Nyheter

Seger till Japan i Women Jockeys' World Cup!

Publicerad
Titelförsvararen Josefin Landgren gick på knock direkt i Women Jockey's World Cup. Det blev seger direkt och sedan följde ett antal goda placeringar vilket dock inte räckte mot Nanako Fujita som tog hem VM-titeln efter två segrar och en andraplats som bäst.
nanak
Nanako Fujita segrar i VM! Foto: Amie Karlsson / Svensk Galopp

Josefin Landgren segrade direkt i första avdelningen efter en perfekt ritt i draget med Paakame Enki. Sedan följde en andraplats med Gold Sensation och då var greppet om världsmästartiteln kopplad. 

Det blev en åttondeplats med The Gurka och efter en fjärdeplats med Daxios var Josefin Landgren fortfarande i ledning. Jane Elliott som ersatte Hayley Turner och representerade England hade dock kommit nästan kommit ikapp och även japanskan Nanako Fujita var med i matchen inför sista avdelningen efter en seger och en andraplats. Det blev den sista avdelningen som gjorde det för japanskan. Hon segrade på Chilterns och det innebar att Nanako Fujita kunde gå förbi Landgren och Elliott och ta hem slutsegern. Det blev trångt i vinnarcirkeln när 10 japanska journalister skulle intervjua Japans mest framgångsrika kvinnliga jockey.

Förutom segrarna med Chilterns och Franciskus samt andraplatsen med Philadelphia blev det en femteplats med Yamato och en sjätteplats med Obeya. Josefin Landgren avslutade med en fjärdeplats på Miss IM och var verkligen inte långt borta att försvara sin titel.