Nyheter

Winx ska bli mamma

Publicerad
På fredagen så konfirmerades ryktet som gått de senaste dagarna att Winx ska bli mamma av ägarna till henne.
RP_ID0030311
Ägarna till Winx meddelade på fredagsmorgonen det alla väntat på att Winx ska bli mamma till våren 2020. Foto: Edward Whitaker

 Winx (e. Street Cry) är förväntad att få sitt första föl på våren 2020,  berättade Debbie Kepitis, Peter och Patty Tighe och Richard Treweeke under fredagen. Hingsten man använt sig av heter I Am Invincible (e. Invincible Spirit) och var en väldigt bra sprinter. 

I Am Invincible är bland annat hingsten bakom Brazen Beau. Brazen Beau har en avkomma som startat i Sverige det är More Caviar som är en obesegrad tvååring i två starter i träning hos Lars Kelp 

Winx vann 25 Gr.1 lopp under sin karriär. Hon vann 37 av sina 43 starter i karriären. Sättet hon fick avsluta på var fantastiskt då hon vann sitt 33 lopp i rad när hon var först över mållinjen i Queen Elizabeth Stakes på Royal Randwick.

Winx tränades av Chris Waller och reds i de flesta av sina starter av Hugh Bowman. Winx var den tredje hästen att introduceras i australienska hall of fame efter Black Caviar (e. Bel Esprit) och Sunline (e. Desert Sun).