Nyheter

Wido Neuroths kommentarer

Publicerad
Championtränare Wido Neuroth sadlar ut sex hästar på Bro Park i morgon med start vid lunchtid och åtminstone två, tre av dessa måste ses med toppchans. Eller finns det måhända något kul skrällbud att bjuda på dessutom?
– I Apple är på väg åt rätt håll och det här blir ett intressant test inför större uppgifter på banan, kommenterar Wido Neuroth.
pzzwwuxeiqwgb1ur19n
- Jei sier det igjen. Dardenne er flink...! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar dina hästar i tur och ordning. I den inledande avdelningen på V4-spelet tippar vi Dardenne etta. Rätt eller fel?

Dardenne går bra varenda gång och det här känns som lite lättare motstånd. Bro Parks dirttrackbana fungerar väl och visst måste jag tro på chans, säger Wido Neuroth.

I den andra avdelningen på V4-spelet har du Silvana och Ravaillac till start. Två outsiders som mest i våra ögon. Vad tycker du?

Silvana är okej på underlaget - hon blev grovt störd i sin start på Jägersro i Kriteriet i fjol. Formen är som den ska, men distansen är oprövad. En god placering i första hand, kommenterar Wido Neuroth.

Ravaillac tror jag dirttrack är ett litet minus för, men det lär fungera bättre på Bro Park än vad det gör på Jägersro i vart fall. Jag är nöjd med formen och distansen är inget minus. Han kan mer än sitt formtal och jag tror på en fin insats. Hur långt det räcker är dock svårt att säga, informerar Wido Neuroth.

I V4-3, det anrika storloppet Kapps Stora är det dags för Seneschal. Vi tippar denne etta. Är vi på rätt spår så att säga?

Seneschal mår bra för dagen och han trivs över distansen. En bana åt det snabbare hållet är okej och det här ser ut som en fin uppgift, berättar Wido Neuroth.

Vi antar att det blir tufft för Brian Ryan att rå på Duca di Como i V4-avslutningen - Challenge Stakes?

Brian Ryan är ute över mer passande distans den här gången om man jämför med senast och formen är det inget fel på. Jag vill inte ha en lös bana. Det är dock tufft emot så jag hoppas på en placering bakom Duca di Como i första hand, säger Wido Neuroth.

I lopp åtta, en novislöpning över 1750 meter på gräset, gör trevligt härstammade I Apple debut på Bro Park. Vi gillade vad vi såg senast. Vad tyckte du?

I Apple var förbättrad senast och man ska veta att han inte fick någon lätt resa den gången. Han har tagit loppet på bra sätt och jag tror han kommer att passa fint på Bro Parks mer flata bana. Det här är hans första resa, men känslan är att det ska gå bra. Jag tror på en god insats och nästa mål är Danskt Derby om formtalet räcker till. Det känns även bra att få testa på gräset i Stockholm inför Breeders senare under året, avslutar Wido Neuroth.