Nyheter

Maximum Security tillbaka på tronen

Publicerad
Efter att Haskell Invitational (Gr.1) flyttats till kvällen pga hetta kunde man rida det prestigefyllda racet under rättvisa förhållanden. Segern gick till Maximum Security som nu är tillbaka i kulltoppen efter att ha blivit diskad som måletta i Kentucky Derby (Gr.1)
kentuckyderby_RuwViu
Maximum Security blev diskad i Kentucky Derby men segrade i Haskell Foto: Kentucky Derby

Hettan på den amerikanska östkusten tvingade Monmouth Park, New Jersey att avbryta sina tävlingar efter två race. Alla vanliga race ställdes in och man flyttade stakesracen till kvällen. 

Dagens huvudlöpning hade en prissumma om en miljon dollar. Dessutom fick segraren en biljett till Breeders' Cup i höst. Maximum Security var spelad till stor favorit, men var tvungen att kämpa hela vägen in i mål för att kunna bärga segern.

När grindarna öppnades tog det inte lång tid innan King For A Day (e.Uncle Mo) kunde komma fram invändigt och snuva några outsiders på ledningen. King For A Day besegrade Maximum Security (e.New Year's Day) senast och in i slutsvängen såg det ut att bli en duell mellan de båda igen. King For A Day var dock trött och tog något felsteg samtidigt som Maximum Security kopplade greppet. Han hade dock bara två längder ned till Mucho Gusto (e.Mucho Macho Man) som attackerade ett spår utanför storfavoriten. Dessa gick ifrån fältet med många längder och det blev en stenhård kamp över upploppet. Det såg ett tag ut som att Mucho Gusto skulle nå fram till Maximum Security som dock ville annorlunda och kämpade strålande hela vägen till en seger med en säker halv längd.