Nyheter

Zwicky slutar med Galopsport-blir agent på full tid

Publicerad
En som bidragit mycket inom Skandinavisk galopp är Filip Zwicky som genom sin sida Galopsport haft ögonen på vad som hänt inom Skandinavisk galopp i många år. Nu kommer besked att Filip Zwicky slutar med Galopsport och vi på Galopptips kontaktade Zwicky och hörde lite om hans beslut.
45427239_10158046905553569_5541754391737925632_
Filip Zwicky på Goffs med den tyska agenten Matthias Seeber och marketing director Joey Cullen Foto: Hannah Marks

Vad betyder det att du nu ska vara ”Bloodstock Agent” på full tid?

-Det betyder i grund och botten att jag bara ska syssla med att köpa och sälja fullblodshästar. Jag skall hjälpa mina kunder på auktioner- både internationella och de som är här i Skandinavien. Samtidigt ska jag se till att kunderna får en unik upplevelse av hur det är att vara på auktion.

 

Kommer du fortfarande att vara kontrakterad av Goffs?

-Ja, mitt kontrakt gäller hela Goffs Group, det vill säga Goffs Ireland i Co. Kildare och Goffs UK i Doncaster. Mitt kontrakt är satt samman så att jag precis som tidigare skall kunna hjälpa alla hästägare, tränare och uppfödare med allt i samband med de internationella auktionerna. Jag kommer att hjälpa till med allt från flygbokningar, hotellreservationer och hämtning från flygplatsen till de mera praktiska ämnena som transport och pappersarbete efter köpen.

 

Hur mycket tar du betalt för att hjälpa till?

-Det är normal standard, att en Bloodstock Agent fakturerar sina kunder för 5% av inköpspriset på de hästar som handlas både i och utanför auktionsringen, och det är också de procenten jag tar, när jag får i uppdrag att finna en häst. Samtidigt är det så att om kunden själv besöker Goffs Group och köper häst så hjälper jag glatt till med allt.  

 

Vad blir din viktigaste roll i framtiden?

-För mig är det viktigaste att bygga vidare på de fantastiska resultat som våra kunder fått uppleva de senaste åren. Bland annat genom namn som  Red Cactus, Queen Estoril, Victor Kalejs, Riwaj, Irish Trilogy, Es Raco och många flera.

Samtidigt kommer jag att tillsammans med  Goffs Group arbeta mycket målinriktat för att skapa en ännu större medvetenhet i Skandinavien om vad vi har att erbjuda  – inte bara genom våra vinnare på banorna , men också inom aveln. Mödrarna till bl.a. 2-årsstjärnan Silent Night och den dubbla Listed-vinnaren Gold Tyranny  blev faktiskt handlade med dessa avkommor i magen på Goffs.

Till slut vad fick dig att sluta med ditt "livsverk" Galopsport.dk  och istället bli agent på heltid? 

-Först och främst vill jag poängtera att Galopsport.dk inte bara släcker ner helt den 1 januari 2020. Sidan kommer fortfarande att finnas kvar, där det kommer att finnas information som är lättillgänglig. Det som är den stora förändringen är att sidan inte kommer att uppdatera om dagliga nyheter, intervjuer, tips och referat från tävlingsdagarna. I dag är det via sociala medier som Facebook och Twitter snabb åtkomst till riktigt många upplysningar och jag vill istället fokusera på att skapa ett unikt innehåll som förhoppningsvis kan locka läsarna även i framtiden- hemsidan kommer att bli offentlig och gratis från nästa år. 

För att svara på din fråga, det är drömmen om att arbeta internationellt med galoppsporten som är min största drivkraft. Jag är rätt säker på att om du frågar en skandinavisk tränare eller uppfödare så är tanken att prestera utanför Skandinaviens gränser något de drömmer om varje dag. Vi är duktiga i Skandinavien. Se på våra tränares resultat i till exempel Dubai. Se på Pia Brandt och familjen Sundström i Frankrike. Titta på William Buick och Kevin Stott i England. 

Jag har arbetat hårt i 12 år på att få denna chansen och nu när den har dykt upp så är jag fast besluten på att följa min dröm och försöka lyfta den skandinaviska galoppen och marknaden ett bra tag framöver i framtiden.