var roligt förra gången. Nu går vi tillbaka till 1600 meter och han måste bevisa att han kan i lopp, säger Patrick Wahl. 

– För House Deposit (13) blev det ett väldigt tufft lopp om man jämför med det förra loppet som han vann. Därför är det här svårbedömt. Han har gått framåt med förra loppet och verkar klara alla typer av underlag ganska bra även om vi inte är säkra på det ännu, hälsar Karen Kuszli.  

– Oh Mambo Boy (14) tränar bra och känns jättefin. Jag hade önskat att han hade blivit mer trött förra gången han startade. Han var inte trött alls efter det loppet. Han är lite rund om magen så han kan behöva det här loppet, menar Jenny Hedlund. 

House In Order (2) är struken. 

V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1200 meter DT

V4-avslutningen är ett riktigt getingbo där vi har svårt att skilja några av dem åt. Vår tipsetta heter More Caviar (3) som tränas av Roy Arne Kvisla. 

– More Caviar (3) har tränat på jättefint i vinter och ser jättefin ut i kroppen. Hon har fått ett bra startspår och jag tror på en bra chans. Hon har varit hos mig i ett år nu och det ser ut som att hon kan mycket mer än sitt formtal. 

– Slightly Trendy (1) gör sitt ”jämna” och hon är frisk och mår bra. Hon borde ha en vettig chans här. Jag tycker det ser bra ut på förhand, varnar Bo Helander.  

Sandra Brolin startar två hästar i loppet. 

– Fabricio (2) åkte upp lite väl mycket i formtal efter sina segrar men kommer att ta en bra placering om allt klaffar. Stolen Tango (8) är tillbaka efter en halsinfektion. Hon har rätt förutsättningar här men kommer att behöva loppet.

– Vi tar ner Prince Of Tides (4) i distans och det är första gången på 1200 meter. Jag tror att den här distansen passar honom mycket bättre än 1600 meter. Han är hundra procent i jobben och kroppen.  Jag tror han kommer att göra ett bra lopp om han hanterar distansen bra, berättar Raphael Freire. 

Catharina Vång har också två hästar till start och den här duon tog en dubbelseger tillsammans i den senaste starten. 

– Både Jungle Dream (5) och Hootenanny (9) mår väldigt bra för dagen och tog det senaste loppet jättebra. Ja, Hootenanny (9) tog loppet oförskämt bra faktiskt och Elione (Chaves) tyckte att han vann lätt. Han gick utvändigt om Jungle Dream (5) innan han tog över vilket vi inte trodde skulle fungera men det blev perfekt när han fick ligga utvändigt i inledningen av loppet. Nu gick han upp tre kilo och står återigen i formtal 74 men han ligger där han ska vara och kan försvara det talet. Jungle Dream (5) utvecklas för varje start sedan vi satte på honom blinkers och han blev kastrerad. Fabienne (De Geer) och han är ett jättebra team och hon får iväg honom bra från start. De har bibehållen form och det är nog löpningsförloppet som avgör vem som är först i mål. De gör inte bort sig här. 

– Det här är ett lämpligt handicaplopp för Sharp Eye (6). Han går upp lite i klass och kanske är han mer gynnad av att gå med högre vikt mot sämre motstånd? Han har mött många av motståndarna tidigare och är en av flera som kan vinna som vanligt. 

– Houston Heat (7) är i bra ordning. Han inte gått upp något i formtal på sina senaste två starter vilket är korrekt. Han trivs på banan och fick ett ganska bra spår. Han kommer att göra det han alltid gör. Han har vinstchans, berättar Tobias Hellgren. 

– Jag är väldigt nöjd med Semiramis (10) i träning. Det har varit lite trögt att få i gång henne faktiskt men nu ser hon jättebra ut, måste jag säga. Hon är lite skör så hon har inte gått någon hårdare träning inför det här. Jag har svårt att sätta in henne i loppet och värdera hennes chanser, hälsar Ylva Brandt. 

V5-1 Bro Park lopp 5, 1200 meter DT

Vi tippar Ylva Brandts adept Swipe Right (3) först i denna järnhandicap som inleder V5-spelet. 

–För Swipe Right (3) är det rätt motstånd nu men jag har hade hellre sett 1400-eller 1600 meter. Jag är lite tveksam till distansen måste jag säga. 

