Blogg

Royal Ascot är underbart att följa som galoppfantast

RP_ID0035176
Lin Thomson med Star Catcher och en applåderande Frankie Dettori efter vinsten på Royal Ascot Foto: Edward Whitaker

Att sitta och följa loppen från Royal Ascot är en fröjd för ögat. Vilka hästar, vilka underbara lopp. Vi har tyvärr inga skandinaviska hästar som är med och startar, men det är härligt att kunna följa och hålla tummarna för de skandinaviska skötarna som har hästar till start. Igår fanns det till och med en skandinavisk segrande skötare på Royal Ascot nämligen en av Frankie Dettoris fyra vinnare. I Ribblesdale Stakes som är ett Grupp 2 lopp för treåriga ston vann nämligen John Gosden tränade Star Catcher (e. Sea The Stars) som Lin Thomson sköter om. Man kan bara föreställa sig glädjen av att ha hand om en vinnare på Royal Ascot, Själv får jag nöja mig med att försöka hitta rätt vinnare att spela. Idag fredag håller vi tummarna för Ed Walker tränade Royal Intervention (e. Exceed And Excel) som Kajsa Lindsjö rider i jobben.

Nu laddar jag för dag 4 på Royal Ascot tyvärr kommer jag mest att följa allt via min mobil då midsommarfirandet med vänner får gå före. 

Att försöka hitta vinnare som är intressanta till bra odds är oftast inga problem när det är sådana här dagar och självklart har jag några idag med. Personligen försöker jag oftast fälla alla favoriter för vem minns en fegis. Den som jag ser det  bästa favoriten idag är Japan (e. Galileo) jag tror att trean i Epsom Derby bara vinner. För att jag ska gå hem som en vinnare från Ascots dag fyra krävs det att någon av Khaadem (e. Dark Angel), Coral Beach (e. Zoffany) eller Johnny Drama (e. Lilbourne Lad) står som vinnare efter dagens tävlingar och helst mer än en av dem. 

 

 

 

 

 

niclas_cronber

Niclas Cronberg

Född i Nässjö, flyttade till Malmö 1971. Kommer från en galoppintresserad familj. Farfar Nils Ebbe Cronberg var aktiv inom galoppen sedan 30-talet - han var banläkare, med i skiljedomstolen och handikapper. Pappa Ebbe Cronberg var funktionär inom galoppen i över 60 år och hade flertalet olika funktioner, bland annat som ringmaster, löpningsreferent, tävlingsläkare och handikapper. Niclas har själv varit verksam inom flertalet olika funktioner på galoppbanan genom åren. Började skriva om galopp i Sydsvenskan 1990. Har de senaste åren agerat som tips- och spelexpert på Jägersro och Göteborg. Har sett mer än 100 skandinaviska derbyn live.