Nyheter

Vi har vassa drag till GP-finalen

Publicerad
Idag är spänningen olidlig i Jönköping. Det är dags för veckans största klass, nämligen 150 cm Grand Prix. Idag spelar vi vinnare och plats och som vanligt har tipsen som guidar dig till ett lyckat spel i eftermiddag! Klockan 16.00 startar klassen.
download-46_jGhoCa
H&M Indiana är vår vinnare Foto: ATG - vinjett

Det var genom GP kvalet i fredags kväll som ryttarna kvalade till eftermiddagens klass. Utifrån det kan vi alltså se lite på hur formen verkar vara hos ekipagen genom resultatlistan från i fredags. Vissa av ryttarna har dock bytt häst till dagens klass. 

28 ekipage kommer till start och vi startar upp med Alexandra Eriksson på Liss Royal. Ekipaget hade en toppplacering på utomhus SM i somras och är ett rutinerat ekipage. Tyvärr tror vi att de får svårt att hävda sig i dagens svåra startfält. Alexandra ingår i (20, övriga ryttare). En ryttare som alltid levererar när det gäller och som var i omhoppning i just den här klassen förra året är nummer tre Viktor Melin med Atina (15). Vi tror på Atina och det blir vårt speldrag ”drag” idag.

Ännu ett ekipage som visat på fin form under hela hösten med flertalet 150 placeringar är Emma Emanuelsson med sin kattlika Chaploon. Det är en mycket försiktig häst som har alla kvalitéer för att leverera felfritt idag, Chaploon går under (20, övriga ryttare) vilket alltså absolut kan vara värt att spela en peng på! 

En ryttare som alltid rider riktigt snabbt och som visade på storform i fredags är Linnea Eriksson med Lacroix (17). Även ryttaren efter, Jens Fredricson med Karmel van de Watering (20) har verkat segerhungriga hela veckan med riktigt bra rundor.

Tolfte ryttaren ut, Marcus Westergren har visat på fin form i stora klasser under hösten. Han har bytt häst sedan i fredags och kommer idag med Astree de Burgo(16). Här sätter vi en peng! Tar Marcus sig till omhoppning kommer det gå riktigt fort!

Förra årets segrare finns med i startfältet nämligen Bruce Goodin med Bäckatorps Danny V (12). Bruce har radat upp placeringar den här veckan och är garanterat sugen på att återuppliva förra årets segerfest. En annan snabb ryttare som till och med vann två heat i fredags är Michael Greve med Turbo (11). Vi tror ekipaget blir riktigt farliga.

Vi har två ryttare från legendfamiljen Whitaker i startfältet, självaste Michael Whitaker med Flinstering (7) tätt följt av unge Jack Whitaker (9). Det radas upp riktigt vassa ekipage där efter, vi pratar Stephanie Holmén med Cute S (8), fredagens segrare Richard Howley med Arla de Blondel (3) och Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana (2).

Våra VM-hjältar Fredrik Jönsson med Coldplay (6) är med i startlistan och har fördelen att gå ut sent i startfältet, som nummer 23. Strax efter Fredrik får vi se vår svenska legend Rolf Göran Bengtsson med Ermindo W (5). Rolf Göran har visat på riktigt fin form i alla klasser denna veckan i Jönköping och har radat upp placeringar. Som 27:e man ut i startlistan har vi Peder Fredricson med H&M Kilo van den Bosrand (1), detta är en av hans mindre rutinerade hästar, men med Peder på ryggen kan vad som helst hända. Sist ut idag har vi Erika Swartz med sin supersnabba Jovita (13). Vi tror att hon kommer vara med i toppstriden idag. Såhär tippar vi:

A-ekipage: 2, 5, 3, 11, 12, 16, 6, 1, 13, 15

B-ekipage: 8, 20, 18, 7, 17

C-ekipage: 4, 9, 10, 14, 19

Stora vinnarspelet:

2 H&M Indiana

300 kronor vinnare och plats

Lilla vinnarspelet:

13 Jovita

100 kronor vinnare och plats