Nyheter

Vintermeetinget i Dubai ska finansieras

Publicerad
Klockan 15.30 svensk tid drar tävlingarna igång på mastodontanläggningen Meydan och som vanligt har vi på galopptips.se "skakat" fram ett par riktigt sköna speldrag.
download-8
Dom här färgerna ska fixa degen! Foto: Twitter

Kvällens bästa vinnarspel hittar vi i det avslutande loppet över 2000 meter på gräsbanan. Här startar Bent Olsen sin Stockholm Stora Pris-vinnare Learn By Heart, men den får tyvärr mest inrikta sig på att tjäna en slant från sitt hopplösa startspår. Nej - det här loppet bara vinner den sparsamt startade Zoffany-valacken Simsir. Vi gillade verkligen vad vi såg i första starten här nere då han avslutade loppet våldsamt snabbt till andraplatsen bakom Certain Lad (e. Clodovil) efter en allt annat än bra resa. Nu står Simsir bättre till med vikten och han kan väl omöjligen få en tråkigare resa än senast? Vi tror på snabb revansch och klar seger till ett odds kring tre gånger pengarna - man tackar!

Susanne Berneklints I Kirk vann som bekant sitt comeback-lopp här nere i fjol och från spets kan han göra det igen även om det nu inte är en handicap. Sonen till Eishin Dunkirk ser grym ut i träningen inför detta och vi tror att han kommer till ledningen, men det viktiga är att han inte får för tidigt tryck. Vi tar en chans på I Kirk som i nuläget finns till cirka tolv gånger slanten på den öppna marknaden, men säkrar även upp med en komb åt båda vägarna tillsammans med Drafted (e. Field Commission), som är en häst vi verkligen gillar. Här tror vi att Curlin-sonen Gladiator King blir ganska klar favorit, men den straffas med ett kilo och fick en långt bättre resa än Drafted senast. Det vinnande konceptet på komben är alltså spets på I Kirk och en pigg spurt av Drafted som lär komma bättre till nu än senast. Vi hoppas på ett snittodds kring elva gånger och lastar in en peng.

Vi tog som bekant betalt på Golden Goal (e. Dark Angel) senast (9 ggr) och han levererade med ackuratess. Nu lär inte hästen ge ett odds över 2.50, men som det såg ut senast finns det åtminstone tio kilo kvar att ta ur honom. Det här känns som en "walk in the park" och vi släpper inte honom innan han blir handicappad över 100!

Spelrekommendation:

Lopp 7: Nr 8 Simsir, vinnare till odds över 2.75 - 1000 kronor.

Lopp 6: Komb med nr 4 I Kirk och nr 5 Drafted åt båda hållen till snittodds kring 11 ggr. 250 kronor - totalt 500 kronor.

Lopp 4: Nr 10 Golden Goal, vinnare till odds över 2.50 - 1000 kronor.

Starlistor via länken nedan:

http://emiratesracing.com/node/3?id=2976&tab=3#tab-11977

Livesändning via länken nedan:

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html