Nyheter

Annike Bye Hansen: Sweet Pearl borde vara förbättrad

Publicerad
Med sju startande från stallet på V64 så kändes det viktigt att ringa upp Annike Bye Hansen och höra vad hon tror om chanserna inför den sista tävlingsdagen på Övrevoll för i år.
Ragazzo_185
Annike Bye Hansen tycker att hon har en del chanser på söndag Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första avdelningen på V64 startar Annike Bye Hansen tre av fältets sju hästar.

-Calcaterre (e. Camacho) gör det stabilt och gör jämna insatser. Glöm senaste starten, banan var alldeles för lös för honom. Han har startat tätt på slutet, men har visat att han trivs med det. Han ska räknas som en outsider den här gången

-Mestre Dos Magos (e. Academy Award) hade jag förväntat mig mer av i senaste starten. Det kan vara så att formen är lite sviktande. Samtidigt så har han höjts en hel del i handicap efter sina bra prestationer. Han är väldigt bra på dirt. Skulle han visa vad han kan så ska han räknas.

-Al Buraq (e. Crocker Road ) var bra i senaste starten, har varit sämre i de senaste starterna innan dess så det var ett bra formbesked. Han gick med ett kilos övervikt då och det var en bra handicap. Ser man till visad form i senaste starten så är Al Buraq den som gjorde det bäst senast.

I den tredje avdelningen på V64 har Bye Hansen tre hästar till start.

-Lille My (e. Zoffany) blev påriden i förra starten. Hon gjorde trots allt en bra insats då. Hon har bra kapacitet. Lille My kommer att ridas bakifrån och passera en del till slut. Får hon bara rätt lopp så kan hon.

-Sweet Pearl (e. Dunaden) var jag nöjd med i senaste starten efter lång vila. Loppet gick väldigt fort och hon avslutade bra.  Det var ett riktigt bra lopp. Sweet Pearl borde vara förbättrad till den här starten med det loppet i kroppen och ska räknas med chans.

-Peer Gynt (e. Crocker Road) gillade inte alls banan senast och fick inget fäste, så glöm den starten. Det är en handicap som känns öppen och allt kan ske. Han har låg vikt och allt beror på om de stoppar där framme. Han är väldigt långgalopperad.  

I sista avdelningen på V64 så har du Aconcagua till start som gick bra som trea i sin senaste start.

-Aconcagua (e. Thewayyouare) var positiv i senaste starten som trea och sprinterdistans verkar passa honom bra. Egentligen står han fantastiskt billigt inne och nu är det sämre motstånd. Han borde vara med där framme. 

Ska jag lyfta någon lite extra på söndag så är det Sweet Pearl, men jag tycker att alla mina startar med chans på dagen.

Utanför V64 startar hon en debutant i dagens första lopp som är efter fina stoet Theatrical Award.

-Nominado (e. Crocker Road) tror jag kommer att bli riktigt fin nästa år. Han är mest ute för att få rutin och lära sig hur det fungerar.

Annike Bye Hansen fick också ett par intressanta nyförvärv till stallet nyligen som Galopptips skrev om här. Du kan också läsa om dem på Annike Bye Hansens hemsida här.