Nyheter

Wido Neuroth om söndagens starthästar

Publicerad
Det ser ut att kunna bli en seger eller två för Stall Wido Neuroth när Bro Park avrider årets sista storloppsdag. Vad säger "altmeister" Neuroth?
pjnrlt6pkdxnymrhoth
Pas De Secrets - en skräll i Songline Classic Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

I Guldhandicappen (V64-3) har du Brian Ryan (9) till start, Dardenne är struken… Läget med honom?

- Brian Ryan är i full form för dagen och det här ska bli ett spännande test på Bro Parks dirttrack. Jag hoppas på en bana åt det mjukare hållet - en hård bana skulle vara ett stort minus. Det är bra vinstchans om han fungerar - även om motståndet är rätt hårt, säger Wido Neuroth.

Och vad säger du om Pas De Secrets i Songline Classic (V64-5)?

- Pas De Secrets blev det bara fel för senast på Jägersro - han pullade bort sig helt enkelt. Hästen mår bra och skulle gynnas av hårt tempo på vägen då distansen är kortaste laget. För mig är han en outisider, säger Wido Neuroth.

Coucou Bella (V64-6) står väl billigt inne?

- Coucou Bella mår fint och såklart tror jag att hon kan mer än aktuellt formtal. Den senaste starten är bara att stryka ett streck över - det gick alldeles för fort från start. Jag tror att att min häst kan vinna det här loppet även om det är tight, säger Wido Neuroth.

I tävlingsdagens avslutande lopp debuterar du intressant härstammade Miss Haven (e.Twilight Son). Hur är läget med henne inför första starten?

- Miss Haven kvalade fin i ett litet fält och gick en bra tid. Jag tror att hon är bra, men nu är det första starten på dirttrack och resa. Om det inte är med några kanoner i loppet ska det såklart kunna bli seger, avslutar Wido Neuroth.