Nyheter

Wido Neuroth inför söndagen

Publicerad
Det är precis som vanligt när det vankas storloppsdag inom galoppsporten i Skandinavien... Topptränare Wido Neuroth kommer till Stockholm och Bro Park med en fullastad hästbuss med fullblod av absolut toppklass. Vi tror att det tvååriga stoet Mystery Night har bäst segerchans, men vad tror Wido?
– Hon har gjort allt rätt och trivs på banan, kommenterar Wido Neuroth.
rqrcq9zmyetqqjsobtq
Mystery Night - hur bra är hon? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Du har sex hästar att sadla ut till lopp på söndag och vi har stor tro på flera av dessa. Vi tar dem i tur och ordning. Everest Voice verkar stortrivas på Bro Park, men har en tuff uppgift i Nickes Minneslöpning (GS75-1). Säg något om honom?

Everest Voice blev det bara fel för senast - han är helt ursäktad. Formen är där den ska vara och han fungerar väl på Bro Parks dirttrack. Det här är dock ett stenhårt lopp så vi får vara nöjda med en bättre premie, säger Wido Neuroth.

I Svealandlöpning (GS75-2) är det dags igen för Mystery Night som verkar vara något alldeles extra. Kommentar tack?

Mystery Night har varit mycket bra i sina tvåa starter och segrar och som det ser ska det finnas fortsatt utveckling i henne.Upp i distans ska inte vara något problem som det ser, men nu får vi ju ett klart besked. Jag har tro på min häst, kommenterar Wido Neuroth.

Kan du berätta lite om dagsstatusen på Nouvelle Lune i Lanwades Stud Stakes (GS75-4)?

Nouvelle Lune skulle sätta pris på en bana åt det mjukare hållet - speciellt på den här distansen. Formen är där jag vill ha den, men startspåret kunde inte ha varit sämre. Hon kan dock vinna på sin grundklass, informerar Wido Neuroth.

Treårige Like A King tar sig an äldre konkurrenter i GS75-5. Läget med honom inför loppet och vad säger du speciellt om distansen?

Like A King vill jag tro ska stå 2100 meter på Bro Parks gräsbana. Det är en tuff typ i full form och startspåret blev perfekt. Nu är det start mot äldre hästar, men det ska fungera. Han är en outsider, säger Wido Neuroth.

I Stockholm Cup International (GS75-6) testar du kapable Jet Action i stentufft sällskap. Vad har du för ambitioner?

Jet Action var jag nöjd med i St Leger senast och jag tror verkligen att han är förbättrad med loppet i kroppen - hade ju varit borta nästan två månader dess för innan. Distansen nu är et plus jämfört med senast. Jag hoppas i första hand på en bättre placering, berättar Wido Neuroth.

Brian Ryan drog ett spår långt ut i Bro Park Sprint Championship (GS75-7). Kan han vara en skräll med maxklaff?

Bryan Ryan drog tyvärr ett tråkigt startspår, men formen är det inget fel på. Att han inte varit bättre placerad i sina senaste starter beror på att underlaget varit för snabbt för honom. En mjuk bana vore än mycket stor fördel för Brian Ryan. Med lite tur och överpace ska han ses som en outsider, avslutar Wido Neuroth.