Nyheter

Xtara är med och kämpar om segern

Publicerad
Xtara var inte hårt jobbad inför sin första start på Göteborg och segern var lite överraskande. Nu har Xtara fått mer jobb och uppgiften på söndag ser bra ut.
Xtara_7291_G42tt6
Xtara ska vara med och kämpa om segern tycker tränaren Dina Danekilde Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

På lördagen startar Dina Danekilde Vintage Quality (lopp 8) som gjorde sin första start för två veckor sedan i Göteborg. Tog ledningen då och ledde det loppet till mitt i slutsvängen.

-Han ska ha långt egentligen då han är en stayer. Vi försöker lära känna honom och den här starten är mest för att han ska få ett handicap. Jag tyckte han gick ok i Göteborg. Det finns en del utveckling i Vintage Quality. Han tränar på bra och Klampenborgs långa upplopp borde passa honom. Jag är rädd att distansen kan vara i kortaste laget, spekulerar Dina.

På söndagen startar Dina Danekilde Xtara (lopp 2) som vann sin första start i Skandinavien senast på Göteborg och Rue D'argent (lopp 7)  som inte riktigt levererat i år. 

-Xtara (e.Xtension) mår väldigt bra efter senaste starten. Vi var inne och gick jobb på Klampenborg i måndags. Det gick bra och han ser fin ut. Han är bara 3 år. Nu har han fått mer jobb och det känns att han gått framåt. Jag har stor respekt för Lars Kelps häst, men Xtara borde vara med och kämpa om segern berättar Dina

Rue D'argent (e.Kendargent)har jag alltid trott att det finns mer utveckling i. Hon går bara på en fast bana så kommer det regn passar det inte. Hon har varit en besvikelse i år och hon har inte riktigt fått de lopp som passar henne bäst. Om hon fungerar kan hon göra det bra. Jag tror kanske inte hon vinner, men hon kan ta en bra premie med tur.