Nyheter

Wido Neuroth inför derbydagen

Publicerad
Wido Neuroth har en rad feta segerchanser på Jägersro nu på söndag där "fetaste" av dem alla natuligtvis är No Short Cuts - det stora favoriten i Derbyt. Vi slog en signal till den gode Wido för att reda ut begreppen och det kommer intressant information.
– Det blir mycket taktik i loppet. Junior Reuterskiöld har fem till start och det påverkar, men jag drar upp mina egna planer, kommenterar Wido Neuroth.
ahjlpvno3pngck3vrqj
Revansch för Nouvelle Lune Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Amerikanskfödde No Short Cuts har som alla vet inte varit i närheten av förlust i sina tre starter på Jägersro så här långt och med sitt formtal på maffiga 92 är sonen till Will Take Charge naturligtvis hästen att så.

Hur har förberedelserna gått?

No Short Cuts står mest och solar sig i boxen. Skämt och sido. Han har gjort vad han ska inför detta och ser onekligen fin ut - han är där han ska vara formmässigt. No Short Cuts fick en lite dålig upplevelse och var lite stökig bakom boxarna i årsdebuten senast, men nu har vi tränat på det momentet ordentligt och jag kan lova startboxpersonalen att han kommer att sköta sig på söndag. Han har klarat tre olika banförhållanden på Jägersro så här långt så den variabeln funderar jag inte så mycket över. Det blir mycket taktik i loppet. Junior Reuterskiöld har fem till start och det påverkar, men jag drar upp mina egna planer. Jag har en god känsla och på söndag får vi se vem som är bäst, informerar Wido Neuroth.

Lot Of Joy var snorig i torsdags morse så tyvärr måste vi stryka henne. Hon kommer igen, berättar Wodo Neuroth vidare.

Det där var infon om Derbyhästarna (GS75-6), men du har fyra stycken andra till start under tävlingsdagen. I lopp tre, utanför GS75-kupongen, startar du Jet Action. Läget med honom?

Jet Action gick dåligt på Jägersro i fjol, men det gjorde samtliga mina treåringar så nu testar vi igen. Han är i fin form och god nog för att vara långt framme - om han nu fungerar bättre på underlaget, kommenterar Wido Neuroth.

I GS75-1 gör Couleur Cafe årets tredje start. Vad säger du?

Couleur Cafe är en rätt knepig individ - han kan när han vill, men det är mycket nerver där. Viktläget är bra och att det är ett litet startfält är ett plus, informerar Wido Neuroth.

Kommentar om Nouvelle Lune i GS75-4?

Nouvelle Lune är fin författning för dagen och trivs ju på Jägersro. Var etta i mål i det här loppet i fjol, men flyttades ned till andraplatsen. Jag är nöjd med henne och visst kan hon vinna det här, säger Wido Neuroth.

Vi gillar I Apple i GS75-5 och varnar kraftigt för att den ska kunna skrälla till. Är vi på rätt spår?

I Apple gör sin första start på grus, men han tränar fint på vår sandbana här hemma så det ska nog fungera. Distansen passar och avkommor till Appel Au Maitre trivs ofta på Jägersro. Han har kapacitet, men har tidigare haft dåligt fokus - nu är han på helt rätt väg. Det här är ett spännande test så får vi se vad som väntar i framtiden, avslutar Wido Neuroth.