Nyheter

Elva kvar efter andra insatsen till Pramms Memorial (L)

Publicerad
Fjorton har blivit elva efter att den andra insatsen till prestigefyllda Pramms Memorial (L) är betald. Duca Di Como står kvar trots sin bleka insats i söndagens ITM Spring Mile (L) på Jägersro. Stallet har hittat förklaringen till varför det blev som det blev när årets hittills största favorit på streckspelet överraskande föll.
xu9cupuqkcjoadxoayr
Jazz Explosion och Christophe Lamy vinner före Couples med Elione Chaves den 24 juni 2020. Förhoppningsvis möts de i Pramms. Foto: Stefan Olsson

Tolv hästar är det maximala antalet som får vara med på startlinjen den 23 maj och nu står det klart att de som är kvar på listan efter andra insatsen är garanterade en plats om inget dramatiskt händer på efteranmälningsfronten. Cathrine Erichsen–tränade Duca Di Como (e. Clodovil) hade enligt källor en halsinfektion och står nu på behandling. Den ständige följeslagaren, Terje Lund, berättade för Jägersros lokala galoppdomstol att han blåste onaturligt länge efter loppet. Även ryttaren, Elione Chaves, hördes. Protokollet kan läsas här:

https://www.svenskgalopp.se/documents/553/210425_Rapport_fr%C3%A5n_LGD_J%C3%A4gersro.pdf

Alla galoppfans hoppas förstås på att se honom gå in i boxarna för att försvara sin titel den 23 maj. Segraren i ”Spring Mile” – Stormy Ocean (e. Mingun) – stärkte definitivt sina aktier inför huvudakten. 

Tre hästar har försvunnit mellan den första och andra insatsen och den som var mest fruktad av dem alla var Bullof Wall Street (e. Tapizar) som enligt uppgifter inte är klar då träningen gått lite i stå. Borta är också Nouvelle Lune (e. Sea The Moon) och Youonlyliveonce (e. Sidestep). Prevent (e.Poet´s Voice) är fortfarande dubbelanmäld då han också står kvar i Jägersro Sprint (L). 

Det största hotet mot Duca Di Como, om han är frisk till ”Pramms” vill säga, måste på förhand vara Jazz Explosion (e. Red Jazz) nu när Bullof Wall Street dragit sig ur. Tränare Bodil Hallencreutz har tidigare deklarerat till Galopptips.se:

– Jazz Explosion mår utmärkt. Vi siktar på Pramms direkt.

Nu hoppas vi på att samtliga kvarvarande på listan också startanmäler. Det får vi se den 17 maj. Notera att efteranmälan kan göras till och med den 9 maj. 

Här hittas anmälningslistan efter andra insatsen:

https://app.svenskgalopp.se/tavling/insatslopp/anmalningslistor/304808

Relaterad läsning: 

https://www.galopptips.se/nyheter/vi-vadrar-storlopp-i-luften-forsta-anmalan-till-pramms-memorial-l