Nyheter

Voterlöpning på söndag

Publicerad
Sedan Voterlöpning infördes som det första benet i Jägersros eget Triple Crown har hela sex vinnare av Voterlöpning gått vidare till Derbyseger.
ybcqbpqazzd26qcfgyw
Wolfof Vancouver Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Ifjol lyckades Bullof Wallstreet med konststycket. Ägarna, The JC Organization, har i år två hästar med chans att upprepa bedriften. Något av följande ekipage tar hem Voterlöpnings segercheck på 498 000 kronor.

1 Stroxx Carlras (e Footstepsinthesand) kostade 65 000 euro på Goffs som åring. Efter en obemärkt debut på Klampenborg har Stroxx Carlras gått bra i två maidenlöpningar här på Jägersro. Först var han slagen av Noifsandbuts, sedan besegrade han Newdogintown. Rikke Bondes adept är helt klart på väg uppåt och Nikolaj Stott har skrällt förut.

2 Redirect (e Prince of Lir) köptes till Sverige för 15 000 pund på Goffs Breeze Up ifjol. Det blev seger direkt i debuten, då som nu under sin tränare Madeleine Smith. Redirect var sedan femma i Svealand, inte långt slagen och var helt klart en av de bästa tvååringarna på Angarn. Med årsdebuten överstökad räknar vi med en bra insats i Jägersrodebuten.

3 Wolfof Vancouver (e Speightstown) tränas av Lennart Junior Reuterskiöld för storsatsande The JC Organization. Redan som föl såldes Wolfof Vancouver för 160 000 dollar på Keeneland. Det blev två segrar som tvååring för den startsnabbe hästen som var trea i årsdebuten bakom Palm Springs och Pusjkin. Wolfof Vancouver har aldrig varit sämre än trea och kommer säkert sälja sig dyrt från ledningen om man väljer den taktiken även idag.

4 Kingof Pharoahs (e American Pharoah) är The JC Organizations andra starthäst, men här är det Niels Petersen som tränar. Efter att ha kostat 30 000 dollar på Keeneland som åring såldes den här fuxen för 110 000 pund på Goffs Breeze Up. Carlos Lopez har tagit två segrar på tre försök med Kingof Pharoahs som nu gör debut på dirttrack, vilket knappast lär vara negativt för den här amerikanaren.

5 Palm Springs (e Juniper Tree) är danskuppfödd och har redan sprungit in över en halv miljon. Segern i Svenskt Kriterium över dagens distans visade att Palm Springs är av den starkare sorten. Palm Springs var bra i årsdebuten bakom Pusjkin, slagen endast en längd. I sadeln sitter Per Anders Gråberg och tränar gör Nina Lindberg Lensvik.

6 Noifsandbuts (e Iffraaj) gick tillbaka för 10 000 guineas på Tattersalls som åring. Nu tränas han av Brian Wilson på Klampenborg och den som sett Wilsons hästar på slutet vet att stallformen är mycket god. Noifsandbuts segrade i en maidenlöpning över 1600 meter i slutet av april, men stod inte riktigt 2200 meter senast. Tillbaka i distans blir han intressant att följa.

7 Pusjkin (e Muhaarar) visade lovande takter som tvååring och var trea i Skåneland. Första segern togs i årsdebuten och att den Francisco Castro-tränade valacken är under fortsatt utveckling visades vid segern i en bättre 3-årslöpning då både Palm Springs och Wolfof Vancouver besegrades. Han ropades in för 35 000 euro på Goffs Orby och Elione Chaves i sadeln har all anledning att hoppas på ett hattrick. 

undefined
Pusjkin Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

8 Hey Brother (e Hallucinate) är stallkamrat med Wolfof Vancouver och var bara längden efter denne i senaste starten. Hey Brother är ett halvsyskon till ingen annan är stjärnstoet Mrs Loreen och om han brås på sin syster borde dagens distans vara mitt i prick. Martin Rodriguez känner hästen väl och man är allt annat än slagna på förhand.

9 No Lie (e Camelot) såldes som lot 35 i Tattersalls första bok och kostade 115 000 guineas. Stall Perlen har som vanligt Wido Neuroth som tränare och i sadeln sitter tränarsonen Jan-Erik. No Lie segrade i debuten och var sedan tvåa i både Svealand och Vinterfavoriternas pris. No Lie prövade dirttrack för första gången i årsdebuten och lär vara framsatt till den här starten.

 

undefined
undefined