Nyheter

Victor Kalejs har hittat formen

Publicerad
Roy-Arne Kvisla tränade Victor Kalejs startar i Maarit Sveaas Minneslöp på söndag. Banan ser ut att bli åt det mjukare hållet. Den minnesgode kommer ihåg att Victor Kalejs segrade i Norskt Kriterium på just en mjuk gräsbana. Vid sin seger i Pramms Memorial ifjol visade Victor Kalejs att han kan slå milereliten.
Victor_Kalejs_836
Kan Victor Kalejs utmana om segern i Marit Sveaas? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

  Hur är läget med Victor Kalejs (V64-3)?

--  Victor Kalejs  har hittat formen nu. Han har tränat på bra och allt ser bra ut. Jag skulle vilja säga att nu känns han så bra som han kan vara. Jag har så klart respekt för motståndarna, framförallt för Square De Luynes. Om allt inte stämmer eller den har en sämre dag kan vi vara där, säger en påtagligt optimistisk Kvisla om sin stjärna.

I tvåårsloppet som inleder dagen startar Roy-Arne Kvisla fina Outragusandangerous (e.Summer Front) som säkert blir en av de mer betrodda. 

--  Outragusandangerous har klar fördel av att distansen är längre nu än tidigare. 1350 meter och mjuk bana är klara plus för min häst och jag blir inte förvånad om han vinner, säger Roy-Arne Kvisla.

Kämpen Dapple (lopp 3) som förra året vann fyra lopp kommer ut i en handikapp över 2400 meter.

-- Dapple har börjat vakna till liv nu när det börjar bli mildare väder. Det är rätt tufft emot och är han på pengar så är det bra.

Slutligen tioåriga Afaal (V64-1) som i stort sett alltid levererar bra prestationer på Övrevoll.

--  Afaal trivs bra och är i form. Övrevoll och mjuk bana fungerar bra. Han har vunnit med hög vikt tidigare så det är inget som oroar, hälsar Roy-Arne Kvisla