Nyheter

Cup-odds del 2

Publicerad
De fasta oddsen till Stockholm Cup International (Gr.3) har nu legat ute en dag. Igår analyserade vi gästhästar samt favoriten. Idag har turen kommit till den inhemska eliten.
Master_Bloom_7776_iLW90l
Kan Master Bloom överraska i Cupen? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Den första delen av analysen hittar ni här. 

Främst bland den skandinaviska eliten är King David (e.Elusive City). King David står i 10,50 som vinnare och platsoddset är 2,90. King David har prövats ute i Europa och har bevisat att han hör hemma strax under den riktiga eliten. Distansen är ett litet frågetecken. Vi tror inte att King David har 2400 meter som sin favoritdistans. På sin dag och med lite tur och så vidare kan det ändå räcka långt, kanske ända fram. Oddset känns rimligt och platsoddset kan vara riktigt bra beroende på hur många gäster som kommer.

Master Bloom (e.) får vi se värma upp med en start i SM Classic. Distansen passar bra för Master Bloom som går från klarhet till klarhet. Om Master Bloom skulle krossa fältet på onsdag kan oddset åka ned från dagens 27 respektive 5 ggr. 

Gold Tyranny (e.Zoffany) står i 45 ggr på vinnare och 7 ggr på plats. Samma odds gäller för Pas de Secrets (e.High Chaparral) och Suspicious Mind (e.Appel Au Maitre). Gold Tyranny var bra som tvåa i Scandinavian Open Championship (Gr.3) och har verkligen växt in i eliten. Pas de Secrets var fyra i Cupen i fjol och kan förstås vara med och slåss om en placering även i år. Suspicious Mind var trea i SOC och gillar 2400 meter gräs. Den här trion är alla mycket intressanta oddsmässigt. Ponera att Square de Luynes stannar hemma och att de bättre engelsmännen väljer andra race. Då är oddset väldigt bra för ett normalt år skall alla i den här trion kunna vara med och slåss om segern. En eventuellt mjuk bana skulle gynna Pas de Secrets och 7 ggr på plats känns då väldigt bra. Gold Tyranny känns som den som kanske kan höja sig mest av trion.

Learn By Heart (e.Frankel) i 80 ggr! 14 ggr på plats! Den här hästen segrade i Stockholms Stora Pris (Gr.3) och gick bra i SOC. Det här är en felprissättning, kanske inte modell större, men likväl en felprissättning. Victor Kalejs (e.Spring At Last) är ingen stayer och 100 ggr känns lågt. Trouble Of Course (e.Rajsaman) tror vi inte duger, men oddset på 100 gånger är okej. Our Last Summer (e.Zamindar) verkar det inte stå rätt till med och oddset lockar inte även om 100 ggr sällan är dåligt. 

Quarterback (e.American Post) och Bokan (e.Soldier of Fortune) har kunnat mycket, men skall inte räcka i år. Ointressanta trots höga odds. Baltic Eagle (e.Adlerflug) och Silver Falcon (e.Mastercraftsman) lär spela statistroller. Hade vi ägt Silver Falcon hade vi lirat en tusenlapp till 400 gånger bara för att. 

Ajas (e.No Risk At All) står i 500 ggr pengarna. Det här är en bra hinderhäst som har segrat i en simpel maidenlöpning på Göteborg. Att Ajas är riktigt bra står utom allt tvivel, men den här anmälningen är överoptimistisk. Det vore förstås väldigt roligt att kunna mäta hinderform från Auteuil med den bästa slätloppsformen vi har i Skandinavien, men 500 gånger pengarna känns mer rimligt än som en bjudning.