Nyheter

Storform hos Catharina Vång

Publicerad
Hemmatränaren Catharina Vång har startat upp säsongen strålande och stallformen sitter där direkt. De har lyckats träna hästarna hela vintern och inte behövt ställa in en enda dag – om det inte varit träning i snön så har de använt ridhus och skogen. Hästarna är väldigt väl förberedda och räknas i alla sammanhang för dagen. På söndag tar stallet ut hela sju starthästar.
reqmovueb7s0i9eghuh
Ritzy och Rebecca Stålhandske är på väg till vinnarcirkeln på Bro Park. Till vänster en glad tränare Catharina Vång. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

1 Wild Tobacco (lopp 1) har aldrig haft 73 kilo, men har vunnit med 70 kilo så vikt klarar han. Han gillar mindre fält och att göra som han själv vill. Han har gjort godkända resultat över lång distans. Han kan lika väl vinna som att vara sist. Formen är det definitivt inget fel på, inleder Catharina Vång. 

6 Jungle Dream (lopp 1) fick ett fint lopp efter att ha varit långsam ut och kom med stora kliv på slutet. Ryttaren har tränat stenhårt hela vintern och red jättebra i förra loppet där hon gav honom ett bra lopp. Han får smyga med och komma på slutet. Han står bra till med lättnaden och behärskar distansen. Han är vårt hetaste bud i loppet.

undefined

Jungle Dream och Elione Chaves vid seger på Bro Park den 1 augusti förra året. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Fyra hästar på V64- och V4-spelet

En kvartett startar inom poolspelen och man får inte heller glömma LunchDubbeln där det kan bli rejäla odds. 

4 Ritzy (V64-1) blåste inte ens när hon kom tillbaka efter loppet. Hon hade inte gått ett enda snabbjobb innan kvalet där hon gick med hjärnskor. Hon fick många lopp och tuffa lopp i Storbritannien hon fick en lugn vinter hos oss och börja om från början. Jag tänkte att jag kvalar henne och ser om hon kan springa och det kunde hon. Efter hennes första lopp så har hon varit så glad och trevligare än någonsin. Hon har självförtroende för dagen. Hon ska ha minst 1600 meter med den pappan och det känns som att hon har hur mycket ork som helst, men hon gick 1200 senast så distansen fungerar, men det är hårdare emot. Hon har en “jäkla” löpskalle och blir aldrig trött. Jag har inga krav att hon ska ut och vinna, men hon kommer att anmälas till Norsk 1000 Guineas och behöver loppen fram tills dess. Jag tror inte hon gör bort sig och hon kommer kämpa med näbbar och klor.

8 Rogue Fighter (V64-3/V4-1) hängde lite senast och har lite jobbigt med kurvorna då han har en väldigt lång aktion. Han gör alltid sitt bästa och har ett bar löphuvud. Jag har svårt att värdera de andra, men jag var jättenöjd med honom senast. Distansen är mitt i prick. Elione Chaves får chansen och han ska ses med bra chans.

1 Stamford Blue (V64-4/V4-2) var svårtränad förut. Han kastrerades under vintern och har blivit mycket lugnare och finare i kroppen. Han har karprygg så när han blir trött i kroppen så blir ländryggen och bakbenen trött. Han är supersnäll och helt okomplicerad. Han får löpa upp sig upp sig succesivt distansmässigt. En tredjeplats som sämst.

5 West Bengal (V64-4/V4-2) måste gå ut i alla löpningar som finns då han är fyra år och inte har något handicaptal. Han köptes för 2000 pund. Han har två syskon som är högt handicappade och han har ett sådant blod man vill ha. Han har bara startat en gång och har haft problem med tillväxtzonerna bak då han är stor och långgalopperad. Han har bara gått ett enda jobb (i förra veckan, tisdag) och det gjordes med mersmak. Jag har väldigt svårt att säga vart han står och han är svårbedömd, men han är magiskt fin. Han är mogen och cool så jag hoppas att han är som sämst tvåa här. 

2 Vila Nova (V64-6/V4-4) matchades för hårt förra året – det kändes som att hon sprungit lite med handbromsen i innan Kopparmärralöpning på Göteborg Galopp förra året då hon var helt fantastisk som tvåa bakom Go On Carlras. Jag var helt inne på att hon bara skulle ha gräs, men hon var inte så vass på gräset som jag trodde så vi får börja om med henne.  Hon är mer stark än hon har speed. I förra loppet somnade hon i startboxarna och fick hela fältet över sig – det var inte hennes grej då hon vill ligga högt upp och definitivt inte ha sprut. Hon jobbar som en 80-häst så får hon bara till det så kan hon vinna ett sådant här lopp. Jag hade dock hellre sett ett utvändigt spår.

Bästa segerchansen för dagen? 

– Rogue Fighter är min bästa segerchans på pappret, avslutar Catharina Vång. 

Det första loppet går klockan 11:50. Vill man se kvalet gäller klockan 11:20 (ca). Programmet hittas här