Nyheter

Cup-oddsen ute

Publicerad
ATG fortsätter sin satsning på långtidsspel och nu erbjuder man fasta odds till Stockholm Cup (Gr.3). Här finns stora möjligheter till hög förtjänst om du vågar ta ställning tidigt. Här fokuserar vi på Square de Luynes och eventuella utmanare från England samt Kontinenten.
Thundering_Blue_0254_SyYVtl
Kommer titelförsvaren i år igen? Det är frågan. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Stockholm Cup International (Gr.3) rids den 22 september över 2400 meter på Bro Park. 24 hästar står kvar efter andra insats. Observera att det kan efteranmälas hästar fram till och med 8 september. 

Square de Luynes (e.Manduro) var helt överlägsen i Marit Sveaas i helgen och kommer han till start blir han förstås svår att stå emot. Det är just det att han måste komma till start. Det låter inte hundraprocentigt och det är möjligt att Square de Luynes istället går till utmaningar på kontinenten istället. Oddset på 2,50 är med tanke på det att betrakta som lågt. Observera att den här marknaden inte ger tillbaka pengar till hästar som inte startar. Skulle Square de Luynes starta är dessutom sannolikheten hög att oddset kommer vara högre än 2,50. Det baserar vi på att det finns flera utländska gäster anmälda och några lär komma. Platsoddset 1,75 känns riktigt bra givet att Square de Luynes kommer till start.

Vi har en hel hög med hästar som kan tänkas komma. Titelförsvaren Thundering Blue (e.Exchange Rate) till exempel. En Thundering Blue i form kommer att kunna hinna fram till Square de Luynes och oddset är 6,25 på vinnare och 2,05 på plats. Galopptips har tidigare rapporterat att Thundering Blue inte kommer till Cupen, men den senaste insatsen på hemmaplan gör att man kan hoppas på att Thundering Blue kommer. Han efteranmäldes för oerhörda 900 000 kronor till Juddmonte International (Gr.1) där han kom sist. Cupen har ett segerpris på en miljon och det kan hästen behöva nu. 

Desert Encounter (e.Halling) besegrade Thundering Blue i Woodbine International (Gr.1) i Kanada i fjol. Desert Encounter har två raka Grupp 3 segrar och måste tro att det bara är att åka till Bro Park och inkassera en fet segercheck. Tror du att man gör det? Oddset är fyra gånger jämnt och 1,95 på plats. Här känns det inte intressant med ett platsspel. Kommer Desert Encounter är det seger som gäller. 

Ed Dunlop har anmält Red Verdon (e.Lemon Drop Kid) som vi nyss såg i Ebor Handicap på York. Den här hästen har setts i Australien samt i Hong Kong och kretsen kring hästen är inte rädda att resa. Det gör att vi håller sannolikheten för start i Cupen hög. Red Verdon är dock anmäld till en Grupp 3 löpning på Irland den 14 september. Vinnaroddset är 17,50 och platsoddset 4,75. Det här är en häst som inte kommer till Cupen och segrar på beställning och platsoddset är helt klart lockande om vi vet att Red Verdon kommer. Vinnare/Plats kanske? Crowned Eagle (e.Oasis Dream) var tvåa i fjol bakom Thundering Blue och förstås hyperintressant här. Har förlorat till Red Verdon sedan dess vilket visar att Red Verdons form antagligen räcker en bit. Crowned Eagle har färsk Listed-form och är inte anmäld till något annat än Cupen. Det luktar som att man kommer och då är 30 ggr på vinnarspelet och 5,50 på plats rena bjudningen. 

Big Country (e.High Chaparral) var trea i Marit Sveaas (Gr.3) 2018 och sedan femma i Nickes (L). Big Country har nyligen gjort comeback efter en halsoperation. Här vet kretsen vad de kan förvänta sig motståndsmässigt och man kommer inte för en fjärdeplats. Oddset på 45 ggr känns rimligt och 8,75 i platsodds är riktigt bra givet att man kommer. Collide (e.Frankel) vore förstås rena drömgästen. Khalid Abdullah äger sin egenuppfödda fyraåring som än inte visat något som räcker i Cupen. Det här är en helbror till Logician som segrade i en Grupp 2 löpning på York nyligen. Kan man hoppas på en efteranmälning? Vi utgår från att sportchef Dennis Madsen ringer Lord Grimthorpe, Racing Manager åt Abdullah. Collide står i 250 ggr pengarna och 40 ggr på plats, tillräckligt högt för att locka fansen!

Wai Key Star (e.Soldier Hollow) är en duktig tysk som håller klar Grupp klass och faktiskt mätt sig mot Grupp 1 motstånd några gånger. Verkar tyvärr som bäst över 2000 meter och det här är en häst att gå emot på toton om den kommer. Förtidsmässigt är 25 ggr dock bra. Wai Key Star kommer stå betydligt lägre vid start i Cupen. Från Tyskland kommer även Nikkei (e.Pivotal) som nyligen var tvåa bakom King David (e.Elusive City) i en Grupp 3 löpning i Tyskland. 100 ggr känns godkänt. 

Bagel (e.Slickly) är en fransman som ser felanmäld ut. 500 gånger är ett underodds. Den vinner INTE Cupen.