Nyheter

Wido Neuroth om sina starthästar på Bro Park i morgon

Publicerad
Demontränare Wido Neuroth skickar hela sex hästar tillbaka "över kölen" till Stockholm och Bro Park i morgon och den gode Wido verkar mestadels vara ute i angeläget ärende.
– Jag hoppas på en fin dag på turfen, säger Wido Neuroth.
wqacmz4guogqzc681bj
Nouvelle Lune i Cinnamon Challenge? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I den andra avdelningen på V4-spelet tar du ut Solveig som fick vinna för första gången senast. Läget med henne?

Solveig har mognat mentalt och svarade för en förbättrad insats senast - jag var väldigt nöjd med henne. En lätt bana vore ett plus för min häst och även om det här är ett steg upp klass hoppas jag att hon visar vad hon kan. Då öppnar sig ju många dörrar, säger Wido Neuroth.

Vad sägs om Nouvelle Lune i Cinnamon Challenge (V4-3)?

Nouvelle Lune är mycket bra i ordning för dagen. Jag har dock hört att det är väldigt varmt i Stockholm och det är en nackdel för min häst. Hon kan vinna det här om hon fungerar fullt ut och vi får se hur hon fungerar med ny ryttare, säger Wido Neuroth.

Deadline Day i V4-epilogen då?

Deadline Day ser fin ut i träningen inför detta och dirttrackbana är som alla vet ett plus för min häst. Distansen är något i kortaste laget, men jag tror ändå på en placering bland de tre främsta då viktläget ser så pass intressant ut, säger Wido Neuroth.

I lopp 5, tillika V5-1, plockar du ut Amie Noires första avkomma Voix d´Amie. Hur ser det ut på den fronten?

Voix d´Amie svarade för en god insats i debuten och skaffade sig massor av erfarenhet. Jag tror hon är förbättrad ytterligare till den här starten och den mer flata banan på Bro Park kommer hon att sätta pris på. Jag måste tro på fin vinstchans, men än mer viktigt är att hon skaffar sig rutin. Det är en fin häst det här ska man veta, säger Wido Neuroth.

I loppet efter (lopp 6) sadlar du ut Bosseur. En tvååring efter Zoffany. Allt väl med honom?

Bosseur gjorde det helt okej i debuten över alldeles för kort distans. Nu är det dock “melt” en hård och snabb bana tills i morgon och det är inte till min hästs fördel. Han är stor och grov. Det är dock en fin häst under utveckling så vi har verkligen inte gett upp, säger Wido Neuroth.

Avslutningsvis skickar du ut Delacroix i en Guldhandicap över 1750 meter på gräsbanan (lopp 7, V65-3). Det kan väl gå vägen?

Delacroix har ett nyttigt lopp i kroppen och lär vara framsatt formmässigt till den här starten. Han gynnas av Bro Parks flata bana och jag tycker att han står helt okej inne i loppet. Bra chans i det lilla startfältet, avslutar Wido Neuroth.