Nyheter

Vilken racinghelg!

Publicerad
När svenska kapplöpningsfans har blicken på Solvalla och Elitloppet, kanske världens främsta lopp för travhästar, är det i övriga världen full fokus på andra storlöpningar.
Thundering_Blue_025
Thundering Blue cantrar hem Cupen! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

ATG erbjuder spel till Goodwood, och där är galopptips tipsters i högform. Det finns några riktigt fina race där och vi får bland annat se Stockholm Cup (Gr.3) segraren Thundering Blue i dagens första race. Han är alldeles för bra för oddset 7 gånger pengarna som engelska bookmakers erbjuder utan att tveka och står han i närheten av det på toton är det bara att lira. Favorit är Godolphins nyrekrytering Vintager, men den är bara favorit på misstanke. Charlie Appelby är bra på att förvandla vatten till vin, men som spelobjekt i fjärde starten i blått är Vintager usel han får visa att han hör hemma på den här nivån först. 

På Irlands underbara huvudbana, The Curragh, rids Irländskt 2000 Guineas samt Lanwades (Kirsten Rausing) Stud Stakes (Gr.2) för äldre ston. Det är även en Grupp 2 löpning över 1200 meter på programmet. 

I 2000 Guineas får vi se Coolmores Magna Grecia som segrade i engelskt 2000 Guineas, men som blivit anklagad för att ha varit kraftigt gynnad av en löpning vid "rätt" rail. Kampen ser ut att stå mot Lord Lloyd-Webers blåblodiga Too Darn Hot av många ansedd som en av världens mest välstammade hästar. Modern Dar Re Mi tävlade för Lord Lloyd-Weber och var ett av världens bästa ston och fadern Dubawi segrade bland annat i just den här löpningen. Too Darn Hot var tvåa i Dante och sågs ett tag som en av favoriterna till Derbyt, men det kan vara så att den här distansen passar bättre. 

Lägg till att det japanska Derbyt rids i helgen och vi fullblodsvänner har en riktigt intressant helg framför oss. Självfallet håller vi även ett öga på Elitloppet, men vi kan ju säga som så att det Japanska Derbyt betalar över 15 miljoner kronor till segraren.