Nyheter

Wido Neuroth andas optimism inför morgondagen på Jägersro

Publicerad
Wido Neuroth har imponerande tolv vinster i Svenskt Derby bakom sig. Det är därför en självklarhet att vi kollade upp läget med starthästarna inför den svenska derbydagen i morgon.
Bokan_261
Det är fem år sedan Wido Neuroth vann Svenskt Derby med Bokan kan det vara dags i år igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Rent generellt Wido? Vad säger du om året så här långt?

– Hästarna har inte gått så bra i år på Jägersro, men jag har tyvärr haft infektioner i stallet. Nu ser det ut som hästarna är friska och jag tror på goda resultat i morgon. Alla mina starthästar ser väldigt fina ut i träningen och jag är nöjd med förberedelserna. Det lilla minus jag har inför tävlingsdagen är så klart att jag saknar att ha min son Jan-Erik i sadeln. Nu har jag dock ordnat duktiga ersättare, men Jan-Erik har ju en annan erfarenhet från banan och av att rida i storlopp, kommenterar Wido Neuroth och fortsätter.

– Det här är första gången i min karriär som jag inte är fysiskt på plats på ett derby, men jag kommer att vara lika nervös som vanligt, konstaterar Wido Neuroth.

Du har två hästar till start i Svenskt Derby GS75-6. Vi börjar med Everest Voice som var lite av en besvikelse senast efter en bra prestation i starten före det. Vad sägs?

Everest Voice fick ett tufft lopp i dryga spår senast och slet med underlaget så den starten glömmer vi. Vi hoppas att underlaget på Jägersro fungerar och att han står den långa distansen. Vi tar en chans här trots osäkerheten kring 2400 meter. Vi kunde såklart ha startat i Malmö Stads Pris i stället, men jag hade inte valt Derbyt om jag inte haft tro på min häst, säger Wido Neuroth.

Din andra starthästi Derbyt, Reine De Vega, var bara trea senast på Jägersro. Vi hade förväntat oss mer. Kommentar?

Reine De Vega tappade en sko senast och loppet blev inte optimalt för vår del så bara glöm den starten. Jag ändrar lite på utrustningen till den här starten, så får vi se vilken skillnad det gör. 

Vad tycker du är dina derbyhästars bästa förmågor?

Everest Voice har en väldigt bra speed, medan Reine De Vega är en mer stark häst som sträcker på sig hela vägen. Jag har stor respekt för motståndarna och det är inte lätt att besegra Lennart Reuterskiöld Jr: på hans hemmabana. Jag hoppas på goda prestationer för mina hästar och håller tummarna för att det blir ett rättvist lopp utan några incidenter, säger Wido Neuroth.

Vad tror du om övriga hästar under morgondagens tävlingar? I det tredje loppet startar du Coucou Bella som imponerade senast.

Coucou Bella vann enkelt senast, men mötte ett avsevärt enklare sällskap då. Hon visade glädjande nog att hon går bra på Jägersros dirttrack. Det fungerade bra med sidoludd senast så det blir samma utrustning igen. Nu är det upp i distans och jag är lite osäker på hur det kommer att fungera. I övrigt så känns allt väldigt bra, berättar Wido Neuroth.

I den första avdelningen på GS75 startar du Dardenne som var knappt slagen tvåa i sin senaste start. Allt väl?

Dardenne har bra form och gör det bra på Jägersro. Det är svårt att besegra I Kirk, men skulle denne ha en sämre dag så kan det gå. I första hand skulle jag dock vara nöjd med en placering bland de tre främsta, säger Wido Neuroth. 

I GS75-3 har du två starthästar, Pas De Secrets och Bokan. Vad tror du om deras möjligheter?

Pas De Secret och Bokan har båda bra form. Båda mina hästar trivs bra på Jägersro och jag har lite svårt att skilja dem åt. De ska räknas med chans, konstaterar Wido Neuroth.

I Malmö Stads Pris (GS75-4) startar du Couleur Cafe som står bra till för seger. Det är dock första gången hon startar på dirttrack. Vad tror du?

Couleur Cafe gick ett bra lopp senast och var inte långt efter vinnaren. Det här loppet blev inte lika tufft som jag förväntade mig. Det stora frågetecknet är hur hon hanterar underlaget. Skulle hon fungera fullt ut så ska hon ha en bra chans på segern, säger Wido Neuroth.

I Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75-5) kommer du med Nouvelle Lune som enligt uppgift gick omkull i träning för några veckor sedan. Läget med henne?

Nouvelle Lune  hade ren otur när hon gick omkull i träningen den dagen. Allt ser bra nu bra ut inför detta och hon känns i ordning rent formmässigt. Jag tycker att Nouvelle Lune ska ses med vinstchans - hon har ju visat att hon fungerar bra på Jägersro tidigare, berättar Wido Neuroth.

I den sista GS75 avdelningen startar du fine Delacroix som gör årsdebut. Allt väl?

Delacroix har gått bra på Jägersro, men det har tagit tid att få honom klar i år. Nu känns han bra i träningen, men jag hade egentligen velat att han skulle haft ett lopp i kroppen inför detta, avslutar Wido Neuroth.