Nyheter

Wido Neuroth om söndagens hästar på Övrevolls stora dag

Publicerad
Wido Neuroth vann sitt första Norsk Derby 1993 med Lorofino som vann med makalösa 25 längder 1993. Därefter har han ytterligare fem segrar; Brown Ale (1998), fenomenet Valley Chapel (1999), som också segrade i Dansk Derby och Svenskt Derby, Kimolo (2002), Appel Au Maitre (2007) och Touch of Hawk (2009). Det kan vara dags i år då Pas De Faux i förhandssnacket tillmäts stor chans. Stallet startar också Sea Lodge och hon är inte chanslös över lämplig distans. Ett av Skandinaviens finaste lopp är Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) och där tar stallet ut outsidern Like A King. Några av intervjuerna finns också redovisade i våra tips till de olika spelformerna. .
ermvjmdmybqbeqsafpy
Like A King och Jan-Erik Neuroth vinner Norsk 2000 Guineas före Prince Of Fjords 2021. Båda hästarna har visat en positiv utveckling, vilket är glädjande att se. Foto: @hesteguiden.com

Redaktionen har gått igenom hela söndagens program med tränare Wido Neuroth och vi tar hästarna i tur och ordning.

Lopp 1 Tattersalls Heatherworld Cup

3 Starlight Song är ett toppsto och har alla förutsättningar. Enda frågetecknet är om det blir tung bana och om hon går på det? Det har regnat varje dag i Oslo nu (läs: tisdag), upplyser Wido Neuroth.

V64-2

6 Miss Haven har gått bra på Övrevoll och 1400 meter är en bra distans för henne. Senast var hon knappt slagen om femteplatsen på Jägersro. Hon måste förbättra sig en del och de andra gå lite sämre. Tung bana tror jag fungerar okej, hälsar Wido Neuroth.

V64-4 / V5-1 Lanwades Stud Stakes (L)

4 Thunderey har haft lite problem i korset, men vi har fått ordning på det nu. Hon sätter nog pris på en blöt bana och mjuk bana i stället för en hård och är favoriserad av det. Jag väntar på att få se vad hon verkligen kan i löp. Hon ser bra ut på sandbanan i träning. Vi får se om hon kan prestera talet 87, säger Wido Neuroth. 

6 Solveig hade en häst på var sida senast på Jägersro och då hon är ärlig så fick hon jobba hela tiden och det gick fort. Det är inte så hon ska gå – hon ska koppla av i loppen och vara stark på slutet. Övrevoll är inte hennes favoritbana, berättar Wido Neuroth. 

V64-5 / V5-2 / LD-1 

3 Leave No Trace vill jag ska gå kortare distanser och därför får jag se om jag har rätt i det, men 1600 meter är kanske lite för kort? Å andra sidan är 1600 meter på Övrevoll tufft då det är 800 meter upplopp. 64 kilo kan vara tufft att bära om det blir en tung bana. Hon är i bra form och ett ganska starkt sto, upplyser Wido Neuroth.  

V64-6 / V5-3 / LD-2 Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) 

8 Like A King har gjort topprestationer på Bro Park – han var inte långt slagen av King David senast och förlorade andraplatsen på målfoto så den prestationen var väldigt bra då jag trodde att banan var alltför ”fast” för honom. Jag har alltid trott att han ska ha mjuk bana. Han gick en väldigt bra grästräning i dag på Övrevoll (läs tisdag). Han är en bra häst och det har han visat de senaste gångerna. Han är bra nog för att kunna vara med in på linjen, säger Wido Neuroth.

V4-3 Norsk Derby

7 Pas De Faux visade god form sista loppet när han vann ”Derby Trial” på en snabb bana. Han har inte gått på gräset sedan det loppet. Han är en stark häst. Jag tror att så länge det är fäste och inte en lös bana så är han med här. Jag förväntar mig att han är bland de tre första, upplyser Wido Neuroth.

14 Sea Lodge gick en gräsgalopp i fredags och då var banan snabb och rask. Nu blir det tung bana, men inte så lös som på Jägersro vilket hon inte klarade. Hon kan överraska och står i vart fall distansen, avslutar Wido Neuroth. 

Det har regnat mycket i Oslo under veckan och banan kommer bli förmodat krävande. Hur påverkar det ridningen?

–Det som blir problemet om det är tungt så rider man i ytterspår och då kan man bli fast för att alla vill rida längst ut efter svängen. Det visar sig alltid när banan är tung. Min son kan Övrevoll, vet var de andra tänker göra och jag sätter min tillit till Jan-Erik, avslutar Wido Neuroth.