–Jag förväntar mig ett bra lopp trots att det är årsdebut av The Notorious (1). Han har utvecklats och mognat mycket sedan förra året, berättar Raphael Freire.

Patricia Gordin kommer till start med två hästar från stallet. 

–Jag har inga höga förväntningar på Deceiving Looks (2). Jag hoppas att han ska kunna ta pengar. Han blåste inte ens efter förra loppet och tar inte i ordentligt. ”Han måste fatta vad det handlar om.” Jag hoppas att Bear Angel (7) ska kunna vara bland de fem bästa. Hon har gått framåt. Hon är ganska bekväm i träning men nu i veckan har hon tagit tag i ”grejerna” själv och det känns som ett positivt tecken. Hon verkar pigg. 

Ede´s Garranchi (4) vill göra allt själv i loppen och man ska inte ”mecka” med honom i loppen. Jag var nöjd med honom senast på en kladdig bana. Hade han varit med bättre från början hade han kunnat vinna. Distansen är väl egentligen för kort men vi har inte hittat några lopp som passar så vi får prova här. Med lite klaff så kan han vara bland de tre. Fabienne (De Geer) och han kommer bra överens. Han gör sitt yttersta och gör inte bort sig, hälsar Catharina Vång. 

Laoch Liath (5) gick jättebra senast trots övervikt. Nu får han möta äldre hästar och han går inte riktigt de tiderna i lopp som de äldre gör men vi får ta det här loppet som ett led i utvecklingen och hitta något maidenlopp åt honom senare. Vi tror inte att han vinner och han får svårt att vara bättre än fyra. Jag har stor respekt för The Notorious (1) och Swipe Right (3), berättar Kim Stern som rider. 

Sweet Sid (8) fick inte gå in sist senast och det blev stökigt i startboxarna. Han tappade alldeles för mycket från början och vi glömmer den starten. Allt blev fel. Tyvärr är han stressad av sig och det påverkade honom senast. Vi hoppas att han sköter sig i boxarna nu. Om allt fungerar så ska han ha chans trots hög vikt då han går ner i klass, säger Nadja Bellander. 

Kew Bridge (6) och Cromer (9) är strukna. 

V5-2 Bro Park lopp 6, 1400 meter DT

Miss Haven (2) kommer att bli klar favorit i denna treårslöpning och vi har svårt att se henne förlora. 

Miss Haven (2) gjorde det mycket bra vid segern på Bro Parks dirttrack förra året och att det som nu är 200 meter längre distans är inget jag bekymrar mig över. Hon har övervintrat väl och borde väl vinna det här, men som sagt – jag har haft halsinfektioner i stallet och även om Miss Haven (2) ser fin ut i träningen inför detta är det ju ett orosmoment, säger Wido Neuroth.

Princefortyfour (4) har gjort två gedigna insatser. Senast gjorde han ett bra lopp trots förlust mot Wildfire (3) (Reds. anm. Wildfire (3) är struken). Han blev lite sliten sista biten och hon hade mer rutin. Han känns väldigt mjuk och fin i träning. Han har färsk form och form slår klass så även om han möter hästar som har högre formtal så kan han slå dem. Jag kan inte vara mer nöjd med honom än vad jag är. Skall han vara med i Jockeyklubbens 2000 Guineas så måste han kunna slåss däruppe här, berättar Henrik Engblom.  

LS Amaretto (5) gör sin första start i livet. Jag har svårt att säga något om hans chanser och det är bra hästar emot. Han känns väldigt fin i träning men det blir tufft för honom, tror jag. Han behöver komma ut och få erfarenhet, hälsar Johanna Ericsson. 

–Det är det tuffaste loppet för Legosoldat (6) hittills. Det här blir ett utbildningslopp för honom. Han är en gräshäst som ändå vann senast på dirttrack men det var inte det värsta motståndet då, säger Kahlil De Burca. 

Thunder Mack (7) är en häst som jag gillar skarpt. Han är undervärderad i tipsen och har inte tagit många felsteg faktiskt. Han går med blinkers som han brukar göra. Han är en fin häst, varnar Patrick Wahl.  

