Nyheter

Waldkonig imponerade stort i sin debut

Publicerad
Det här var utan tvekan en av veckans mest imponerande vinnare i England och det ska bli väldigt spännande att följa Waldkonig som treåring nästa år.
RP_ID0031147
Robert Havlin var mycket imponerad av Waldkonigs debut på Wolverhampton

 Tvååriga Waldkonig (e. Kingman) är halvbror till årets vinnare av Prix de l'Arc de Triomphe (Gr.1) Waldgeist (e. Galileo). Det märktes i loppet att det var tävlingsdebut för den stora tvååringen som periodvis under loppet löpte väldigt grönt. Robert Havlin som red placerade honom som fjärde häst och hade bra koll på de värsta motståndarna. Waldkonig svarade väldigt bra när Robert Havlin styrde på i utgången av svängen och in på upploppet var det bara en fråga om hur stort avståndet till övriga skulle vara när han passerade mållinjen. 

-Han imponerade mycket på mig idag. Han hade tränat bra inför loppet , men det här var bra.  Han löpte grönt under loppet och det var inte gynnsamt för honom som är en stor häst att det gick saktare och saktare så jag beslutade mig för att gå i svängen. Han gjorde allt rätt idag och visade att han har en bra attityd så nu blir det troligen ingen start förrän till våren, sa en påtagligt nöjd Robert Havlin efter segern.

Waldkonig som tränas av John Gosden står kvar i Epsom Derby och oddset på honom som vinnare sjönk till 40 gånger efter den iögonfallande insatsen i debuten. 

Ni kan se Waldkonigs imponerande vinst här.