Nyheter

Championtränaren startar en duo i säsongens första lopp

Publicerad
Den arabiska fullblodsrasen är en ädel och mycket vacker hästras som är väldigt användbar inom många discipliner. De hästar som publiken får se tävla på våra galoppbanor är speciellt avlade för galopp, men efter den karriären öppnar sig en värld av möjligheter inom många olika grenar. En av de ledande tränarna är Jägersro Galopp-tränaren Camilla Nilsson som är hemmahörande i Markaryd. Stallet startar två hästar i det första loppet under onsdagen på Bro Park och ytterligare två på söndag på hemmabanan.
bkgljflhdb5vfnq909a
No Risk No Reward och Elione Chaves är på väg till vinnarcirkeln på Göteborg Galopp tillsammans med tränare Camilla Nilsson. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Stallets hästar sprang in strax över 564 000 kronor förra året och det blev tio segrar. Med de siffrorna slog hon mångåriga championtränaren Maria Hagman-Eriksson och tog hem förstaplatsen bland tränarna för de arabiska fullbloden (statistiken hittas här). 

– Det är alltid roligt att vinna championatet då det var några år sedan. Hästarna kom ut och gjorde det bra. Jag jobbar vidare som jag brukar – nu är det unghästarna som ska kvala som man får lägga lite fokus på så man får åka in till banan lite oftare, berättar Camilla. 

Det är förstås ingen mening att ändra ett vinnande koncept. Vintern har dock inte varit enkel så tränaren är lite fundersam på var hästarna står så här i årsdebuterna, men känslan är god. Det är inte alltid så lätt att ha en egen anläggning och det är mycket jobb. 

– Det har varit en rätt hård vinter och det har varit svårt att vara ute på – det har varit fruset långt in på våren. Jag har varit nere som vanligt på Jägersro (två gånger i veckan) och tränat – det är samma upplägg som vanligt. Vi har också ett eget ridhus där vi har hållit till hela vintern. Det är första loppet för alla mina nu och man vet inte hur bra i ordning de är, men det känns som att de är redo. 

Om de två hästarna på onsdag

Året startar upp i V5-5 (lopp 7).

5 No Risk No Reward är ju hundraprocentigt ärlig och går på i stort sett alla distanser och underlag. Han är med lite bättre från början numera och kommer med sin speed. Elione Chaves rider alltid honom och Per-Anders Gråberg har ridit min andra de flesta gångerna så det fick bli så. Normalt är 1800- upp till 2100 meter hans bästa distanser, men 1600 går bra också. Han bär blinkers på kortare distanser och går utan på längre. Han är min bästa chans. 

6 Hazard De Faust kan ju vara glad i början av säsongen, men sedan blir han lite tröttare – han är en mycket “knepig man”. Nu vann han sista loppet förra säsongen, men det var i en lägre klass. 1400-1600 meter är han hans bästa distanser och han går bäst med blinkers, Han kan egentligen mer än sitt tal, men är inte alltid så intresserad och det är högre risk att humöret säger till när han möter hårdare motstånd – då är det inte lika kul att spela kungen och då “skiter han i det i stället”. Jag hoppas han kan ta ledningen för där biter han ifrån sig om han är på det humöret. Han var bättre än innan i sitt finslipande jobb inför den här starten. Han är en outsider, men man vet aldrig med honom.  Vi reser under tisdagen. Övernattning är inga problem. 

Intressanta hästar i stallet

Camilla har framförallt en häst som kan ta några kliv till. 

– Jag hoppas att Hadid kan blomma ut lite mer i år – han känns som stallets stora stjärna. Jag hoppas att jag har rätt och jag har trott på honom från början. Han ska gå ut i Wathba Stallions Cup den 8 maj. Det ska också No Risk No Reward. 

Det finns en del ostartade hästar i stallet. 

– La Vie En Rose ser väldigt fin ut – hon är stor och har en bra aktion, men är inte helt enkel. Det dröjer med kval för henne. Osmane ska jag försöka kvala snart. Chaperon Rouge är liten till växten, men har också en bra aktion. Hon har inte jobbat hårdare ännu utan hon La Vie En Rose grundtränas just nu. Dalilia De La Pomme är en “go liten häst som har gjort allting rätt och är okomplicerad”, avslutar Camilla Nilsson.   

På söndag gör också Topline debut och det sker på V64-spelet. Vi återkommer angående söndagens hästar från stallet på fredag. 

Camilla Nilssons träningslista hittas här