Atlanta (8) gjorde det strålande sist. Distansen är inte någon fördel då 1400 meter kan vara för kort. Vi har kunnat träna på enligt plan. Det här loppet är ett förlopp till 1000 Guineas. Hon gick en väldigt fin tid i förra loppet och då var hon inte klar, tyckte jag. Nu har hon fått lite mer tid och ett lopp i kroppen. Hon är tippad långt ner har jag noterat men vi är lite positiva till henne här, hälsar Maria Sandh. 

Freya Lucy (1) och Wildfire (3) är strukna. 

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 7, 2350 meter DT

Här är det bra chans för Dragonfly (3) från ledningen. Tobias Hellgren tränar. 

Dragonfly (3) borde vara bättre än hon var senast. Det är svårt att vara mycket sämre. Hon har tränat helt okej under veckan. Vi borde se en klar förbättring här men det är tveksamt om det räcker till vinst. 

Nadja Bellander tar ut två rutinerade herrar i loppet.

Sir Duke (1) och Man In The Moon (2) gick väldigt bra senast i en silverhandicap på en kladdig bana. De går ner i klass nu och står bra till. De bör ha goda chanser båda två och de är likvärdiga chanser. 

Littleredcorvette (4) har inte löpt som jag hoppats på i hennes senaste två starter. Jag är nöjd med hästen och hon tränar och ser bra ut. Nu är hon nere i bronsklass igen. Andreas (Tapia Dalbark) rider i träning och känner henne väl. Jag tycker hon ska ta pengar. Hon är pigg, glad och fräsch. 

Också Alice Elmerskog sadlar ut två hästar. 

Label Black (5) har tagit det förra loppet bra. Det är en omställning för honom att kunna gå på längre distanser. Senast ”pullade” han lite från början men när han slappnade av så var han ”på och av” under loppet. Han behöver lära sig att löpa på lång distans helt enkelt. Jag tror på bra chans och han har tre kilo av med Malva Blademo. Milton (9) kommer att starta med sidoludd igen. Jag hittade en låsning i ryggen på honom men han mår bra nu och tränar bra. 2400 meter är lite i längsta laget för honom, särskilt på dirttrack. Jag hade gärna sett att det var lite kortare för honom och trots att jag är väldigt nöjd med honom i träning måste jag ligga lite lågt med här.

Absolut Spirit (6) red Elione Chaves i den senaste starten där han var tvåa och han gillar hästen. Han är en entaktad häst och han kommer se till att det blir fart på tillställningen. Även om formen är bra så är han entaktad och det är svårare att vinna för en sådan häst men jag tror på en bra insats. Hästen känns fin och form har han. Han står och faller inte med det kilo han höjdes med senast, säger Henrik Engblom.  

Sugoi (7) var okej i vinterns starter. Han behöver vara inpackad och smyga med då han ”pullar” bort sig annars. Han har också en kort speed. Han är lite kort om jobb till på onsdag då han haft några problem med hovarna. Han behöver det här loppet, berättar Annika Sjökvist.  

Double Rock (8) möter många bra hästar imorgon. Han visade en speed förra gången som han aldrig har visat förut. Jag hoppas att det är den nya Double Rock (8) som kommer fram nu. Han är pigg och laddad för dagen och borde vara med och slåss därframme, säger Maria Heinrichs. 

Philadelfia (10) känns fräschare och bättre i kroppen inför denna start än vad han någonsin gjort inför en säsongsdebut, men han är fortfarande lite rund om magen och behöver det här loppet innanför västen. Vi är mer än nöjda ifall vi hamnar på pengar första gången ut efter ett tävlingsuppehåll på ett par månader. Efter detta lopp kommer han vara att räkna med, hälsar Patrik Sandin. 

Surfers Paradise (11) var väldigt brunstig senast. Hon är fortfarande brunstig men det känns som att det är mindre nu. Distansen är en fördel om hon inte laddas från start. Hon är stark och vill hon så kan hon, säger Patricia Gordin.

Wiltons (12) har fått stå över jobb då han först blev sömstucken och sedan fick mugg och rasp på bakbenen. Han har bara hållits i gång och har stått över snabbjobb. Distansen är bra för honom och han är rejält grundjobbad. Spåret spelar ingen roll då han ändå brukar ligga där bak. Vi får se hur speeden biter på upploppet. På sin dag kan han vinna. Vi hoppas på en normal bana, hälsar Catharina Vång. 

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 8, 3500 meter gräs – steeplechase

Årets första steeplechaselopp är för noviserna. Vi tippar Londonia (1) först. 

Londonia (1) borde vara bland de främsta och har gått framåt mycket hela tiden sedan han kom till oss. Vi var jätteimponerade av honom senast. Han hoppar riktigt bra och vi måste vara positiva till hans segerchanser här. Han är stallets bästa chans för dagen. 

Anna-Maria Andersson startar två hästar i loppet. 

Jungleland (2) känns väldigt fin inför säsongsdebuten. Han kommer vara med därframme men vinner sällan. French Warrior (3) gör sin första start i disciplinen. Han har visat bra takter i hoppningen men har som sagt inte provat på steeplechase i lopp. Han är ute för att få rutin. Vi provar och ser om det fungerar annars får vi gå tillbaka till häckarna. 

Three Is Company (4) hade jag stora förhoppningar på förra gången och trodde på topp tre då i slätloppet på dirttrack. Han var i bra form då och han är nog ännu bättre nu. Han har gått riktigt, riktigt bra på slutet i träningsrundorna. Den som jag har mest respekt för är Londonia (1). Han har växt sedan förra året och har blivit stabilare i psyket. Nästa start blir i Göteborg över häckarna och sedan blir det Familjen Perssons Minneslöpning på Strömsholm även om jag nästan ångrar att vi inte anmälde till Grand National. Eventuellt efteranmäler vi. Han känns riktigt mjuk och fin och är min bästa chans för dagen, berättar Lars-Åke Enström. 

Brights Park (5) har inte sett de här hindren och han är lite observant på nya saker. Det kan spöka lite. Han är annars i bra ordning. Jag tror inte han vinner men jag tror att han kommer att göra en bra prestation. Sam Jukes, som rider, provade honom på häckarna i Göteborg i söndags så han har fått känna på honom, hälsar Per Hallqvist. 

Reinvent (6) är ren stor, fin häst som hoppar bra. Han är välstammad och uppfödd för att vara en klasshäst på den släta banan. Han ska ha chans här och gå bra om han ska starta i Grand National. Alternativet är vi tar honom till Familjen Perssons Minneslöpning. Han är ingen ”baby” utan har mycket erfarenhet från Irland, säger Kahlil De Burca. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 9, 3500 meter gräs – steeplechase

Vi avslutar med Jockeyklubbens Stora Pris. Ett anrikt lopp där samtliga fem startande står kvar i Grand National efter andra insatsen. Vi tippar Accelerate (1) etta. Charlotte Dillner tränar. 

–Det har varit en kall vår och vi har haft begränsade möjligheter för själva hoppträningen Accelerate (1) är ganska rutinerad så jag känner mig ganska bekväm trots det. Jag hade önskat att han fått ett lopp i kroppen men då blev det ju inställt. Det här blir vår premiär i år. Det har varit ett långt uppehåll. Han tränar fint och mår bra. Jag tror att han kan göra en okej prestation. Vårt mål är Grand National. 

Steccando (2) behöver svikt I banan. Om han är som han ska så kan han vinna och har slagit Accelerate (1) förra året. Det här blir en bra start på säsongen. Det förra loppet glömmer vi. Han gillar inte längre slätlopp och dirttrack. 

Boss Mans Ladder (3) står kvar i Grand National som kommer att passa bättre för honom än det här loppet. 3500 meter är en lite för kort distans men jag tror han blir sämst tvåa faktiskt. Han vill gärna ha tung bana. Three Is Company i lopp 8 är min bästa segerchans på onsdag, hälsar Lars-Åke Enström.

Mutadaffeq (4) är lite lat och bekväm men hoppar riktigt bra han också. Han är ingen släthäst så han borde ha större chans när han får visa mer vad han kan. Bästa segerchansen är ändå Londonia från stallet som går ut i loppet innan, säger Karen Kuszli. 

–För Crin Au Vent (5) blir det här ett genrep inför Grand National. Han känns bättre än någonsin och tränar riktigt bra. Det som talar emot är att han haft ett uppehåll. Han hoppar riktigt bra och vinner mycket mark på varje hindersprång. Han har inte mycket speed men hoppningen är hans stora styrka. Vi har bara haft ett ordentligt hopptillfälle ute under våren. Under vintern hoppar vi i ridhus men jag ser det som att alla steeplechasehästarna står på samma trappsteg. Han kan vinna, varnar Kim Stern.